Τελευταία προειδοποίηση Μαρινάκη στον Μητσοτάκη

Με ένα απαξιωτικό πρωτοσέλιδο για τη χθεσινοβραδινή συνέντευξη του πρωθυπουργού, η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ του Βαγγέλη Μαρινάκη στέλνει στο Μέγαρο Μαξίμου το μήνυμα “μέχρι τέλους”.

Με άλλα λόγια, ο πανίσχυρος παράγοντας του ποδοσφαίρου, μιντιάρχης και επιχειρηματίας προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει την επίθεση στην κυβέρνηση αν δεν ικανοποιηθούν οι όροι που θέτει στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο.

Το πρωτοσέλιδο των Νέων

Είναι η πρώτη -ή μια σπάνια- φορά που ο διευθυντής της εφημερίδας Γ. Μαντέλας και ο διευθυντής του “Βήματος” (που ανήκει στον ίδιο όμιλο) Αντ. Καρακούσης αρθρογραφούν για να σχολιάσουν όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης στον Ν. Χατζηνικολάου (στον ΑΝΤ1) κάνοντας επίδειξη δύναμης και αποφασιστικότητας για σύγκρουση μέχρι τελικής πτώσης.

Ο Αντ. Καρακούσης υιοθετεί πλήρως το ρεπορτάζ του Κ. Βαξεβάνη ότι στο Μέγαρο Μαξίμου στήθηκε το κέντρο των παρακολουθήσεων τόσο από την ΕΥΠ όσο και από το κακόβουλο λογισμικό και καλεί τον Κ. Μητσοτάκη να βγάλει στη σέντρα τους συνεργάτες του που ευθύνονται γι αυτό, δηλαδή τον Γρ. Δημητριάδη, τον οποίο δεν κατονομάζει, αλλά “φωτογραφίζει”. Και επειδή ο ανιψιός του πρωθυπουργού έχει ήδη απομακρυνθεί από την αυλή του, είναι προφανές ότι αυτό που του ζητά είναι να τον σπρώξει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Γράφει συγκεκριμένα στο άρθρο του:

Ο Πρωθυπουργός εμφανώς αμύνεται. Αισθάνεται την πίεση, αντιλαμβάνεται την αμφισβήτηση που αντιμετωπίζει εντός και εκτός της χώρας και προσπαθεί να  ξεφύγει από τις αδιαμφισβήτητες ευθύνες του.

Το σκάνδαλο εξελίχθηκε στην αυλή του, στελέχη της επιλογής του και πρόσωπα κοντινά σε αυτόν οργάνωσαν το δίκτυο παρακολούθησης τόσο μέσω της ΕΥΠ, όσο και μέσω του κακόβουλου λογισμικού.

Στενοί και έμπιστοι συνεργάτες του έστησαν τη «δουλειά», άνθρωποί του εισήγαγαν τις σύγχρονες μεθόδους παρακολούθησης και  υπονόμευσαν κατά τρόπο απόλυτα καταχρηστικό τα δημοκρατικά ιδεώδη, τα οποία ο ίδιος εμφανίζεται να υπερασπίζεται μετά πάθους.

Οσο και αν εξεγείρεται δεν μπορεί να ξεπεράσει το βάρος που άφησαν πίσω τους οι υπονομευτές των αρχών της φιλελεύθερης Δημοκρατίας στην οποία ομνύει.

Μόνο αν εκθέσει, όπως οι περιστάσεις επιβάλλουν, τον συγκεκριμένο και σε όλους γνωστό, παράνομο και αντιδημοκρατικό κύκλο, θα μπορέσει να ξεφύγει από τον κλοιό της αμφισβήτησης και της αμφιβολίας.

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να ξεπεράσει τις όποιες αναστολές, επιφυλάξεις και ανησυχίες για τη δική του έκθεση και να ελευθερώσει τη Δικαιοσύνη ώστε να δράσει απερίσπαστη, προκειμένου να ερευνήσει, να αποκαλύψει και φέρει ενώπιόν της τους επίορκους υπονομευτές του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Θα είναι η καλύτερη υπηρεσία που έχει να προσφέρει στη Δημοκρατία και στον τόπο. Οποιαδήποτε άλλη στάση μόνο ζημιές θα φέρει τόσο στον ίδιο όσο και στη χώρα.

Στη φιλελεύθερη δημοκρατική και ευρωπαϊκή Ελλάδα δεν χωρούν παρακολουθήσεις, ούτε υπονομευτές του πολιτεύματος.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Γ. Μαντέλας υπερασπίζεται την τιμή της εφημερίδας, προσπαθώντας να πείσει ότι η “γραμμή” δεν επηρεάζεται από τη διάθεση του Β. Μαρινάκη απέναντι στον πρωθυπουργό.

Γράφει συγκεκριμένα:

Η χθεσινή αναφορά του έλληνα Πρωθυπουργού στον εκδότη του «Documento» ήταν σαφής: αν δεν αποδείξει αυτά που γράφει, δεν θα είναι απλώς συκοφάντης, αλλά και εθνικά επικίνδυνος. Λιγότερο σαφής ήταν η διάκριση που έκανε ανάμεσα στα ανεξάρτητα μέσα και σ’ εκείνα που «αλλάζουν άποψη ανάλογα με τη βούληση ή την άποψη της στιγμής του ιδιοκτήτη τους». Πολλοί θεώρησαν ότι επειδή ο Νίκος Χατζηνικολάου είχε αναφερθεί νωρίτερα στα «ΝΕΑ», ο Πρωθυπουργός φωτογράφιζε με την αποστροφή του αυτή την εφημερίδα μας. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν είναι αληθές. Διότι «ΤΑ ΝΕΑ» δεν εξαρτούν την άποψή τους από τη βούληση κανενός. Οταν αποκαλύφθηκε η παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, ζήτησαν να χυθεί άπλετο φως. Οταν το ζήτημα των παρακολουθήσεων εμφανίστηκε χαμηλά στις δημοσκοπήσεις, κατέγραψαν ότι οι πολίτες είχαν άλλες προτεραιότητες. Κι όταν δημοσιεύτηκε μια λίστα με πρόσωπα που φέρονται να παρακολουθούνται, ζήτησαν και πάλι να χυθεί άπλετο φως. Σε άλλους αναφερόταν λοιπόν προφανώς ο Πρωθυπουργός. Συνεπή, μαχητικά και με απόλυτη συναίσθηση της αποστολής τους, «ΤΑ ΝΕΑ» θα εξακολουθήσουν να δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης, της αλήθειας και της δημοκρατίας όπως έκαναν πάντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας