Στρατηγός Ζαλούζνι-Ρίχνει το 10ο Σώμα Στρατού στην μάχη ως τελευταία ελπίδα

35953

Ο ανώτατος διοικητής του ουκρανικού στρατού, Βάλερι Ζαλούζνι, και ο στενός του κύκλος γνώριζαν πολύ καλά πως η πολυαναμενόμενη ουκρανική αντεπίθεση θα αποτύχει. Αυτό γράφει η βρετανική έκδοση του περιοδικού The Guardian, επικαλούμενη αμερικανικές στρατιωτικές πηγές. Την είδηση μεταφέρει η αμυντική SvPressa της Ρωσίας στο δικό της κοινό.

Το Κίεβο δέχτηκε πίεση από τους Δυτικούς εταίρους του, οι οποίοι του έστελναν όπλα και εξοπλισμό σε μεγάλη ποσότητα. Αυτό είναι κάτι που έχουμε αναφέρει πολλές φορές, μιας και είναι ευρέως γνωστό. Παράλληλα, η Ουκρανία δεν διέθετε τον απαραίτητο χρόνο για προετοιμασία και συντονισμό νέων σχηματισμών. Για να μην αναφέρουμε πως τα όπλα που έλαβαν από την Δύση δεν επαρκούσαν για την επιχείρηση που σχεδίαζαν (για παράδειγμα έλαβαν ελάχιστο εξοπλισμό διασπάσεως ναρκοπεδίων).

Και φυσικά, οι ουκρανικές επιχειρήσεις δεν μπορούσαν να έχουν την αεροπορική κάλυψη που θα είχε μία ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση, μιας και το Κίεβο δεν επιχειρεί επαρκή αριθμό αεροσκαφών. 

Τα Ναρκοπέδια Έχουν Μετατραπεί στον Εφιάλτη των Ουκρανών

Ξεκινώντας από τον Φεβρουάριο, το ΝΑΤΟ έχει στείλει αρκετά άρματα μάχης στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Η σελίδα Oryx υπολόγισε πως τουλάχιστον 196 Leopard προγραμματίστηκαν να σταλθούν στην χώρα.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το The Guardian, τα δυτικά άρματα δεν μπόρεσαν να προελαύσουν όπως επιθυμούσε η Δύση και το Κίεβο εξαιτίας των εκτενών ναρκοπεδίων που εγκατέστησαν οι ρωσικές δυνάμεις. Παράλληλα, δεν υπήρχε η αεροπορική υπεροχή, ούτε επαρκή πυροβολική υποστήριξη, με αποτέλεσμα τα ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα να αποδεικνύονται ευάλωτα σε ρωσικούς αντιαρματικούς πυραύλους που εκτοξεύονταν από χαρακώματα και στρατιωτικά ελικόπτερα.

Εξουδετερώθηκαν Επίλεκτες Μονάδες της Ουκρανίας

Τώρα, σε μία νέα αποκάλυψη, το The Guardian αναφέρει πως ο στρατηγός Ζαλούζνι όντας απεγνωσμένος αναγκάστηκε να παρατάξει το 10ο Σώμα Στρατού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην μάχη και συγκεκριμένα στον τομέα Ορεχόβσκι του μετώπου. Προηγουμένως, η μονάδα αυτή είχε αποσυρθεί ως δύναμη δευτέρου κλιμακίου.

Όλα ξεκίνησαν όταν το 9ο Σώμα Στρατού, το οποίο βρίσκονταν μπροστά με κύριο στόχο να φτάσει την κύρια αμυντική γραμμή του ρωσικού στρατού, υπέστη σοβαρές απώλειες. Οι νεκροί ήταν τόσοι πολλοί που χρειάστηκε να παραταχθεί και το 10ο Σώμα στο σημείο.

Σύμφωνα με την δημοσίευση, οι μονάδες που ρίχνονται τώρα στο πεδίο του πολέμου έχουν εκπαιδευτεί και εξοπλιστεί κυρίως από χώρες του ΝΑΤΟ τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, πολλοί ειδικοί αμφισβητούν το κατά πόσο αυτές οι μονάδες μπορούν να αποδώσουν αποτελεσματικά στην μάχη.

«Με τόσο σύντομη εκπαίδευση είναι αδύνατο να δημιουργηθούν συνεκτικές μονάδες που μπορούν να αποδώσουν σε μάχη έναντι μίας τόσο καλά προετοιμασμένης άμυνας» δήλωσε ο Αμερικανός στρατιωτικός ειδικός Μίκαελ Κόφμαμ.

2 Σχόλια

  1. Ρωσία Ρωσία είναι γραφτό σου να νικησεις και να σηκώσεις ψηλά τα ιερά νάματα του Χριστού !

  2. Εγώ λοιπουμε που επιστευονται όπως τα σκυλιά τη Αμερική και Αγγλία και βάλουν γειτονικες χώρες όπως Πολωνία Ρουμανία και άλλες που μπήκαν Ευρώπη επειδή μεχρη τες 15 σεμπτεβριου θα τελειώσει αυτή η χαμένη Ουκρανία που εμπιστεύτηκε Αμερική Αγγλία και βάζουν άλλους να αντικοψουν αλλά ελπίδα μηδέν είναι πιο δυνατή η Ρωσία και η ακόλουθη τους ούτε φωνάζουν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας