Σύνταγμα-Μεγάλη συγκέντρωση Αρμενίων και Ελλήνων πολιτών-”Το Αρτσάχ ανήκει στην Αρμενία”

2017

Πορεία διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα

Μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Αρτσάχ, Αρμενίων της Αθήνας και Ελλήνων πολιτών πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σύνταγμα, στην οποία μίλησαν εκρόσωποι της Αρμενικής κοινότητας στην Ελλάδα.

Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε μαχητική πορεία στα γραφεία της ΕΕ , όπου οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την αδράνεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην εθνοκτόνα πολιτική του Αζερμπαϊτζάν , όπως κατήγγειλαν και τον βρώμικο ρόλο της Τουρκίας στην επιχείρηση

του Αρτσάχ , ενώ την ατμόσφαιρα δονούσε το σύνθημα ” Το Αρτάχ ανήκει στην Αρμενία” , ”Τούρκοι-Αζέροι εθνοκτόνοι”.

Στη συγκέντρωση και πορεία παρευρέθη μεγάλη αντιπροσωπεία του ” Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης”( ΔΗ.Κ.Ε.Α.), με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Παν.Λαφαζάνη, στην οποία συμμετείχαν ο Διον.Φλαμιάτος, Γραμματέας του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΔΗ.Κ.Ε.Α.και τα μέλη του Π.Γ.και της Κ.Ε. , Αθανασόπουλος Θεόδωρος, Δανόπουλος Περικλής, Κοσμίδης Αντώνιος, Λαμπρόπουλος Βασίλης, Πάγκας Αλφόνσος, Σαρρής Απόστολος.

Μετά την πορεία με δηλώσεις του ο Παν.Λαφαζάνης, καυτηρίασε την στάση των ελληνικών κομμάτων της Βουλής, τα οποία τραγικά και ανιστόρητα σιώπησαν απέναντι στην εθνοκάθαρση των Αζέρων του Αρτσάχ από τον Τουρκο-Αζέρικο συνασπισμό, ενώ τόνισε ότι ”η απαράδεκτη στάση αδράνειας της Αρμενικής κυβέρνησης και ο ευρωατλαντικός προσανατολισμός της έδοσαν πισώπλατη μαχαιριά στον δοκιμαζόμενο λαό του Αρτσάχ”.

”Αυτήν την ώρα” συνέχισε ο Παν.Λαφαζάνης ” ενωμένοι ο ελληνικός με τον Αρμενικό λαό πρέπει να σηκώσουν αποφασιστικά το ανάστημα τους και να σταματήσουν τον αδίστακτο επεκτατικό ρόλο της Τουρκίας , για την οποία και τους συμμάχους της το Αρτσάχ είναι η αρχή και ακολουθεί ή ίδια η Αρμενία και μαζί το Αιγαίο, η Θράκη και η Κύπρος. Η Άγκυρα δεν θα σταματήσει αν δεν την σταματήσουμε με την αντίσταση και τον αγώνα μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας