Συμφωνία στην ΕΕ για μεταναστευτικό, άγνωστη στους λαούς και ερήμην τους!!!

857

Μια γραφειοκρατεία καλοπληρωμένων ευρωκρατών, ξένη για τους λαούς, αποφασίζει για τις ζωές μας, αντιμετωπίζοντας τους πολίτες των χωρών της ΕΕ ως υποζύγια, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια την ταυτότητα κάθε έθνους, τις ιδιομορφίες και τα ειδικά προβλήματα του, ενώ στα μόνα συμφέροντα που υποκλίνονται είναι εκείνα των οικονομικών μεγαθηρίων και κοσμοεταιρειών.

Σε πολιτική συμφωνία για το Σύμφωνο για το Μεταναστευτικό και το Άσυλο κατέληξαν έπειτα από ολονύκτιες διαβουλεύσεις το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και η Κομισιόν, πίσω από τις πλάτες των λαών της ΕΕ, χωρίς καμιά ενημέρωση τους και πολύ περισσότερο χωρίς την παραμικρή συμμετοχή των πολιτών των χωρών μελών της ΕΕ.

Αυτό όμως που δεν αλλάζει είναι ότι «τα κράτη μέλη στα εξωτερικά σύνορα πρέπει να διαχειριστούν την παράνομη μετανάστευση».

Με λίγα λόγια το βάρος πάλι θα πέσει στην Ελλάδα η οποία μόλις χθες ψήφισε να δοθεί άδεια εργασίας και παραμονής σε μια μεγάλη κατηγορία παράτυπων μεταναστών.

Παράλληλα διατηρείται το δικαίωμα στις «εσωτερικές» χώρες της ΕΕ, να επιλέγουν από τους αλλοδαπούς όσους θεωρούνται «ποιοτικότεροι», αφήνοντας τους υπόλοιπους στην ελληνική επικράτεια.

Αναφέρονται χαρακτηριστικά μέσα στο κείμενο της συμφωνίας τα εξής:

«Οι νέοι κανόνες, θα καταστήσουν το ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου πιο αποτελεσματικό και θα αυξήσουν την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών, επιτρέποντας την ελάφρυνση του φορτίου στα κράτη μέλη όπου φθάνουν οι περισσότεροι μετανάστες».

Με αυτήν την αόριστη και μη δεσμευτική διατύπωση οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης δεν επωμίζονται, παρα μόνο εθελοντικά, υποχρεώσεις για την απορρόφηση μεταναστών.

Το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμφώνησαν στη μεταρρύθμιση για τη βελτίωση του συστήματος μετανάστευσης και ασύλου της ΕΕ.

Συγκεκριμένα «επετεύχθη πολιτική συμφωνία για τους πέντε φακέλους του νέου Συμφώνου της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο», όπως ανακοίνωσε η ισπανική προεδρία.

Η Ρομπέρτα Μέτσολα, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε ανάρτησή της στην πλατφορμα “Χ” δήλωσε ότι: «Η 20ή Δεκεμβρίου 2023 θα μείνει στην Ιστορία. Η ΕΕ κατέληξε σε μια συμφωνία ορόσημο για ένα νέο σύνολο κανόνων για τη διαχείριση της μετανάστευσης και του ασύλου».

«Η μετανάστευση είναι ευρωπαϊκή πρόκληση που απαιτεί ευρωπαϊκές λύσεις», κάτι το οποίο μπορεί να διασφαλίσει το Σύμφωνο, τονίζει η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη δήλωσή της μετά την ανακοίνωση για την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας.

Η ίδια σημειώνει ότι «τα κράτη μέλη στα εξωτερικά μας σύνορα πρέπει να διαχειριστούν την παράνομη μετανάστευση» και εξηγεί ότι «το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο θα διασφαλίσει ότι θα υπάρξει μια αποτελεσματική ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτήν την ευρωπαϊκή πρόκληση».

Επίσης, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επισημαίνει ότι «οι Ευρωπαίοι θα αποφασίζουν ποιος έρχεται στην ΕΕ και ποιος μπορεί να μείνει, όχι οι διακινητές», συμπληρώνοντας ότι το Σύμφωνο σημαίνει προστασία αυτών που έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, προσθέτει ότι θα διασφαλιστεί ότι «τα κράτη μέλη μοιράζονται την προσπάθεια υπεύθυνα, επιδεικνύοντας αλληλεγγύη με εκείνους που προστατεύουν τα εξωτερικά μας σύνορα, αποτρέποντας παράλληλα την παράνομη μετανάστευση στην ΕΕ».

Το Σύμφωνο «θα δώσει στην ΕΕ και στα κράτη μέλη της τα εργαλεία να αντιδρούν γρήγορα σε καταστάσεις κρίσης, όταν τα κράτη μέλη αντιμετωπίζουν μεγάλο αριθμό παράνομων αφίξεων ή εργαλειοποίηση όταν εχθρικές χώρες επιχειρούν σκόπιμα να αποσταθεροποιήσουν την ΕΕ ή τα κράτη μέλη της», υπογραμμίζει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ αναφέρει ότι με τα νέα δεδομένα η Επιτροπή υποστηρίζει τα κράτη μέλη μέσω συγκεκριμένων, επιχειρησιακών μέτρων για την αντιμετώπιση άμεσων προκλήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας