Τesla: Με κέρδη 5,5 δισ. προχωράει σε απολύσεις 10.000 εργαζομένων

658
προχωράει σε απολύσεις 10.000

Σε απολύσεις εργαζομένων θα προχωρήσει η Tesla. Ο δισεκατομμυριούχος μεγαλομέτοχος της εταιρείας Έλον Μασκ, δήλωσε ότι η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων πρέπει..

Σε απολύσεις εργαζομένων θα προχωρήσει η Tesla. Ο δισεκατομμυριούχος μεγαλομέτοχος της εταιρείας Έλον Μασκ, δήλωσε ότι η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων πρέπει να μειώσει το προσωπικό κατά περίπου 10%, υποστηρίζοντας ότι είχε ένα …«σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία.

Η Tesla, η οποία διαθέτει εργοστάσια ηλεκτρικών ειδών στις ΗΠΑ, την Κίνα και το Βερολίνο, απασχολεί περίπου 99.290 άτομα σε όλο τον κόσμο, επομένως η εξάλειψη του 10% των θέσεων εργασίας θα μπορούσε να ισοδυναμεί με απολύσεις 10.000 εργαζομένων. Η εταιρεία με έδρα το Όστιν του Τέξας είχε μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά 7% απολύοντας περισσότερους από 3.000 εργάτες στις αρχές του 2019 και τώρα ετοιμάζεται για νέα «σφαγή».

Κι όλα αυτά όταν σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πωλήσεις της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων έκαναν «άλμα» 71% στα 53,8 δισ. δολάρια το 2021. Παραδόθηκαν στους καταναλωτές περισσότερα από 936.000 Tesla. Και τα κέρδη σκαρφάλωσαν στα επίπεδα – ρεκόρ των 5,5 δισ. δολαρίων! 

Είχε λοιπόν κέρδη η Tesla 5,5 δισ. ευρώ αλλά ο καπιταλιστής Μάσκ έχει ένα …«κακό προαίσθημα» και ετοιμάζεται να πετάξει στο δρόμο της ανεργίας 10.000 εργαζόμενους. Αυτό είναι το σύστημα τους. Αυτό το σάπιο οικοδόμημα πρέπει να ξεριζώσουν οι εργάτες γιατί εξάλλου χωρίς αυτούς γρανάζι δεν γυρνά για κανέναν Μάσκ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας