Σύνδεσμος Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων(1967-1974): Ο Πλεύρης προκαλεί ενώπιον Προέδρου & Εισαγγελέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 07.10.2022, ανήμερα της καταδίκης των ναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής το 2020, και ενώ μπροστά στο Εφετείο Αθηνών είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες εργαζόμενοι, φοιτητές και μέλη μαζικών φορέων, μέσα στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου ο συνήγορος του κατάδικου Λαγού, ο γνωστός θεωρητικός του ναζισμού Κ. Πλεύρης,  ύψωσε, για μια ακόμα φορά, το χέρι του σε έναν προκλητικό, ναζιστικό χαιρετισμό την ώρα που κατέθετε η μητέρα του δολοφονημένου από τη συμμορία της Χ.Α. Παύλου Φύσσα. Να θυμίσουμε ότι ο Κ. Πλεύρης  χαιρετούσε ναζιστικά και στις 28/09/2022 μέσα στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών.
Οι νεοναζί προκαλούν ακόμη και μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων, επειδή εκμεταλλεύονται την ανοχή και δείχνουν απέναντί τους ορισμένοι παράγοντες της Δικαιοσύνης, αφού  κάνουν δεκτές τις αιτήσεις αναστολής καταδικασμένων μελών της εγκληματικής Χ.Α., πριν καν στεγνώσει το μελάνι της πρωτόδικης απόφασης, με την έωλη δικαιολογία ότι “το έγκλημα..τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους, ενόψει συγκεκριμένων συνθηκών” (!)
Οι ανέξοδες φραστικές καταδίκες του φασισμού δεν εμποδίζουν φυσικά την εκκόλαψη του «αυγού του φιδιού», γιατί «το τέρας που τη γέννησε βρίσκεται και πάλι σε οργασμό», όπως πολύ επίκαιρα έγραφε ο Μπ. Μπρεχτ.
Ο ιστορικός αναθεωρητισμός, εξισώνοντας θύτες με θύματα και ανατρέποντας το δημοκρατικό κεκτημένο της αντιφασιστικής νίκης, στην οποίαν συμβάλλαμε με βαρύτατο τίμημα, λειτούργησε ως «πλυντήριο» των μαζικών ναζιστικών-φασιστικών εγκλημάτων. Έτσι προετοίμασε το έδαφος, σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, για να βλαστήσει η κακή σπορά του ηττημένου ναζισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Καλούμε τα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης και τον ΔΣΑ να προασπίσουν τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα με το ισχύον νομικό οπλοστάσιο και να επιβάλουν τις δέουσες ποινές στον ναζιστή δικηγόρο Κ. Πλεύρη.
Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον.
Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!
Αθήνα 12 Οκτωβρίου 2022

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας