Τα ρωσικά Tor και Tornado-S MLRSαφανίζουν τα HIMARS-Πύραυλος Krasnopol τρόμος Leopard- Abrams

4325

Η δυτική προπαγάνδα θεοποίησε σχεδόν το αμερικανικό σύστημα HIMARS – Όμως η νέα πραγματικότητα είναι ότι οι ρώσοι που είναι οι κορυφαίοι κατασκευαστές πυραύλων χρησιμοποιούν τους νέους Tor και Tornado-S MLRS και στην κυριολεξία έχουν αφανίσει τα HIMARS…

Με βάση την προπαγάνδα… όλα τα δυτικά όπλα είναι τέλεια… και όλα τα ρωσικά όπλα απλά ογκώδεις κατασκευές που αποτυγχάνουν….
Δυστυχώς για την δυτική προπαγάνδα, αυτό είναι μια κατασκευασμένη ανοησία….
Στην αρχή μας είπαν για τα Javelin τα φορητά αντιαρματικά τα οποία μέχρι οι ρώσοι να αλλάξουν τακτική ήταν στόχος τα τανκς τους…
Τα Javelin όμως σε σχέση με την έναρξη του πολέμου… έχουν μειώσει την αποτελεσματικότητα τους κατά 60%… οι ρώσοι πήραν αντίμετρα.

Η δυτική προπαγάνδα θεοποίησε σχεδόν το αμερικανικό σύστημα HIMARS το σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων…
Όμως η νέα πραγματικότητα είναι ότι οι ρώσοι που είναι οι κορυφαίοι κατασκευαστές πυραύλων χρησιμοποιούν τους νέους Tor και Tornado-S MLRS και στην κυριολεξία έχουν αφανίσει τα HIMARS…
Οι Ουκρανοί απλά εκτοξεύουν μαζικά πυραύλους μέσω των HIMARS και το 90% αυτών καταρρίπτονται…
Οι ρώσοι όχι απλά κατάφεραν να εξελίξουν υφιστάμενους ρωσικούς πυραύλους προετοιμάζουν το έδαφος για να μετατρέψουν σε παλιοσίδερα τα δυτικά τεθωρακισμένα Leopard, Abrams με τον τηλεκατευθυνόμενο πύραυλο 2K25 Krasnopol…
Επίσης όπως αποκαλύπτουν δεκάδες video ο τηλεκατευθυνόμενος πύραυλος Lancet ρωσικής κατασκευής έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στα Ουκρανικά οπλικά συστήματα…

Τα δυτικά όπλα απολαμβάνουν προβολής και συστηματικής προπαγάνδας αλλά όπως αποδεικνύεται τα ρωσικά οπλικά συστήματα είναι αποτελεσματικά στο πεδίο της μάχης…

Η Ρωσία βελτίωσε τα συστήματα αεράμυνας «Tor» για να αναχαιτίσει τους πυραύλους HIMARS

Το Electro-Mechanical Plant Kupol με έδρα το Izhevsk, θυγατρική του ρωσικού κατασκευαστή αεροπορικής άμυνας Almaz-Antey, έχει βελτιστοποιήσει το σύστημα αεράμυνας Tor ώστε να αναχαιτίζει αποτελεσματικά κατευθυνόμενους πυραύλους ακριβείας που εκτοξεύονται από συστήματα πυραύλων M142 υψηλής κινητικότητας HIMARS….

«Οι στόχοι με τους οποίους αρχίσαμε να εργαζόμαστε, δεν είχαμε ξανασυναντήσει και δεν είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε είναι τα περιβόητα συστήματα HIMARS.
Τώρα που τα συναντήσαμε, μπορούμε να τα πολεμήσουμε.
Έγιναν κάποιες αλλαγές και τώρα αυτοί οι στόχοι καταστρέφονται πιο αποτελεσματικά».

Το σύστημα Tor σχεδιάστηκε για να καταστρέφει αεροσκάφη, ελικόπτερα, drones, πυραύλους και άλλα κατευθυνόμενα όπλα ακριβείας, πετώντας σε μεσαία, χαμηλά και πολύ χαμηλά υψόμετρα σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Οι παλαιότερες εκδόσεις του συστήματος αεράμυνας είναι οπλισμένες με τον πύραυλο 9M331 που έχει βεληνεκές δέκα χιλιόμετρα και οροφή πτήσης έξι χιλιόμετρα.
Ωστόσο, οι νεότερες εκδόσεις του συστήματος μπορούν να οπλιστούν με τον πύραυλο 9M338, ο οποίος έχει βεληνεκές 16 χιλιόμετρα και οροφή πτήσης δέκα χιλιόμετρα.
Ενώ το σύστημα μπορεί να φορτωθεί με μόνο οκτώ βλήματα 9M331, μπορεί να μεταφέρει διπλάσιο αριθμό από το πιο συμπαγές 9M338.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προμηθεύσει τις δυνάμεις της Ουκρανίας με τουλάχιστον 20 συστήματα HIMARS από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Τα συστήματα αυτά οπλίζονται κυρίως με πυραύλους της σειράς M30/M31 GMLRS που καθοδηγούνται με GPS, οι οποίοι έχουν βεληνεκές άνω των 70 χιλιομέτρων.

Το Tor δεν είναι το μόνο σύστημα που αναβαθμίζεται για την αντιμετώπιση των HIMAR.
Οι ρώσοι επιβεβαίωσαν ότι το λογισμικό του συστήματος αεράμυνας μικρής εμβέλειας Pantsir-S1 αναβαθμίστηκε για να αναχαιτίσει πυραύλους GMLRS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται τώρα να προμηθεύσουν την Ουκρανία με βόμβες μικρής διαμέτρου που εκτοξεύονται από το έδαφος (GLSDB).
Τα πυρομαχικά που καθοδηγούνται με GPS έχουν υπερδιπλάσια εμβέλεια ρουκετών GMLRS, συγκεκριμένα περίπου 150 χιλιόμετρα. Ωστόσο, είναι πιο αργά, κάτι που θεωρητικά διευκολύνει την αναχαίτισή τους.
1-90.jpg

Ο ρωσικός πύραυλος LMUR χτυπάει Ουκρανούς με ακρίβεια

Τα ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα συνεχίζουν να στοχεύουν ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις σε όλη την πρώτη γραμμή στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης με τον προηγμένο ελαφρύ πολυλειτουργικό πύραυλο (LMUR), γνωστό και ως Izdeliye 305.

Το LMUR, το οποίο αναπτύχθηκε από το Γραφείο Μηχανολόγων Σχεδιασμού της Kolomna, είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα αδρανειακής πλοήγησης με τη βοήθεια GLONASS, ένα σύστημα αναζήτησης εστίασης οπτικής θερμικής απεικόνισης και μια αμφίδρομη ασφαλή σύνδεση δεδομένων.
Το μέγιστο βεληνεκές του πυραύλου λέγεται ότι είναι περίπου 15 χιλιόμετρα.
Είναι οπλισμένο με ισχυρή εκρηκτική κεφαλή βάρους 25 κιλών.

Ο πύραυλος μπορεί να εκτοξευθεί από αναβαθμισμένα επιθετικά ελικόπτερα Mi-28NM και Ka-52M καθώς και από ελικόπτερα ειδικών δυνάμεων Mi-8MNP-2.

Το LMUR διαθέτει λειτουργία πυροδότησης και λήξεως που του επιτρέπει να παρακολουθεί μόνο του τον στόχο του χωρίς παρεμβολές από τον χειριστή μετά την εκτόξευση, καθώς και μια λειτουργία man-in-the-loop που επιτρέπει στον χειριστή να κλειδώσει τον στόχο

Ο ρωσικός στρατός επιτίθεται σε ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις, γέφυρες και οχήματα με πυραύλους LMUR από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης πριν από περίπου ένα χρόνο με μεγάλη επιτυχία.

6315325-e1675267465837-768x513.jpg
Τα ρωσικά Tornado-S MLRS κατά του αμερικανικού HIMARS

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδειξε πλάνα που δείχνει την εκτόξευση πολλαπλών πυραύλων από το ρωσικό Tornado-S κατά του αμερικανικού συστήματος HIMARS.
Τα πληρώματα των συστημάτων πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης Tornado-S καταστρέφουν θέσεις διοίκησης, αποθήκες με όπλα, πυρομαχικά και καύσιμα και λιπαντικά, καθώς και κέντρα επικοινωνίας, εξοπλισμό αεράμυνας και άλλους στόχους που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση.

O φόβος και τρόμος των Leopard και Abrams… ο ρωσικός κατευθυνόμενος πύραυλος 2K25 Krasnopol

Η Ρωσία αύξησε την παραγωγή κατευθυνόμενων πυραύλων Krasnopol που μπορούν να καταστρέψουν τα τεθωρακισμένα της Δύσης.
Το ρωσικό στρατιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα αύξησε το 2022 την παραγωγή βλημάτων πυροβολικού 2K25 Krasnopol ακριβείας που μπορούν να καταστρέψουν κύρια άρματα μάχης της Δύσης.

Το Krasnopol μπορεί να εκτοξευθεί από τα περισσότερα πυροβόλα 152 mm ή 155 mm.
Το οπλικό σύστημα καθοδηγείται από ημι-ενεργό λέιζερ και έχει εμβέλεια από 20 έως 30 χιλιόμετρα.

«Η υψηλή ακρίβεια των βλημάτων Krasnopol καθιστά δυνατό να χτυπηθούν μικρού μεγέθους εχθρικοί στόχοι, συμπεριλαμβανομένων κινούμενων όπως τανκς».
«Συγκεκριμένα, αυτές οι οβίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία για την καταστροφή των αρμάτων μάχης Abrams και Leopard του NATO, τα οποία θα παραδοθούν στην Ουκρανία».

Σύμφωνα με την ρωσική πηγή, ο ρυθμός παραγωγής των πυραύλων Krasnopol θα συνεχίσει να αυξάνεται και το 2023.
Ωστόσο, είναι άγνωστο πόσα ακριβώς σχεδιάζει να παράγει η Ρωσία.

Το Krasnopol χτυπά τον στόχο του από την κορυφή, το πιο αδύναμο σημείο στην πανοπλία οποιουδήποτε κύριου άρματος μάχης.
Ο κατευθυνόμενος πύραυλος είναι οπλισμένος με μια κεφαλή με υψηλή εκρηκτικότητα που ζυγίζει μεταξύ 6,50 και 11 κιλών, ανάλογα με την έκδοση.
Ένας προσδιοριστής λέιζερ, χρησιμοποιείται για να καθοδηγήσει τους στόχους για τις οβίδες Krasnopol.

Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί πυραύλους Krasnopol εναντίον στόχων υψηλής αξίας από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής του επιχείρησης στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία ετοιμάζεται επί του παρόντος να παραλάβει δεκάδες σύγχρονα άρματα μάχης δυτικής κατασκευής, συμπεριλαμβανομένων 14 Challenger 2 από το Ηνωμένο Βασίλειο, 31 Abrams από τις Ηνωμένες Πολιτείες και συνολικά 32 Leopard 2 από τη Γερμανία, την Πολωνία και τον Καναδά.

Αυτά τα τανκς προορίζονται να προετοιμάσουν τις δυνάμεις της Ουκρανίας για μια πιθανώς μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον του ρωσικού στρατού την ερχόμενη Άνοιξη.
Krasnopol_laser-guided_projectile_at_Engineering_Technologies_2012-768x512.jpg

Η ρωσική απάντηση

Οι ρωσικοί αντιαρματικοί πύραυλοι Kornet, Vikhr και Ataka καθώς και οι οβίδες Mango των 125 mm μπορούν να καταστρέψουν αποτελεσματικά τα γερμανικής κατασκευής κύρια άρματα μάχης Leopard 1 και 2 που πρόκειται να παραδοθούν στην Ουκρανία, ανέφερε η ρωσική κρατική εταιρεία τεχνολογίας Rostec.

«Το Leopard 2 είναι ένα σύγχρονο και καλά προστατευμένο όχημα, αλλά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί άτρωτο.
Η εμπειρία μάχης έχει δείξει ότι αυτά τα άρματα μάχης μπορούν να εξαλειφθούν ακόμη και με φορητά αντιαρματικά συστήματα αντιαρματικών πυραύλων που είναι σημαντικά κατώτερα λόγω της απόδοσής τους σε σχέση με τα όπλα που λειτουργούν στον ρωσικό στρατό, ιδίως τα αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα Kornet», είπε η Rostec.

Η Rostec πιθανότατα αναφερόταν στην κακή εμπειρία των Leopard στη Συρία, όπου τουλάχιστον οκτώ Leopard 2A4 του τουρκικού στρατού καταστράφηκαν από τρομοκράτες του ISIS με κατευθυνόμενους πυραύλους Fagot και Konkurs σοβιετικής κατασκευής το 2016.

Σε σύγκριση με τα ρωσικά άρματα μάχης, τα Leopard 2 στερούνται εκρηκτικής αντιδραστικής θωράκισης (ERA), η οποία θα τα κάνει πιο ευάλωτα σε κατευθυνόμενους πυραύλους υψηλής έκρηξης αντιαρματικών (HEAT) και σε βλήματα απόρριψης δορυφόρου με σταθεροποιημένα πτερύγια τεθωρακισμένης έκρηξης (APFSDS).

«Τα γερμανικά τανκς θα χτυπηθούν σίγουρα από οβίδες Mango των 125 mm, ανεξάρτητα από τη γωνία του χτυπήματος: ένα άρμα θα καταστραφεί, εάν ένα βλήμα χτυπήσει την μπροστινή του θωράκιση ή το πλάι του.
Ο ρωσικός στρατός χειρίζεται άρματα μάχης T-90M Proryv που ξεπερνούν τα Leopards όσον αφορά ορισμένα χαρακτηριστικά απόδοσης και μπορούν να τα πολεμήσουν αποτελεσματικά».

Το βλήματα Mango APFSDS έχει μια διπλή ράβδο από κράμα βολφραμίου επενδυμένη με κράμα χαμηλού σημείου τήξης καλυμμένη με χάλυβα, η οποία σχεδιάστηκε για να αυξάνει τη διείσδυση έναντι της μη εκρηκτικής αντιδραστικής θωράκισης όπως αυτές που προστατεύουν το Leopard 2.
Μπορεί να διαπεράσει τουλάχιστον 430 mm θωράκισης.

Εν τω μεταξύ, η πιο πρόσφατη έκδοση του κατευθυνόμενου με λέιζερ πυραύλου Kornet, ο Kornet-EM, είναι οπλισμένος με μια διπλή κεφαλή HEAT που μπορεί να διαπεράσει 1.300 mm θωράκισης.

Το καθοδηγούμενο με λέιζερ Vikhr είναι οπλισμένο με παρόμοια κεφαλή HEAT που μπορεί να διαπεράσει τουλάχιστον 1.000 mm θωράκισης.
Το Ataka, το οποίο καθοδηγείται από ασυρμάτους και μπορεί να εκτοξευθεί από το έδαφος ή τον αέρα, είναι επίσης οπλισμένο με μια διπλή κεφαλή με ικανότητα διείσδυσης έως και 950 mm θωράκισης.

Με τα εξαιρετικά ικανά αντιαρματικά μέσα της Ρωσίας, τα Leopard 2 δεν θα προσφέρουν κάτι το ξεχωριστό στον Ουκρανικό στρατό. Αυτά τα τανκς θα αναπληρώσουν μόνο μερικές από τις απώλειες της Ουκρανίας και θα παρατείνουν τη σύγκρουση.

Ήττα των Ουκρανών στην Kremennaya

Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU), που σταθμεύουν κοντά στην πόλη Kremennaya στο Luhansk, ναρκοθετούν τις θέσεις και τον εξοπλισμό τους και προετοιμάζονται για υποχώρηση.
«Φεύγοντας από τις θέσεις τους στην περιοχή της Kremennaya, το στρατιωτικό προσωπικό των ενόπλων σχηματισμών της Ουκρανίας άρχισε να εγκαθιστά ενεργά ναρκοπέδια κατά προσωπικού και αντιαρματικών σε μεγάλο αριθμό».

Οι ρωσικές δυνάμεις καταλαμβάνουν πιο πλεονεκτικές θέσεις κοντά στο Svatovo και την Kremennaya, κάτι που τους επιτρέπει να εκτελούν πιο ακριβή πλήγματα κατά των ουκρανικών στρατευμάτων.

Οι Ουκρανοί αφήνουν 10.000 στρατιώτες στο Bakhmut

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας μπορεί κάλλιστα να αφήσουν μια ομάδα έως και 10.000 στρατιωτών στην πόλη Bakhmut. «Δηλαδή, η Ουκρανία είτε θα αποσύρει τις μονάδες της είτε θα κρατήσει 10.000 στρατιώτες στο Bakhmut για να καταστραφούν αφού οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν την πόλη.

Οι Ουκρανοί συγκεντρώνουν εφεδρείες

Οι ουκρανικές δυνάμεις συγκεντρώνουν αρκετές εφεδρείες στα σύνορα για αντεπίθεση.
Η κατάσταση κοντά στο Svatovo, Kremennaya, Lisichansk, Rubezhnoye και Troitskoye είναι η πιο δύσκολη, επειδή αυτοί οι οικισμοί είναι πιο κοντά στις γραμμές επαφής.
«Προς μεγάλη μας λύπη, ο εχθρός συγκεντρώνει αρκετές δυνάμεις και εφεδρείες εκεί για να αντεπιτεθεί» ανέφεραν πηγές στο Luhansk.

Οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν το Kupyansk

Τα ουκρανικά στρατεύματα εγκαταλείπουν τα περίχωρα του Kupyansk στην περιοχή του Kharkiv μαζί με την τοπική διοίκηση που ελέγχεται από την Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, το αρχηγείο της 14ης χωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού του ουκρανικού στρατού έχει μετακινηθεί στο Kharkiv.
Επίσης, μονάδες του τάγματος Kraken έχουν εγκαταλείψει την περιοχή.

Οι απώλειες των Ουκρανών

Αξιωματικός του Luhansk αποκαλύπτει τον αριθμό των ουκρανικών απωλειών κοντά στο Svatovo, Kremennaya
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν περίπου 200 απώλειες κοντά στο Svatovo και στην Kremennaya στο Luhansk.
Μεγάλες απώλειες υπέστησαν οι 14η, 92η, 25η, 81η και 95η στρατιωτική ταξιαρχία της Ουκρανίας.
«Έως και 30 άνθρωποι αγνοούνται από την 103η ταξιαρχία εδαφικής άμυνας των ουκρανικών δυνάμεων.
Ο υπουργός εθνικής άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν πάνω από 6.500 στρατιώτες τον Ιανουάριο του 2023.

Νέες νίκες στην Maryinka

Όλες οι οχυρωμένες περιοχές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη Maryinka έχουν εκκαθαριστεί, ο ουκρανικός στρατός έχει εκδιωχθεί από όλες τις στρατηγικά σημαντικές περιοχές στην πόλη.
Η πόλη Maryinka βρίσκεται στα δυτικά του Donetsk.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προβάλλουν λυσσαλέα αντίσταση προς αυτή την κατεύθυνση.
Τα απομεινάρια του Ουκρανικού στρατού έχουν εδραιωθεί στον οικιστικό τομέα στα περίχωρα της πόλης και όλα τα πολυώροφα κτίρια βρίσκονται ήδη υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.
Ο έλεγχος αυτού του οικισμού θα ανοίξει το δρόμο προς την Krasnohorivka, από όπου τα ουκρανικά στρατεύματα χτυπούν το Donetsk

Βρετανός στρατηγός: Τα μαχητικά αεροσκάφη δεν θα αλλάξουν την πορεία της σύγκρουσης στην Ουκρανία

Ο πρώην διοικητής των ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, Richard Barrons, πιστεύει ότι οι δυτικές χώρες δεν επιθυμούν να προμηθεύσουν γρήγορα στρατιωτικά αεροσκάφη στην Ουκρανία λόγω του κινδύνου κλιμάκωσης

«Ακόμα κι αν όλοι παραδίδαμε τα αεροσκάφη σήμερα, δεν θα άλλαζαν αμέσως την πορεία των μαχών στην Ουκρανία ενόψει της επανέναρξης της ρωσικής επίθεσης και ίσως δεν θα την άλλαζαν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους».
Σύμφωνα με τον Barrons, οι δυτικές χώρες δεν επιθυμούν να προμηθεύσουν γρήγορα στρατιωτικά αεροσκάφη στο Κίεβο, θεωρώντας αυτό ως κίνδυνο κλιμάκωσης της σύγκρουσης, ειδικά εάν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν αεροπλάνα της Δύσης για να χτυπήσουν στόχους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

8february2023_Military_Situation_in_region_of_Donbass-768x1021.jpg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας