Θεσ/κη: Εκ βάθρων ανακαινισμένη και ανανεωμένη ανοίγει αύριο η νέα “Αγορά-Μοδιάνο”

1029

Εκ βάθρων ανακαινισμένη και ανανεωμένη, με εορταστικό χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και μια μεγάλη ποικιλία καταστημάτων τροφίμων από τα πιο παραδοσιακά μέχρι τα πλέον εξωτικά ανοίγει τις “πύλες” της στο κοινό αύριο (Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου) το πρωί η ιστορική κλειστή αγορά τροφίμων Μοδιάνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά από τη μεγάλη επένδυση που πραγματοποίησε Όμιλος Φάϊς, η οποία αγγίζει τα 11 εκατ.ευρώ. Αποκλειστικός πάροχος Internet του κτηρίου είναι η εταιρεία Lancom και οι επισκέπτες της νέας Αγοράς Μοδιάνο έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ταχύτητες Internet 1Gbps μέσω της υποδομής που έχει υλοποιήσει η Lancom στον χώρο.

Το “παρών” δίνουν στην νέα Αγορά Μοδιάνο περί τις 65 επιχειρήσεις, κάποιες εκ των οποίων έχουν μισθώσει δυο χώρους καταστημάτων (75 συνολικά καταστήματα), μεταξύ των οποίων κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, μανάβικα, κάβες, καταστήματα ξηρών καρπών, τυροκομεία, delicatessen, σεβιτσερία, κατάστημα για vegan, street food, σούσι, εξωτικές αλλά και παραδοσιακές γεύσεις από την Ιταλία ή την Ανατολή κ.ο.κ. Στο ισόγειο της στοάς λειτουργούν καταστήματα τροφίμων, ενώ στους δύο εξώστες, στο βόρειο και νότιο τμήμα της Αγοράς, θα λειτουργήσουν καταστήματα εστίασης. Στο πάνω μέρος της Αγοράς έχει διαμορφωθεί υπερυψωμένη πλατεία, η οποία θα λειτουργήσει ως χώρος αναμονής και αναψυχής-πολιτιστικών εκδηλώσεων. Το κτήριο είναι διαμπερές (τρεις φεγγίτες βοηθούν στον φυσικό φωτισμό) και έχει δύο εισόδους, από την Ερμού και Βασιλέως Ηρακλείου.

Αναλυτικότερα, μέσα στην αγορά  υπάρχουν τρεις τύποι χρήσεων: Το ακατέργαστο τρόφιμο, λιανική από διαφορετικούς προμηθευτές που βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη και διπλή χρήση, δηλαδή κατεργασμένο και ακατέργαστο τρόφιμο, ενώ επίσης υπάρχουν και τα καταστήματα εστίασης με ιδιαίτερο concept, που χαρακτηρίζει την Αγορά.

Η Αγορά Μοδιάνο έχει αποτελέσει τοπόσημο για την πόλη για πάνω από 100 χρόνια και φιλοδοξεί να αποτελέσει εκ νέου τοπόσημο για την Θεσσαλονίκη και πόλο προσέλκυσης τόσο Ελλήνων, όσο και ξένων επισκεπτών.

Κάποιες από τις επιχειρήσεις που έχουν μισθώσει καταστήματα στη νέα Αγορά Μοδιάνο (σ.σ. όπως αυτές ανακοινώνονται από τους υπευθύνους του project) είναι οι Camelot – Μακεδονικά Ζαχαρώδη, ERGON Foods, Tsakiris Family, MYCAVA, Picco Pinsa & Cocktails, Το Πιροσκί Ποντιακά Παραδοσιακά Προϊόντα, Falafel Taste Middle East, Τυροκομείο Αρβανίτη, Nuts Factory, Estrella, Kassandra Olive Oil Icecream, Ηλιοτρόπιο Ξηροί Καρποί, Ηλίας Κωνσταντινίδης-ιχθυοπωλείο, sushi bar και Cevicheria, το “Παντοπωλείο για καλό σκοπό” της Wise Greece Greece, Γαλακτοπωλείο του Χατζή, Cookie Man, Pasta Fresca Mare e Monti, Μέλι Κυψέλη Regina-Foods, Kastor Farm, Αύγουστος, Wild Souls, Bax Bunny, ΓΡΝ (στο Μαντρί), «Πασχάλης», Tarantino Modiano, Εν Καρπώ, Κρεοπωλείο Μιχάλης Γκόσης, Hive₂Ο, Olicatessen, Meating place Διδασκάλου, TRATA Tinned, Mr. Fish, Deutsche Metzgerei Ochsenkopf.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Oμίλου Φάϊς, τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της αναμένεται να περάσουν από τη νέα Αγορά Μοδιάνο τέσσερα εκατομμύρια επισκέπτες, εκ των οποίων οι μισοί εκτιμάται ότι θα είναι κάτοικοι της πόλης, άλλο ένα εκατομμύριο από άλλες κοντινές πόλεις σε απόσταση μέχρι μιάμιση ώρας και άλλο ένα εκατομμύριο από Έλληνες και ξένους τουρίστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας