Το Ισραήλ αποφάσισε χερσαία επιχείρηση: Εντόπισε πυραύλους στρατηγικής κρούσης στην Χεζμπολάχ

449

Την εξόπλισαν Ρωσία και Ιράν

“Θέλουν να επιβάλλουν ναυτικό αποκλεισμό”

Το Ισραήλ έχει αποφασίσει να πάει σε μετωπική και σε ένα νέο πόλεμο με την Χεζμπολάχ. Ισραηλινό ΜΜΕ δημοσίευσε μια “πυραυλική λίστα τρόμου” αποκαλύπτοντας πως Ιράν και Ρωσία έχουν εξοπλίσει την Χεζμπολάχ με ένα τεράστιο απόθεμα στρατηγικών πυραύλων.

Η λίστα-αν ισχύει- προκαλεί απλά σοκ και δημιουργεί εύλογες απορίες πως μεταφέρθηκαν όλα αυτά τα όπλα στην Χεζμπολάχ χωρίς να το αντιληφθεί το Ισραήλ. 

Έρχεται δε σε μια περίοδο που υπάρχει πλήθος πληροφοριών για επικείμενη ισραηλινή χερσαία επίθεση στον Λίβανο με τις προετοιμασίες να έχουν ξεκινήσει.

Έχουν καθοριστεί στόχοι και βρίσκεται σε εξέλιξη ισραηλινή προσομοίωση κατά της Χεζμπολάχ και του άξονα του Ιράν στην Συρία.

Ισραηλινό ΜΜΕ: Σχεδιάζουν ναυτικό αποκλεισμό στο Ισραήλ

Iσραηλινό ΜΜΕ αναφέρει ότι “το Ιράν εξόπλισε τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ με πυραύλους κρουζ μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο Kh-55, ο οποίος είναι δυνητικά ικανός να μεταφέρει πυρηνική κεφαλή.

Σκοπός των Ιρανών είναι ο ναυτικός αποκλεισμός του Ισραήλ.

Αυτό ο πύραυλος έχει βεληνεκές 2.500 χλμ. Αυτή η αναφορά προήλθε από δυτικές πηγές πληροφοριών τη Δευτέρα, 16 Μαΐου, όταν το ισραηλινό Ναυτικό συμμετείχε στη μεγάλης κλίμακας άσκηση «Chariots of Fire»” τονίζει ισραηλινά ΜΜΕ.

Ο Kh-55 αναπτύχθηκε από τη Σοβιετική Ένωση τη δεκαετία του 1970 ως αεροεκτοξευόμενος πύραυλος κρουζ ικανός να μεταφέρει μια θερμοπυρηνική κεφαλή σε απόσταση 2,5-3 χιλιάδων χιλιομέτρων. Με βάση τις ιρανικές μετατροπές, μπορεί να εκτοξευτεί από χερσαία πλατφόρμα ή από πολεμικό πλοίο.

“Μεγάλη η πυραυλική λίστα της Χεζμπολάχ”

Οι ισραηλινοί συνεχίζουν λέγοντας πως “η Χεζμπολάχ δημιουργεί ένα απόθεμα πυραύλων κρουζ, ικανούς να αποτελέσουν σημαντική απειλή για το Ισραηλινό Ναυτικό. Σκοπός της Χεζμπολάχ είναι να επιβάλλει έναν ναυτικό αποκλεισμό στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια ενός πολέμου.

Ακόμη και ένας μερικός αποκλεισμός θα διαταράξει σοβαρά την ικανότητα του Ισραήλ να διεξάγει επιχειρήσεις εν καιρώ πολέμου και να παρεμβαίνει στις στρατιωτικές και πολιτικές οδούς εφοδιασμού του.

Οι αντιπλοϊκοί και βαλλιστικοί πύραυλοι που βρίσκονται τώρα στα χέρια της Χεζμπολάχ σύμφωνα και με δυτικές πηγές πληροφοριών είναι οι:

  • C-802, η ιρανική έκδοση του κινεζικού υποηχητικού πυραύλου κρουζ, ο οποίος έχει βεληνεκές 200 χλμ.
  • Kh-55 ο οποίος αναφέρθηκε.
  • ο ρωσικός υποηχητικός πύραυλος κρουζ Yakhont που έχει βεληνεκές 300 χλμ και παραδόθηκε στην Χεζμπολάχ από τη Συρία με τη συγκατάθεση της Μόσχας.
  • Ο Ghadr-110, ένας βαλλιστικός πύραυλος με βεληνεκές 2.000 χλμ.
  • Ο Ghadir, ένας αντιπλοϊκός πύραυλος κρουζ που έχει βεληνεκές 300 χλμ. Πρόκειται για την πύραυλο που είχε αναφέρει προ ημερών το WarNews247.

Σενάριο πολέμου Ισραήλ: Θανατηφόρο χτύπημα στον άξονα του Ιράν στη Συρία

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια στρατιωτική σύγκρουση που μπορεί να ξεσπάσει μετά από μια φονική επίθεση στις δυνάμεις του άξονα του Ιράν στη Συρία.

O IDF πραγματοποιεί επί του παρόντος μια άσκηση διάρκειας 30 ημερών για την προσομοίωση ενός πολέμου σε πολλαπλά μέτωπα με επίκεντρο τα βόρεια σύνορα.

“Η μεγάλη άσκηση ξεκίνησε με ένα σενάριο που προσομοιώνει ένα χτύπημα στη Συρία εναντίον ιρανικών δυνάμεων, στελεχών της Χεζμπολάχ και Σύρων στρατιωτών.

Ο ισραηλινός στρατός αναμένει ότι θα ακολουθήσουν αρκετές ημέρες μάχης μετά από ένα τέτοιο κτύπημα” αναφέρει η έκθεση.

Ως μέρος της άσκησης, ο Ισραηλινός Στρατός θα προσομοιώσει επίσης ένα πλήρες σχέδιο επίθεσης στο Ιράν όπως ανέφερε χτες το WarNews247.

Πόλεμος με Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός αναμένει ότι η 162η Μεραρχία Τεθωρακισμένων θα είναι έτοιμη για μάχη κατά μήκος των βόρειων συνόρων, καθώς και για αντιπαράθεση με τη Χεζμπολάχ.

Σε αντίθεση με τις μάχες στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αεροπορικές επιδρομές, ένας πόλεμος στον Λίβανο θα καταστήσει αναγκαία τη χερσαία επιχείρηση, σύμφωνα με τις ισραηλινές εκτιμήσεις.

Ο ισραηλινός ΥΠΑΜ, B.Gantz, προειδοποίησε ότι ο κατάλογος των στόχων του Ισραήλ για τον Λίβανο είναι «μεγαλύτερος και σημαντικότερος από αυτόν για τη Γάζα».

Κατά τη διάρκεια της άσκησης “Chariots of Fire” (Άρματα της Φωτιάς) που έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει έως τις 3 Ιουνίου, τα ισραηλινά στρατεύματα θα εξασκηθούν στην ανταπόκριση αιφνιδιαστικών γεγονότων σε πολλά θέατρα επιχειρήσεων ταυτόχρονα, με επίκεντρο την υπεράσπιση των βόρειων συνόρων.

Οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις εξασκούνται πάνω σε μαζικές επιθέσεις σε στρατηγικές υποδομές στον Λίβανο που χρησιμοποιούνται από τη Χεζμπολάχ για στρατιωτικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων ενέργειας και ηλεκτρικής ενέργειας και δρόμων

Προειδοποίηση Benny Gantz: Aπέχουμε μόλις «λίγες εβδομάδες»

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ προειδοποίησε ότι «το τίμημα για την αντιμετώπιση της ιρανικής πρόκλησης σε παγκόσμιο ή περιφερειακό επίπεδο είναι υψηλότερο από ό,τι πριν από ένα χρόνο και χαμηλότερο από ό,τι θα είναι σε ένα χρόνο».

Προειδοποίησε επίσης ότι το Ιράν απέχει μόλις «λίγες εβδομάδες» από τη συσσώρευση επαρκούς σχάσιμου υλικού για μια πυρηνική βόμβα.

Τόνισε ότι το Ιράν εργάζεται για να ολοκληρώσει την παραγωγή και την εγκατάσταση 1.000 προηγμένων φυγοκεντρητών εμπλουτισμού ουρανίου, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας υπόγειας τοποθεσίας στην πυρηνική εγκατάσταση Natanz.

«Το Ιράν συνεχίζει να συσσωρεύει μη αναστρέψιμη γνώση και εμπειρία στην ανάπτυξη, την έρευνα, την παραγωγή και τη λειτουργία προηγμένων φυγοκεντρητών», δήλωσε ο Gantz κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Πανεπιστήμιο Reichman της Herzliya.

«Αυτές ακριβώς τις μέρες, το Ιράν καταβάλλει προσπάθεια να ολοκληρώσει την παραγωγή και εγκατάσταση 1.000 προηγμένων φυγοκεντρητών IR6 στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας εγκατάστασης που κατασκευάζεται σε υπόγειο χώρο κοντά στο Νατάνζ.

«Απέχει μόλις λίγες εβδομάδες από τη συσσώρευση σχάσιμου υλικού που θα επαρκεί για μια πρώτη βόμβα, συγκρατεί 60 κιλά εμπλουτισμένου υλικού στο 60%, παράγει μεταλλικό ουράνιο σε επίπεδο εμπλουτισμού 20% και εμποδίζει την πρόσβαση του ΔΟΑΕ στις εγκαταστάσεις του” πρόσθεσε.

Τον περασμένο μήνα, ο επικεφαλής της υπηρεσίας παρακολούθησης των πυρηνικών του ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι το Ιράν είχε δημιουργήσει ένα νέο εργαστήριο φυγοκέντρησης στην πυρηνική εγκατάσταση στο Νατάνζ.

Ο Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας Ραφαέλ Γκρόσι είπε ότι τα μηχανήματα μεταφέρθηκαν από το Καράτζ κοντά στην Τεχεράνη, στη νέα τοποθεσία, η οποία, όπως είπε, ήταν περίπου τρεις ορόφους κάτω από το έδαφος, για την προστασία από αεροπορικές επιδρομές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας