Συντριβή Ουκρανών: Ξεκίνησε γενικευμένη ρωσική επίθεση στο Ντονέτσκ

1341

Το επιτελείο του ρωσικού Στρατού έδωσε διαταγή να ξεκινήσει γενικευμένη ρωσική επίθεση στο Ντονέτσκ με τις ουκρανικές δυνάμεις να καλούν ήδη τον κόσμο να εγκαταλείψει όλες τις περιοχές της περιφέρειας.

Οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις σφυροκοπούν με όλα τα διαθέσιμα όπλα τα προπύργια των Ουκρανών σε Avdeevka, Krasnogorsk, Pesok και Marinka όπως ακριβώς δείχνει ο χάρτης στο τέλος του κειμένου.

Στην επίθεση συμμετέχουν Αεροπορία, Πυροβολικό, MLRS, Τεθωρακισμένα, άρματα μάχης ενώ πολεμικά πλοία εκτοξεύουν πυραύλους κρουζ Kalibr.

Οι Ρώσοι μπήκαν στο Soledar

Πριν λίγες ώρες, οι Ρώσοι σημείωσαν τις πρώτες επιτυχίες: Η ουκρανική άμυνα “έσπασε” στο Soledar, οι Ρώσοι κατέλαβαν πρώτα τις οχυρώσεις και τις ουκρανικές θέσεις και στην συνέχεια μπήκαν και πλέον ελέγχουν τις πρώτες συνοικίες στα ανατολικά προάστια της πόλης.

Στην περιοχή διεξάγονται σφοδρές οδομαχίες. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι μισθοφόροι της PMC Wagner ηγούνται της επίθεσης.

Οι Ουκρανοί δείχνουν να καταρρέουν στην περιοχή και να χάνουν την μια συνοικία πίσω από την άλλη.. Παράλληλα, μάχες διεξάγονται και στα χωριά που εφάπτονται με το Soledar, στις περιοχές Yakovlevka και Bakhmutskoye.

Δείτε βίντεο

Οι Ουκρανοί εγκατέλειψαν το Nagornoye κοντά στο Soledar

Λόγω των μεγάλων απωλειών, οι αρχές του Κιέβου στέλνουν απλούς πολίτες και εφέδρους στο μέτωπο, αναπληρώνοντας έτσι τις υπάρχουσες μονάδες με άπειρους μαχητές, γεγονός που επιδεινώνει περαιτέρω την κατάσταση.

Ο Andrey Marochko, ο επίσημος εκπρόσωπος του Λουγκάνσκ, ανέφερε ότι μονάδες της 54ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στο χωριό Nagornoye κοντά στην πόλη Soledar χωρίς άδεια. Ο λόγος της υποχώρησης των ουκρανών στρατιωτών ήταν το χαμηλό ηθικό και οι ανεπανόρθωτες απώλειες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Andrey Marochko, τις τελευταίες 24 ώρες, οι μονάδες Λουγκάνσκ σκότωσαν περίπου 45 Ουκρανούς , κατέστρεψαν μονάδες πυροβολικού τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, καθώς και 6 μονάδες ειδικών τεθωρακισμένων ενώ παραδόθηκαν 4 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Δείτε βίντεο

Verechuk: Έκκληση στους Ουκρανούς να εγκαταλείψουν το Ντονέτσκ

Έκκληση στους Ουκρανούς πολίτες να ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την επαρχία του Donetsk, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο του ρωσικού στρατού, απηύθυνε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Irina Verechuk.

«Προετοιμάζουμε τους κατοίκους της περιοχής του Donetsk για εκκένωση!

Έχει δημιουργηθεί ένα αρχηγείο, αναπτύσσουμε δυνάμεις και μέσα.

Οι περιοχές στο κέντρο και στα δυτικά της χώρας προετοιμάζονται να υποδεχθούν τους ανθρώπους μας από τα ανατολικά» ανέφερε σε ανάρτηση της στο Telegram η Verechuk.

Δείτε βίντεο

Πέφτουν τόνοι πυρομαχικών στην Avdeevka

Ένα από τα προπύργια των Ουκρανών που δέχεται τόνους πυρομαχικών αυτή τη στιγμή είναι η Avdeevka. Η επίθεση στην πόλη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Υπενθυμίζουμε ότι από εκεί, οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδιζαν το τμήμα του Ντονέτσκ που βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο. Συνεπώς οι Ρώσοι θέλουν πάση θυσία να εξαλείψουν αυτόν τον κίνδυνο .

Η Avdeevka δέχεται σκληρή επίθεση επί δύο ημέρες από το Στρατό, την Αεροπορία και το πυροβολικό της Ρωσίας και των πολιτοφυλακών των Ντονέτσκ-Λουγκάνσκ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στην περιοχή, καθώς κάποιες αμυντικές γραμμές  των Ουκρανών μήκους 1,5 χλμ έχουν καταρρεύσει.

Και αν το νούμερο φαίνεται πολύ μικρό, μπορείτε να δείτε στο βίντεο πως μιλάμε για βαριά οχυρωμένες περιοχές. Υπάρχουν χαρακώματα παντού και η πόλη είναι κυριολεκτικά “σκαμμένη” καθώς προετοιμάζονταν επί 8 χρόνια για την αναμέτρηση αυτή.

Δείτε βίντεο

Ρωσική προέλαση προς Πεσόκ και Κρασνογκορόβκα στα δυτικά του Ντόνετσκ

Στρατιωτικές πηγές των δυνάμεων του Ντονέτσκ κάνουν λόγο για διάρρηξη της αμυντικής γραμμής των Ουκρανών σε πολλές περιοχές ταυτόχρονα στα δυτικά.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Πληροφοριών του Ντονέτσκ, Daniil Bezsonov, ανέφερε την προέλαση των ρωσικών και συμμαχικών στρατευμάτων μας σε διάφορους τομείς. Συγκεκριμένα, υπάρχει πρόοδος στην κατεύθυνση του οικισμού Sands και της πόλης Krasnogorovka. Οι οικισμοί αυτοί ανήκουν, μάλιστα, σε μια ενιαία οχυρή περιοχή, η οποία ονομάζεται Avdeevsky ή Avdeevsky-Krasnogorovsky.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές μετέδωσαν από το πεδίο το εξής:

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται μεγάλες απώλειες.

Αυτοκινούμενα οβιδοβόλα κατέστρεψαν πολλές οχυρωμένες εχθρικές θέσεις σε δασικές εκτάσεις στην περιοχή της Avdeevka. Το πυροβολικό επιχειρεί συνεχώς στην περιοχή. Ο προσδιορισμός στόχων πραγματοποιείται συχνότερα με χρήση ελικοπτέρων και UAV.

Υπάρχουν πληροφορίες για την προέλαση των στρατευμάτων μας προς την κατεύθυνση του Πεσόκ και της Κρασνογκορόβκα στα δυτικά του Ντόνετσκ.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, μονάδες αρμάτων μάχης επιχειρούν στις περιοχές κοντά στην Πεσόκ και την Κρασνογκορόβκα με την υποστήριξη του στρατού και επιθετικών αεροσκαφών. Υπάρχουν πληροφορίες για την κατάληψη των θέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στα βορειοανατολικά της Maryinka.

Συστήματα TOS-1 χρησιμοποιούνται εναντίων οχυρών θέσεων των Ουκρανών γεγονός που δεν τους δίνει ευκαιρία διαφυγής”.

Δείτε βίντεο

Καταστράφηκαν οι θέσεις των Ουκρανών δυτικά του M-03 στο Artyomovsk

Σφοδρή επίθεση δέχονται οι ουκρανικές δυνάμεις στο Artyomovsk (Bakhmut). Οι ρωσικές δυνάμεις και η  Ρεπουμπλικανική Λαϊκή Πολιτοφυλακή εξαπέλυσαν διασταυρούμενα πυρά από την περιοχή του Pokrovsky (βορειοανατολικά του Artyomovsk) και του Klinovoye (ανατολικά της πόλης) εναντίον των οχυρώσεων των ουκρανικών ένοπλων σχηματισμών δυτικά του τμήματος του αυτοκινητόδρομου M-03 που συνδέει το Artyomovsk με την Popasna.

Αυτό το τμήμα του δρόμου και οι δασικές εκτάσεις κατά μήκος του χρησιμοποιούνται από ουκρανικούς Ένοπλους σχηματισμούς ως γραμμή άμυνας στα ανατολικά και βόρεια προάστια της πόλης.

Τα διασταυρούμενα πυρά κατέστρεψαν τις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ενώ χτυπήθηκαν αποθήκες καυσίμων και πυρομαχικών και μέσα στην πόλη.

Η δραστηριότητα του ρωσικού πυροβολικού είναι τέτοια που οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή έχουν αυξηθεί τουλάχιστον κατά ένα τέταρτο τις τελευταίες ημέρες.

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Vershyna – Πέφτει και η Vesela Dolyna

Ταυτόχρονα, ο ρωσικός Στρατός αφού κατέλαβε προχθές το Novoluhans’ke, χτες έθεσε υπό τον έλεγχο του την περιοχή Vershyna και πλησιάζει τη Vesela Dolyna.

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αναγνώρισε την απώλεια ελέγχου στο χωριό Vershina στην κατεύθυνση Artyomovsk.

Πλέον οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις προχωρούν στο Artyomovsk (Bakhmut) όχι μόνο από τα ανατολικά, αλλά και από τα νοτιοανατολικά – από την πλευρά του χωριού Vozrozhdeniye, δίπλα στη Vershina.

Σύντομα θα ξεκινήσουν οι μάχες για το ίδιο το Artemovsk , που έχει καίρια σημασία στην άμυνα της Ουκρανίας.

Δείτε βίντεο

Δείτε στον χάρτη τους άξονες επίθεσης των Ρώσων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας