Συνέντευξη “βόμβα” Λαφαζάνη-Πρωθυπουργοί παρακράτους: Μητσοτάκης-Τσίπρας-Ξένες υπηρεσίες με παρακολουθούν από 2015

1132

Η ακίνδυνη αντιπολίτευση δυστυχώς σιγοντάρει την ξεπουλημένη κυβέρνηση Μητσοτάκη και σπεύδει από τη πλευρά της να την βοηθήσει ουσιαστικά για να “κουκουλώσει” το μέγα σκάνδαλο των παρακολουθήσεων τηλεφώνων, αντί η αντιπολίτευση να ρίξει το βάρος της ώστε να χυθεί άπλετο φως στα άδυτα της αμαρτωλής ΕΥΠ και του παρακράτους της Γενικής Ασφάλειας, κάνοντας φύλο και φτερό τις σχετικές υπηρεσίες και αποκαλύπτοντας τους χιλιάδες επισυνδεδεμένους πολιτικούς, δημοσιογράφους και γενικότερα δημόσια πρόσωπα. Η παραπομπή από την αντιπολίτευση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων των τηλεφώνων στις διαδικασίες της Βουλής, με τη συναίνεση της κυβέρνησης, ισοδυναμεί με κοροϊδία, συγκάλυψη και εξαπάτηση. Κι αυτό διότι ποτέ οι εξεταστικές επιτροπές και η προ ημερήσιας διάταξης συζητήσεις δεν απέδωσαν τίποτα το ουσιαστικό, παρά μόνο ένα κακόγουστο θέατρο όπου τα κόμματα επιχειρούσαν να κερδίσουν πόντους στο πολιτικό και εκλογικό παιχνίδι. Φοβούνται όλοι στο πολιτικό κατεστημένα να βγουν τα άπλυτα των μυστικών υπηρεσιών στη φόρα και να εξαρθρωθεί το παρακρατικό σύστημα, διότι όλοι τους έχουν λερωμένη τη φωλιά τους, ενώ το παρακρατικό δίκτυο των παρακολουθήσεων και των μυστικών υπηρεσιών στηρίζει το σύστημα και την καθεμιά δύναμη απ’ αυτές ξεχωριστά.

Ν.Ζ

Βόμβες κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα προσωπικά πυροδοτεί μέσα από την ημερήσια εφημερίδα «tomanifesto» ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Το κορυφαίο στέλεχος του αριστερού προοδευτικού πατριωτικού χώρου (πρώην υπουργός Ενέργειας και επικεφαλής τώρα του Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης) κατηγορεί ευθέως τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργό και τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη ότι με δική τους εντολή τον παρακολουθούσαν και τον παρακολουθούν από το 2015 μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο Τσίπρας ζήτησε τη φυσική, αλλά και τηλεφωνική παρακολούθησή του, επειδή τον θεωρούσε τον κατ’ εξοχήν αντίπαλό του στα σχέδιά του να ανατρέψει το δημοψήφισμα και να συνομολογήσει ένα νέο τρίτο καταστροφικό μνημόνιο.

Εχετε δώσει, κύριε Λαφαζάνη, πολλές συνεντεύξεις σε ΜΜΕ της Ρωσίας και υποστηρίζετε ότι έχει δίκιο η Μόσχα. Ποιο είναι το σκεπτικό σας; Ρωτώ διότι στην Ελλάδα η πλειοψηφία κατηγορεί τους Ρώσους για την εισβολή στην Ουκρανία.

Δεν έχω δώσει μόνο πολλές συνεντεύξεις στη Ρωσία, αλλά και πολύ περισσότερες στην Ελλάδα, αν και σχεδόν καμία στα ελληνικά συστημικά κανάλια. Σε όλες αυτές τις συνεντεύξεις, είμαι σχεδόν μόνος στην πολιτική σκηνή, που από την πρώτη στιγμή λέω ευθέως και ξεκάθαρα ότι η «Ρωσία έχει δίκιο» στο ζήτημα της Ουκρανίας.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν ξεκίνησε το 2022, όπως μας πιπιλίζουν τα αυτιά, αλλά ξεκίνησε από το 2014 με το αμερικανονατοϊκό πραξικόπημα του Μεϊντάν στο Κίεβο, το οποίο ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση του Γιανουκόβιτς, διότι υποτίθεται ήταν φιλορώσος και έβαλε στη θέση της μία κυβέρνηση ανδρείκελων, με πρόεδρο τον Ποροσένκο, τον οποίο στη συνέχεια διαδέχθηκε ο σημερινός τοποτηρητής των Αγγλοσαξόνων ιμπεριαλιστών, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι «δοτές» αυτές κυβερνήσεις, αφού φίμωσαν και έθεσαν εκτός νόμου, όπως όλες οι εθνικές «χούντες», όλα τα αριστερά και δημοκρατικά κόμματα της Ουκρανίας και κάθε φωνή που διαφωνούσε με το καθεστώς, άρχισαν τις διώξεις, τις φυλακίσεις και τις δολοφονίες των ρωσόφωνων, αυτόχθονων και γηγενών, καθώς και πολλών Ελλήνων της Ουκρανίας, προχώρησαν στη διά του συντάγματος διακοπή της αναγνώρισής τους ως μειονοτήτων, με τη στέρηση όλων των δικαιωμάτων τους, ακόμα και της γλώσσας και της εθνοτικής παιδείας τους, ενώ παράλληλα αναβίωναν και ενσωμάτωναν στη νέα ουκρανική εξουσία παλιές και νέες ναζιστικές συμμορίες και ναζιστικά τάγματα. Σε αυτόν τον «εσωτερικό πόλεμο» δεκάδες χιλιάδες ρωσόφωνοι ήταν ή νεκροί ή τραυματίες, και πάρα πολλοί βίαια εξεδιώχθησαν ως πρόσφυγες από τις πατρογονικές εστίες τους, ενώ η αμερικανόδουλη εξουσία του Κιέβου έγραφε στα παλιά της τα παπούτσια τις διεθνείς συμφωνίες «Μινσκ 1» και «Μινσκ 2», τις οποίες είχε υπογράψει μόνο και μόνο για να κερδίσει χρόνο και να ανασυντάξει τον ουκρανικό στρατό.
Το ποτήρι ξεχείλισε όταν το καθεστώς του Κιέβου προέβη σε αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ και εν συνεχεία τοποθέτηση αμερικανονατοϊκών πυρηνικών πυραύλων στο ουκρανικό έδαφος με προφανή στόχο τη Ρωσία, πράγμα που θα ισοδυναμούσε με παράδοση της Ρωσίας στον αμερικανικό έλεγχο και επομένως την εξουδετέρωσή της ως ανεξάρτητου κράτους και στη συνέχεια τον κατατεμαχισμό της.
Είναι φανερό ότι μπροστά σε τέτοιες οδυνηρές πολιτικές σε βάρος της, η Ρωσία δεν είχε καμία άλλη επιλογή από το να διεξάγει αυτήν την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για να προασπίσει την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της και τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα του ρωσικού λαού και μόνον αυτά. Η Ρωσία, πολεμώντας ενάντια στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τους πλέον φανατικούς κύκλους της Δύσης, πολεμάει στην ουσία για την ελευθερία και την απαλλαγή όλης της ανθρωπότητας από την αμερικανοβρετανική δεσποτεία και την παγκοσμιοποίηση των πολυεθνικών κολοσσών που στοχεύουν στην ισοπέδωση κρατών, εθνών και πολιτισμών, μαζί με τη στυγνή εκμετάλλευση, φτωχοποίηση, εξαθλίωση των λαών του πλανήτη. Οσον αφορά την Ελλάδα, κατ’ αρχάς αμφισβητώ σφόδρα ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, παρά την πλύση εγκεφάλου, τάσσεται στην περίπτωση της Ουκρανίας με το αμερικανονατοϊκό εγκληματικό φόρουμ και το κυριότερο υποστηρίζω ότι η τυφλή τοποθέτηση του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου ως κολαούζου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία συνιστά χαρακίρι για τα εθνικά μας συμφέροντα και κίνδυνο ακόμα και για την επιβίωση της χώρας μας απέναντι στον τουρκικό αδίστακτο επεκτατισμό.

Αρα, διαφωνείτε με την απόφαση της κυβέρνησης να σταθεί στο πλευρό των Ουκρανών;

Η κυβέρνηση και σύσσωμο το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ.λπ.) δεν στέκονται στο πλευρό των Ουκρανών, αλλά ακολουθούν τυφλά ένα ουκρανικό αντιδημοκρατικό καθεστώς ανδρείκελων των ΗΠΑ, με επικεφαλής έναν τυχοδιώκτη αλαζόνα, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Καθεστώς που καταστρέφει την Ουκρανία και θυσιάζει τους Ουκρανούς πολίτες για να εξυπηρετηθούν τα πιο τυχοδιωκτικά αμερικανικά σχέδια και συμφέροντα.

Ναι, αλλά παρόμοιες θέσεις έχουν εκφράσει και στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο συμπορευθήκατε έως το 2015…

Δεν «συμπορεύθηκα» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ημουν ιδρυτικό στέλεχός του. Πάλεψα για τη συγκρότησή του, τη συγκρότηση του αρχικού, ριζοσπαστικού του προγράμματος και την άνοδό του στην εξουσία για την εφαρμογή του.
Εγκατέλειψα τον ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά τα υπουργεία που κατείχα, μόλις η ηγεσία του μεταλλάχθηκε, πρόδωσε τις δεσμεύσεις μας, πρόδωσε το δημοψήφισμα και συνομολόγησε το τρίτο μνημόνιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στο ουκρανικό ζήτημα δεν εκφράζει παρόμοιες με τις δικές μου τοποθετήσεις. Ακριβώς το αντίθετο κάνει. Εχει παρόμοιες εγκληματικές θέσεις με εκείνες της ΝΔ. Καταδικάζει τη Ρωσία, υποστηρίζει το ανελεύθερο ουκρανικό καθεστώς και συντάσσεται και με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ενώ προσπαθεί ταυτόχρονα να θολώσει τα νερά με κάποιες διαφοροποιήσεις για τα μάτια του κόσμου, χάρη μιας αντιπολιτευτικής τακτικής προς την κυβέρνηση της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνένοχος με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για όσα εγκληματικά διαπράττει το δύσμορφο αμερικανονατοϊκό σύμπλεγμα στην Ουκρανία και το ανελεύθερο καθεστώς ανδρείκελων του Ζελένσκι.

Θα επηρεάσει σε βάθος χρόνου την Ελλάδα η στάση που κράτησε απέναντι στη Ρωσία; Τι σας είπε ο Ρώσος πρέσβης;

Δεν είμαι, αλίμονο, εξουσιοδοτημένος να μιλήσω εκ μέρους του Ρώσου πρέσβη. Αυτό που μπορώ να πω, όμως, με απόλυτη βεβαιότητα είναι ότι η αντιρωσική, σε βαθμό ψύχωσης, στάση της κυβέρνησης και του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου, συνιστά κόλαφο για τα ελληνικά πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά συμφέροντα. Δεν θα μπορούσε ποτέ η Ελλάδα να δώσει μία τόσο δυνατή πισώπλατη μαχαιριά στο Αιγαίο και την Κύπρο από αυτές που έδωσε βάζοντας απέναντι στη χώρα μας ως εχθρική δύναμη τη Ρωσία. Θα χαρακτήριζα αυτήν τη στάση μεγάλη προδοσία, δεδομένου μάλιστα ότι η πολιτική τάξη γνωρίζει πολύ καλά ότι μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας υπάρχει λυκοφιλία και ότι η Ρωσία στήριξε πολύ ουσιαστικά τα δίκαια της Ελλάδας στο Αιγαίο, όπως στήριξε και την Κύπρο. Προσωπικά, θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν για να συνεχίσει η Ρωσία αυτήν τη στήριξη. Κάτι το οποίο πιστεύω ότι θα κάνει. Είναι ένας από τους λόγους που φωνάζω τόσο δυνατά πως η Ρωσία έχει δίκιο στην Ουκρανία, κάτι που ούτως ή άλλως είναι σωστό, ενώ η επιτυχία της Ρωσίας θα είναι επιτυχία και για όλους τους λαούς του πλανήτη.

Και οικονομικά; Η χώρα μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το φυσικό αέριο…

Προσωπικά, υπέγραψα, ως υπουργός Ενέργειας της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούνιο του 2015, μία μεγάλη, απόλυτα επωφελή συμφωνία με τη Ρωσία για να περάσει από τη χώρα μας ένας μεγάλος αγωγός, ο «Νότιος Ευρωπαϊκός Αγωγός», με ρωσικό φυσικό αέριο. Η Ελλάδα, με αυτόν τον αγωγό, θα είχε τεράστια ενεργειακά, οικονομικά και εθνικά οφέλη, ενώ τώρα θα αγόραζε το αέριο πολύ φθηνότερα. Δυστυχώς, ο Αλέξης Τσίπρας, με τη συναίνεση όλων, πέταξε στα σκουπίδια αυτήν τη συμφωνία, μόλις εγώ εγκατέλειψα την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λόγω τρίτου μνημονίου. Τώρα, και με την τραγική στροφή που κάνει το ελληνικό κατεστημένο από το αέριο της Ρωσίας προς το ακριβότερο αμερικανικό LNG, η Ελλάδα πληρώνει τα μαλλιά της κεφαλής της και ο ελληνικός λαός βλέπει το ρεύμα και τα πιο βασικά προϊόντα να εκτινάσσονται στα ύψη, ενώ το κόστος θα γίνει πολύ πιο δυσβάσταχτο το φθινόπωρο και τον χειμώνα.
Η ενεργειακή πολιτική της χώρας μας, τα τελευταία επτά χρόνια, όχι μόνο απέτυχε, αλλά συνιστά ένα μείζον εθνικό έγκλημα, που πρέπει να στείλει πολλούς στο Ειδικό Δικαστήριο.

Διακρίνουμε την έντονη ανησυχία στην Ευρωπαϊκή Ενωση για την ενεργειακή κρίση. Μήπως βιάστηκαν να πάρουν μέτρα κατά της Ρωσίας και πυροβόλησαν τα πόδια τους οι Ευρωπαίοι ηγέτες, όπως γράφουν πολλά ΜΜΕ;

Οι παράνομες μαζικές κυρώσεις που αυθαίρετα επέβαλε η ΕΕ στη Ρωσία δεν αποδείχθηκαν αποτελεσματικές, αλλά κυριολεκτικά καταστρεπτικές για την ίδια την ΕΕ. Είναι πρώτη φορά που κυρώσεις αποδεικνύονται, όπως σχεδόν πάντα, αναποτελεσματικές, αλλά και στρέφονται, τώρα, με πρωτοφανή σκληρότητα ενάντια σε αυτούς που τις επέβαλαν.
Οι κυρώσεις αυτές κατά της Ρωσίας, όσο συνεχίζονται και πλήττουν βάναυσα τους ευρωπαϊκούς λαούς, θα επιταχύνουν τις φυγόκεντρες τάσεις, την αποσύνθεση και πιθανότατα τη διάλυση της ΕΕ.
Η Ελλάδα οφείλει αμέσως τώρα να αναλάβει, πέραν των άλλων, σοβαρές πρωτοβουλίες για να εγκαταλειφθούν οι κυρώσεις με ρεαλιστικές, πάνω στη βάση των νέων δεδομένων, προτάσεις για την ειρήνη στην Ουκρανία, πριν είναι πολύ αργά, ίσως και για όλη την ανθρωπότητα.

Πού αποδίδετε την ένταση στην πολιτική σκηνή της χώρας;

Ο πυρετός αντιπαραθέσεων στην πολιτική σκηνή ανάμεσα στα κατεστημένα κόμματα αποτελεί μία φαρσοκωμωδία που βυθίζει τη χώρα σε όλο και μεγαλύτερη κρίση και αδιέξοδα. Και είναι φαρσοκωμωδία γιατί ο πολιτικός αυτός παροξυσμός δεν οφείλεται σε διαφορετικές πολιτικές επιλογές και στρατηγικές. Αντίθετα, τα κατεστημένα κόμματα, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχουν ταυτόσημες ή πανομοιότυπες πολιτικές σχεδόν σε όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τη χώρα. Στην ουσία, και τα τρία αυτά κόμματα έχουν εξελιχθεί και αντιπροσωπεύουν σήμερα τρία ΠΑΣΟΚ και, μάλιστα, τρία «σημιτικά ΠΑΣΟΚ». Ετσι, ό,τι και να ψηφίσει κάποιος ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, ΠΑΣΟΚ θα βγει, ενώ την ίδια ώρα αυτά τα κόμματα θα μαλλιοτραβιούνται για τις καρέκλες, τα προνόμια, τις πελατειακές σχέσεις και τα λάφυρα του κράτους και της εξουσίας.

Συμφωνείτε με την απόφαση του πρωθυπουργού να εξαντλήσει την τετραετία ή υποστηρίζετε κι εσείς, όπως η αξιωματική αντιπολίτευση, ότι πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές;

Οποιεσδήποτε αποφάσεις και θέσεις των πρωθυπουργών για τον χρόνο των εκλογών δεν έχουν την παραμικρή αξία. Οι εκλογές γίνονται, συχνότατα αιφνιδιαστικά, όταν ο εκάστοτε πρωθυπουργός κρίνει ότι τον συμφέρουν περισσότερο. Από κει και πέρα, το δικό μου πρόβλημα με τις εκλογές δεν είναι τόσο ο χρόνος της διεξαγωγής τους, αλλά το τι θα προκύψει από αυτές και αν το αποτέλεσμά τους θα μπορέσει να γίνει μια ελπίδα για να ξεσηκωθεί, επιτέλους, ο ελληνικός λαός για μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή στη χώρα.

Εχετε δει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ; Υπάρχουν κάποια σημεία με τα οποία συμφωνείτε;

Εχω δει και έχω συμβάλει καθοριστικά σε ένα άλλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που κέρδισε τις εκλογές τον Γενάρη του 2015. Δυστυχώς, εκείνο το πρόγραμμα μετατράπηκε από τον Αλέξη Τσίπρα και την ομάδα του σε κουρελόχαρτο.
Τώρα, το νέο συστημικό και υποδουλωτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεύει τη «νεοαποικιακή», παραδομένη στην αμερικανική και βρυξελλιώτικη «παγκοσμιοποίηση» Ελλάδα των μνημονίων, του κατευνασμού, του ξεπουλήματος της χώρας, της παραγωγικής ερήμωσης, της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας, των κοινωνικών ανισοτήτων και της εξαθλίωσης.
Και όποια θετικά επιμέρους σημεία και αν έχει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το πιθανότερο, αν όχι βέβαιο, είναι ότι θα μείνουν στο ράφι.

Υπάρχει περίπτωση να δούμε μετεκλογικές συνεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς; Σας ρωτώ διότι από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ανοίγματα προς κάθε κατεύθυνση. Από το ΠΑΣΟΚ έως το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη…

Σας είπα ότι, ιδιαίτερα στην περίοδο που διανύουμε, τα συστημικά κόμματα και οι δορυφόροι τους εξ αριστερών και εκ δεξιών, ανεξάρτητα από όποιες κορόνες των τελευταίων, μοιάζουν σταγόνες νερού. Πιθανότερο βλέπω μετεκλογικά μία χρεοκοπημένη κυβερνητική συνεργασία ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τα οποία άλλωστε συνιστούν ένα μεγάλο ενιαίο «σημιτοειδές ΠΑΣΟΚ» στη συσκευασία τριών μικρότερων ΠΑΣΟΚ. Η τέλεια συνταγή καταστροφής. Πέραν αυτού, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ κινούνται στον ίδιο αστερισμό της βαθύτατα μεταλλαγμένης σοσιαλδημοκρατίας. Αν το ΚΙΝΑΛ δεν συνεργάζεται ήδη με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενδεχομένως και με τη ΝΔ, είναι γιατί αν κάνει τη μία ή την άλλη επιλογή συνεργασίας, θα διασπαστεί και θα εξαερωθεί. Οσον αφορά το ΜέΡΑ 25, είναι διαθέσιμο για προεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, μιας και αν την άφηνε για μετά τις εκλογές, μπορεί να ήταν εκτός Βουλής. Στην παρούσα Βουλή δεν υπάρχει στην ουσία αντιπολίτευση και ούτε μπορεί από τους κόλπους αυτής της Βουλής να υπάρξει ελπίδα.

Εσείς θα συνεργαστείτε στις εκλογές με κάποιο άλλο κόμμα της Αριστεράς;

Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά σχέση με την Αριστερά. Δεν είναι κόμμα της Αριστεράς, αλλά κόμμα που έχει μετατραπεί σε πολιτική δύναμη του βαθέος συστήματος, με ηγεσία φθηνής δημαγωγίας, πολιτικού χαμαιλεοντισμού, ψεύδους, καρεκλοθηρίας και γονυκλισίας στα δυτικά ιμπεριαλιστικά κέντρα.
Οι δυνάμεις της Αριστεράς, διεθνώς και στη χώρα μας, για να μπορέσουν να αποκτήσουν δυναμική και προοπτική χρειάζεται να επαναθεμελιώσουν εκ βάθρων τις επιλογές και τις στρατηγικές τους σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε, πάντως, έτοιμοι, παρά τις στρατηγικές διαφωνίες μας, να μπούμε σε διάλογο με τις άλλες αριστερές δυνάμεις, για να αναλάβουμε κοινές δράσεις και συγκλίσεις. Βεβαίως, γενικότερη πολιτική συνεργασία δεν μπορεί να υπάρξει με εκείνες τις αριστερές δυνάμεις που υποβαθμίζουν τα πατριωτικά χαρακτηριστικά της Αριστεράς και εκείνες που εξισώνουν τη Ρωσία με τις ΗΠΑ στον πόλεμο της Ουκρανίας και την Κίνα με τις ΗΠΑ στην πρόσφατη κρίση της Ταϊβάν. Τέτοιες τοποθετήσεις σε τόσο κρίσιμα θέματα από τα οποία θα εξαρτηθεί το μέλλον του πλανήτη, στη μορφή και τους προσανατολισμούς του, ακόμα και η ύπαρξή του, δεν είναι απλώς λαθεμένες, αποπροσανατολιστικές και επιζήμιες, αλλά και άκρως επικίνδυνες για τους λαούς.

Γιατί σας παρακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κύριε Λαφαζάνη;

Διαθέτω μαρτυρίες μέσα από τις αρχές Ασφαλείας, οι οποίες με προειδοποιούσαν να φυλάγομαι διότι τόσο ως υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όσο και μετέπειτα, όταν η Λαϊκή Ενότητα, της οποίας ήμουν επικεφαλής, δεν μπήκε λόγω Singular, με «νοθεία», για μερικές χιλιάδες ψήφους, στη Βουλή, ήμουν υπό προσωπική παρακολούθηση και αδιάλειπτη παρακολούθηση των τηλεφώνων μου. Μάλιστα, την περίοδο που ως υπουργός Ενέργειας είχα ανοίξει το κεφάλαιο να περάσει από την Ελλάδα ο «Νότιος Ευρωπαϊκός Αγωγός» με ρωσικό φυσικό αέριο, για τον οποίο υπέγραψα σχετική άκρως επωφελή συμφωνία με τη Ρωσία, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε στα αζήτητα μόλις αποχώρησα από την κυβέρνηση, λόγω τρίτου μνημονίου, με παρακολουθούσαν τέσσερις υπηρεσίες, μια ελληνική και τρεις ξένες, η Intelligence Service, η Mossad και η CIA.
Ο Αλέξης Τσίπρας έδινε πιθανότατα τις εντολές της παρακολούθησής μου, διότι με θεωρούσε τον βασικότερό του αντίπαλο στα σχέδιά του για «κωλοτούμπα» στο θέμα του μνημονίου. Ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του δεν έβλεπε ως επίφοβους αντιπάλους του τη ΝΔ, ούτε φυσικά το ΚΚΕ ή το Ποτάμι τότε. Για τον Τσίπρα, ο μοναδικός πονοκέφαλός του ήμουν εγώ και το ηρωικό Αριστερό Ρεύμα, το οποίο έδινε μόνο του την τιτάνια μάχη, πολεμούμενο από θεούς και δαίμονες, για έναν νέο αντιμνημονιακό και ανεξάρτητο προσανατολισμό της χώρας.
Αλλά και στη συνέχεια, όταν η Λαϊκή Ενότητα ήταν αντιπολίτευση, ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του συνέχισε να με παρακολουθεί δι’ όλων των μέσων. Ιδιαίτερα αυτόν τον βρόμικο ρόλο της παρακολούθησής μου είχε αναλάβει τότε, εκτός των άλλων υπηρεσιών, το αμαρτωλό «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», της Γενικής Ασφάλειας, το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας αναβάθμισε. Επαιζε αυτόν τον βρόμικο ρόλο αυτό το «Τμήμα», πέραν των άλλων και γιατί έστηνε κατηγορίες σε βάρος μου και σε βάρος των συναγωνιστών μου στο μέτωπο που είχαμε ανοίξει για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Εχω τέσσερις δίκες στην πλάτη μου γι’ αυτές τις κατηγορίες, που συνεχώς αναβάλλονται…
Είναι τραγικό ότι η παρακολούθηση των τηλεφώνων μου συνεχίζεται απτόητα ακόμα και σήμερα, ακόμα και τώρα που μιλάμε, από την κυβέρνηση της ΝΔ, υπό τα χειροκροτήματα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτήν την ώρα και από την εφημερίδα σας καλώ την ΕΥΠ να μου απαντήσει από πότε παρακολουθεί τα τηλέφωνά μου, με εντολή τίνος και γιατί…

Υπάρχει τρόπος να προστατευθούν οι πολιτικοί, άρα και η δημοκρατία, από τις παρακολουθήσεις;

Στη χώρα μας κυριαρχεί διαχρονικά απ’ όλες τις κυβερνήσεις ένα φαύλο, διαβρωμένο και σκοτεινό παρακρατικό καθεστώς λειτουργίας της ΕΥΠ και των υπηρεσιών ασφαλείας. Η βρόμικη και τερατώδης αποκάλυψη παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη ήρθε να ξεχειλίσει το ποτήρι. Και κανένας δεν μας είπε για ποιον λόγο επελέγη να παρακολουθηθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης όταν ήταν υποψήφιος πρόεδρος για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Γιατί έδωσε εντολή η εισαγγελέας της ΕΥΠ;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι κατ’ εξοχήν υπεύθυνος του σκανδάλου με ό,τι αυτό συνεπάγεται πολιτικά και ποινικά. Πρέπει να μάθουμε όλη την αλήθεια και κυρίως πρέπει να μάθουμε ποια άλλα πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφοι παρακολουθούνται τώρα, αλλά και ποιοι παρακολουθούνταν τα τελευταία μνημονιακά χρόνια. Φοβούμαι, όμως, ότι το υπάρχον διεφθαρμένο, υποτελές και διαβρωμένο πολιτικό σύστημα κυβέρνησης και κατεστημένης αντιπολίτευσης δεν μπορεί να ρίξει φως, αλλά μόνο να συσκοτίσει, να σπείρει σύγχυση και να απογοητεύσει παίζοντας μικροκομματικά παιχνίδια εξουσίας. Το υπάρχον πολιτικό κατεστημένο σάπισε. Το μόνο που μπορεί να παραγάγει είναι μπόχα, ξεπούλημα, υποτέλεια, φτώχεια και δυστυχία.

Ελλάδα χρειάζεται μια βαθιά δημοκρατική αναγεννητική ανατροπή για νέα θεμέλια και νέα αρχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας