Η Ουγγαρία επανεξετάζει το ρόλο της στη Συμμαχία
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Β. Ορμπάν, αποκάλυψε ότι η χώρα του επαναξιολογεί τo ρόλο της στο ΝΑΤΟ λόγω απροθυμίας να συμμετάσχει στον πόλεμο που ετοιμάζεται εναντίον της Ρωσίας.
Η δεύτερη “βόμβα” του Ορμπάν αφορά το σημείο που αποκαλύπτει ότι συστήθηκε ήδη επιτροπή προετοιμασίας στο ΝΑΤΟ προσθέτοντας ότι οι νατοϊκές χώρες θα χωριστούν σε «συμμετέχουσες (σ.σ. στον πόλεμο) και μη»!
Oι μη συμμετέχουσες χώρες αποχωρούν από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ;
Η Ουγγαρία επανεξετάζει το ρόλο της στο ΝΑΤΟ!
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Oρμπάν είπε συγκεκριμένα:
“Πρόκειται να επανεκτιμήσουμε την ένταξη της χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Οι δηλώσεις δυτικών πολιτικών και δημοσιογράφων δείχνουν ότι η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία”.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν είπε στο Radio Kossuth ότι πριν από τους δύο παγκόσμιους πολέμους, τα μέσα ενημέρωσης αφιέρωσαν αρκετό χρόνο προετοιμασίας για την είσοδο στον πόλεμο, κάτι που συμβαίνει ακόμα και σήμερα.
“Νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον, αλλά μάλλον στις Βρυξέλλες παρά στην Ουάσιγκτον, είναι ένα είδος προετοιμασίας του κοινού για μια πιθανή άμεση σύγκρουση.
Μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι βρίσκονται σε εξέλιξη προετοιμασίες για την είσοδο της Ευρώπης στον πόλεμο, αυτό συμβαίνει στα μέσα ενημέρωσης και σε δηλώσεις πολιτικών” τόνισε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.
NATO ‘preparing for war’ with Russia – Orban
Hungary is reassessing its role within the bloc as it has no wish to take part in a conflict against Moscow. seeking ways to maintain NATO membership while abstaining from operations it disagrees with.https://t.co/RjlTlOArn8 pic.twitter.com/YGGusSe8pg
— Taylor Hudak (@_taylorhudak) May 24, 2024
“Υπάρχει επιτροπή προετοιμασίας στο ΝΑΤΟ”
Και συνέχισε, μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα «κεντρικά» του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες:
«Αυτή τη στιγμή, στα κεντρικά του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες υπάρχει μια οικονομική επιτροπή, μια επιτροπή προετοιμασίας.
Φυσικά, δεν θέλω να αποκαλύψω λεπτομέρειες, αλλά ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ τα έχει ήδη πει όλα αυτά.
Ομάδες εργασίας εργάζονται για να καθορίσουν με ποιους τρόπους το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να λάβει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο.
Εμείς θέλουμε να επανεκτιμήσουμε τον ρόλο μας (σ.σ. ως Ουγγαρία) στο ΝΑΤΟ διότι δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε μια στρατιωτική αποστολή της Συμμαχίας στην Ουκρανία. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να λύσει η ουγγρική διπλωματία».
Μάλιστα αποκάλυψε πως όχι μόνο το ΝΑΤΟ γνωρίζει τη στάση της Ουγγαρίας, αλλά και πως έχουν ήδη αποδεχθεί και ετοιμάσει «νομικά» την άρνησή της:
«Έχουν ήδη επινοήσει έναν νέο όρο για αυτήν – “μη συμμετέχον” κράτος».
“This is not our war”. Hungarian PM Orban, warns that Nato warmongers are “preparing for Europe’s direct entry into the conflict”.
Since he doesn’t want Hungary dragged in, he’s examining ways to redefine its relationship with Nato.
And YOU? Will you die for Zelensky? pic.twitter.com/MgUWNvS9cu
— Nick Griffin (@NickGriffinBU) May 24, 2024
Budapest is reassessing its role in NATO as it is unwilling to take part in the alliance’s military mission in Ukraine, Hungarian Prime Minister Viktor Orban told the Kossuth radio station:https://t.co/5phzykwWSs pic.twitter.com/Axg5WgGkBu
— TASS (@tassagency_en) May 24, 2024
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ θα καθορίσουν την ύπαρξη ολόκληρου του κόσμου για δεκαετίες!
Παράλληλα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι πιθανές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών θα καθορίσουν την ύπαρξη ολόκληρου του κόσμου για τις επόμενες τρεις δεκαετίες.
Σύμφωνα με τον Όρμπαν, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον είναι απαραίτητες για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης και για την ασφάλεια σε ολόκληρη την Ευρώπη. Για να τερματιστεί η ένοπλη σύγκρουση, είναι απαραίτητες οι επαφές μεταξύ της ουκρανικής και ρωσικής ηγεσίας.
Ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης είναι πεπεισμένος ότι τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου θα ακολουθήσουν πραγματικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες θα αφορούν όχι μόνο τη Ρωσία και την Ουκρανία, αλλά ολόκληρο το ευρωπαϊκό σύστημα ασφαλείας.
Τα αποτελέσματα αυτών των διαπραγματεύσεων θα μπορούσαν να καθορίσουν την ύπαρξη της Ευρώπης για τα επόμενα 20-30 χρόνια.