Συρία-Ιράκ: 142 επιθέσεις σε δυνάμεις των ΗΠΑ σε 97 ημέρες

544

Σύμφωνα με το Fox News, οι κατοχικές δυνάμεις των ΗΠΑ στη Συρία και το Ιράκ έχουν δεχτεί τουλάχιστον 142 επιθέσεις μέσα σε 97 ημέρες, από την 17η Οκτωβρίου. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε 1,5 επιθέσεις τη μέρα.

Το μεγαλύτερο αριθμό επιθέσεων (25) έχει δεχτεί η βάση του αμερικάνικου στρατού στο `Άιν αλ Άσαντ. Πολλές από αυτές τις επιθέσεις έγιναν με μεγάλο αριθμό πυραύλων.

Στην προχθεσινή επίθεση κατά της βάσης, για παράδειγμα, αναφέρθηκαν πλήγματα από 12 πυραύλους, μεταξύ των οποίων και βαλλιστικοί. Σύμφωνα με ανακοίνωση της CENTCOM(της στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ που έχει στην περιοχή ευθύνης της τη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία και μέρος της Νότιας Ασίας), τα χτυπήματα προκάλεσαν εγκεφαλικές βλάβες σε κάποιους στρατιώτες, οι οποίοι κάνουν εξετάσεις για να εξακριβωθεί η κατάστασή τους.

Η μεγάλη πλειοψηφία των επιθέσεων προέρχεται από Ιρακινές αντιστασιακές οργανώσεις, αλλά τουλάχιστον μία έχει γίνει κατευθείαν από το στρατό ή τους φρουρούς της επανάστασης του Ιράν.

Ο αριθμός των θυμάτων των επιθέσεων είναι άγνωστος, καθώς οι κατοχικές δυνάμεις συστηματικά αποκρύπτουν τις απώλειές τους.

Σαν να μην τους έφτανε αυτό, οι ΗΠΑ πήγαν και “τρίφτηκαν στη γκλίτσα του τσοπάνη”, βομβαρδίζοντας στάνες και δέντρα στην Υεμένη, με αποτέλεσμα πλοία τους να δέχονται πλέον καθημερινά επιθέσεις από τους Άνσαρ Άλλαχ.

Ίσως θα έπρεπε να εξεταστούν για εγκεφαλικές βλάβες και αυτοί που πήραν τη σχετική απόφαση…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας