Τεντόγλου: «Αν συνεχίσουμε έτσι, ο στίβος θα τελειώσει στην Ελλάδα»

1334

Για την αποκαρδιωτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο στίβος στην Ελλάδα, λόγω των εγκαταστάσεων, μίλησε ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην πρόθεσή του να συνεχίσει να αγωνίζεται έως και το 2032.

«Ήταν αναμενόμενο το λουκέτο στο στάδιο στο ΟΑΚΑ, γιατί όπως όλες οι εγκαταστάσεις στην Ελλάδα… τελειώνουν. Δεν είμαι από τα άτομα που γκρινιάζουν γενικά αλλά το κάνω λίγο και για τα υπόλοιπα παιδιά. Εγώ με τον προπονητή μου φεύγουμε, είναι τεράστιες οι διαφορές έξω. Εδώ που κάνουμε προπόνηση στο κλειστό είναι παμπάλαιο, στάζουν τα νερά, δεν έχει θέρμανση, δεν έχει καλώδια. Είχαμε τον Άγιο Κοσμά και τώρα τον κλείνουν, επίσης εκεί δεν έχει ρεύμα… Ολυμπιακή χρονιά εν τω μεταξύ. Αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση ο στίβος θα τελειώσει σε λίγα χρόνια στην Ελλάδα, για να μην πω ο αθλητισμός. Σε λίγα χρόνια δεν θα έχει τίποτα».

Για το παγκόσμιο ρεκόρ (8.95μ.) και την πρόθεσή του να αγωνίζεται για αρκετά ακόμη χρόνια: «Το παγκόσμιο ρεκόρ είναι 32 ετών, όμως πλέον έχουν αλλάξει πολύ οι κανόνες στο μήκος πλέον. Στο μυαλό μου έχω το 8.75μ., που αν το κάνω για μένα αυτό θα είναι το παγκόσμιο ρεκόρ, με τους νέους κανόνες. Ήταν ακραίο, πέρυσι στον κλειστό στο ΣΕΦ στο Πανελλήνιο, που ήταν γεμάτο το στάδιο. Ήταν ακραίο και μου είπαν συναθλητές μου «ευχαριστώ» για τον κόσμο».

Για το τι θα έκανε αν είχε δύο μήνες διακοπές: «Αν είχα δύο μήνες κενό, τον έναν μήνα θα καθόμουν σπίτι και δεν θα έκανα τίποτα. Τίποτα, αυτό είναι το cool down μου, δεν θα έκανα απολύτως τίποτα. Τον άλλο μήνα, αφού θα είχα ενέργεια θα ήθελα να κάνω ίσως ένα ταξίδι στην Ιαπωνία ή στη Γερμανία να δω την οικογένεια και τους φίλους μου».
ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας