Το Ισραήλ απέρριψε αμερικανικό αίτημα παράδοσης αντιαρματικών spike στην Ουκρανία

539
ο Ισραήλ απέρριψε αμερικανικό αίτημα

Το Ισραήλ απέρριψε αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών να επιτρέψει στο Βερολίνο να προμηθεύσει στην Ουκρανία αντιαρματικούς πυραύλους Spike, που παράγονται στη Γερμανία με ισραηλινή τεχνολογία.

To αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Axios στις 25 Μαΐου, επικαλούμενο δύο Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους αποκάλυψε ότι ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ για θέματα πολιτικής, Colin Kahl, συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας, Amir Eshel, και έθεσε ερωτήματα σχετικά με τις προσπάθειες της κυβέρνησης Μπάιντεν να δελεάσει χώρες σε όλο τον κόσμο να εφοδιάσουν την Ουκρανία με όπλα.

Σύμφωνα με πηγές του Axios, ο Αμερικανός αξιωματούχος ρώτησε τον Eshel εάν το Ισραήλ θα δώσει άδεια στη Γερμανία να μεταφέρει αντιαρματικούς πυραύλους Spike στην Ουκρανία, κάτι που αρνήθηκε και ενημερώθηκε ότι το Ισραήλ θα προμήθευε στην Ουκρανία μόνο μη θανατηφόρο στρατιωτικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αξιωματούχος είπε ότι το Ισραήλ ανησυχεί ότι Ρώσοι στρατιώτες θα σκοτωθούν από ισραηλινά όπλα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει τη Ρωσία να βλάψει τα ισραηλινά συμφέροντα ασφαλείας στη Συρία, όπου έχει τεράστια επιρροή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας