Συμφωνία των Πρεσπών-Όσοι σπέρνουν ανέμους, θερίζουν θύελλες

1317

Με το καλημέρα η νέα Πρόεδρος των Σκοπίων Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα αναφέροντας κατά την ορκωμοσία της το όνομα της χώρας της ως ”Μακεδονία” σκέτο, έκανε συντρίμμια και θρύψαλα την Συμφωνία των Πρεσπών!

Οι Τσίπρας-Κοτζιάς με την Συμφωνία των Πρεσπών, όπως είχαμε αναφέρει κατά την υπογραφή της , έκτισαν στην άμμο και ήταν επόμενο το οικοδόμημα να σωριαστεί με γδούπο για να ακολουθήσουν περιπέτειες και κίνδυνοι που υποτίθεται είχε αποσοβήσει το Τσιπρο-Κοτζιάδικο αμερικανο-ευρωπαϊκό τερατούργημα.

Το ότι θα ακολουθηθούν όσα προκύπτουν στα Σκόπια αυτές τις μέρες ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενο.

Η Συμφωνία των Πρεσπών ψηφίστηκε από τη Βουλή των Σκοπίων με απροκάλυπτη και κατ’ επανάληψη εξαγορά βουλευτών και με την σφοδρότατη αντίθεση του τότε κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO, το οποίο κάλπαζε προς την εξουσία.

Και τα δύο αυτά γεγονότα ”βλακωδώς” και περιχαρείς στην ”αφέλεια” τους, αγόμενοι και φερόμενοι από την Δυτική νεοαποικιοκρατία , αγνόησαν Τσίπρας και Κοτζιάς, υμνώντας μάλιστα ένα σάπιο τέρας που κατοχύρωνε στην γείτονα τον ”Μακεδονισμό” και τον αλυτρωτισμό στη γλώσσα και την ταυτότητα των πολιτών της .

Κάτω απ΄αυτές τις συνθήκες ήταν επόμενο ο ”θρίαμβος” των Πρεσπών να εξελιχθεί σε ”εφιάλτη” και να ανοίξει πλέρια το δρόμο στο Μακεδονία σκέτο και σε μεγάλες περιπέτειες και διενέξεις την Αλβανία, τα Σκόπια, την Βουλγαρία την Ελλάδα, ενώ στο εσωτερικό του Σκοπιανού ”κατασκευάσματος” οι  εντάσεις και οι εθνικιστικοί παροξυσμοί θα κορυφώνονται.

Η μόνη ωφελημένη από όσα συντρέχουν  με την παρουσία του Ράμα στην Αθήνα , την εκλογή Σιλιάνοφσκα στα Σκόπια και την κυβέρνηση να αναγνωρίζει το Κόσσοβο και να έρχεται σε ρήξη με την Σεβία , είναι μόνο η Τουρκία , στην οποία η γονυπετής κυβέρνηση Μητσοτάκη προσφέρει ”γη και ύδωρ” 

 

Παναγιώτης Λαφαζάνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας