Το ΔΗ.Κ.Ε.Α προτείνει και στηρίζει ανάπτυξη κινήματος αλληλεγγύης και ζωής στους πληγέντες του Daniel

750

Εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα και χρειάζεται να πάρει πολύ μεγάλη έκταση στη χώρα  και στο εξωτερικό ένα ακηδεμόνευτο και ενωτικό, πέρα από παρατάξεις, κίνημα αλληλεγγύης πρός τους πληγέντες.

Χρειαζόμαστε ένα πολύ μεγάλο κίνημα που πρώτα απ’ όλα θα πιέσει κατ’ αρχήν κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση για αποκατάσταση πόλεων, χωριών, και δρόμων, για άμεση επισκευή ή αποκατάσταση οικιών, για τη διασφάλιση ύπνου, διαμονής, ρουχισμού, τροφίμων στους έχοντες ανάγκη κλπ κλπ και βεβαίως για την άμεση , ουσιαστική και πλήρη αποζημίωση των πληγέντων για όλες τις ζημιές που υπέστησαν.

Χρειαζόμαστε, επίσης, ένα πανελλαδικό και ευρύτερο, εθελοντικό κίνημα που θα συλλέξει από τους πολίτες ό,τι μπορούν να προσφέρουν στους πληγέντες,  από τρόφιμα διαρκείας, φάρμακα, είδη κουζίνας, ρουχισμού κλπ κλπ

Το ”Δημοκρατικό Κίνημα  Εθνικής Απελευθέρωσης”( ΔΗ.Κ.Ε.Α.) , ο επικεφαλής του Παν.Λαφαζάνης και όλα τα στελέχη του, θα στηρίξουν με πολιτικές πρωτοβουλίες την ενωτική, χωρίς κομματικές διαιρέσεις, ανάπτυξη του Κινήματος Αλληλεγγύης προς τους πληγέντες, ενώ και το ίδιο το ΔΗ.Κ.Ε.Α. θα συγκεντρώσει προς αποστολή στη Θεσσαλία όσο το δυνατόν περισσότερη υλική βοήθεια αλλά και αγωνιστική αλληλεγγύη.

Ακολουθεί ρεπορτάζ από το κίνημα αλληλεγγύης εν δράσει που αναπτύσσεται στη Θεσσαλία

Συλλογικότητες δίνουν νερό – τροφή σε εγκλωβισμένους με κουβάδες από μπαλκόνια

Συγκινητικές εικόνες αλληλεγγύης βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε ολόκληρη την χώρα. Απλοί πολίτες και συλλογικότητες καλύπτουν την απουσία του κράτους και βοηθούν τους συνανθρώπους τους που στερούνται βασικών αγαθών εξαιτίας της πλημμύρας.

Σε αυτά τα βίντεο βλέπουμε μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου, του Στεκιού μεταναστών και άλλων συλλογικοτήτων να βοηθούν με κάθε τρόπο τους συμπολίτες τους στην περιοχή κοντά στα ΚΤΕΛ. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ σημαντική είναι και η υλική βοήθεια που παρείχε ο «Άλλος Άνθρωπος» Έτσι, κάποιοι άνθρωποι πήραν τα φτυάρια για να απομακρύνουν τη λάσπη και να απεγκλωβίσουν κατοίκους της περιοχής, ενώ άλλοι μοιράζουν φαγητό και νερό, ακόμα και με κουβάδες.

Ξεχωρίζει και συγκινεί η εικόνα με τον Γιάννη Μάγγο, πατέρα του Βασίλη Μάγγου, με το φτυάρι στο χέρι, να καλεί σε αλληλεγγύη αναφέροντας ότι «μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας