Στη βεράντα μένει ο 81χρονος Έλληνας που τον ξεσπίτωσε fund

18206

Εικόνες που δημιουργούν θλίψη και οργή μας έρχονται από τα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής, εκεί που ένας 81χρονος Έλληνες μένει πλέον στην βεράντα του σπιτιού του, το οποίο βγήκε σε πλειστηριασμό τον περασμένο Δεκέμβρη. 

Να σημειωθεί εδώ ότι το σπίτι έχει περάσει πλέον στο νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος κατά τις πληροφορίες είναι Σκοπιανός. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει thestival.gr ο Θεόφιλος Τζοχουνίδης, ο οποίος βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο έμενε στο σπίτι μαζί με την γυναίκα του, την μία του την κόρη και τον εγγονό του, 31 ετών, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και νοσηλεύεται.

Υπενθυμίζεται ότι δικαστικός επιμελητής παρουσία αστυνομίας άλλαξε την κλειδαριά του σπιτιού του 81χρονου στις αρχές του περασμένου μήνα και από τις 4 Μαΐου ο ίδιος κοιμάται σε καναπέ στην υπαίθρια βεράντα του σπιτιού του μαζί με τα λιγοστά υπάρχοντα που πρόλαβε να πάρει από το σπίτι του μετά την έξωση.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει η κόρη του 81χρονου, Αναστασία Τζοχουνίδου στο ίδιο μέσο ο πατέρας της έχει 85% αναπηρία ενώ τα έγγραφα που προσκόμισε ο νέος ιδιοκτήτης ήταν από δικαστικούς και δεν έφεραν την υπογραφή εισαγγελέα.

«Αυτό που ζητάει ο Θεόφιλος Τζοχουνίδης είναι να γίνει επαναεξέταση του δανείου για να μπει ξανά στο σπίτι του. Είναι άδικο όλο αυτό. Ζητάμε μια δεύτερη ευκαιρία ώστε να μπορεί ο άνθρωπος να πληρώνει κανονικά τις δόσεις του δανείου. Δεν θα φύγει από το μπαλκόνι μέχρι να εξεταστεί ξανά όλο αυτό», σημειώνει η κόρη του 81χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τζοχουνίδης έμενε στη διπλοκατοικία από 29 χρονών και το σπίτι του αποτελεί πρώτη κατοικία. Αυτό βγήκε σε πλειστηριασμό στις 14 Δεκεμβρίου καθώς ο 81χρονος είχε μπει εγγυητής σε επισκευαστικό δάνειο που είχε πάρει ο γιος του, προκειμένου ο ίδιος να διαμείνει στον επάνω όροφο του σπιτιού.

«Ο αδερφός μου πήρε δάνειο 85.000 ευρώ, έχει πληρωθεί περίπου 80.000 και με τόκους είχε πάει 57.000 ευρώ. Πλήρωνε για κάποια χρόνια και μετά άρχισαν τα προβλήματα οπότε δεν μπορούσε να ανταποκρίνεται στις δόσεις. Είχε μείνει το ποσό των 57.000 με τους τόκους και από τα 57.000 με πανωτόκια είχε πάει 150.000 ευρώ. Πήγαμε να κάνουμε διακανονισμό πριν τον Δεκέμβριο. Είχαμε πει για ένα ποσό των 6.000 ευρώ που μπορούσαμε να δώσουμε και τα οποία δεν τα δέχτηκαν», επισημαίνει η κόρη του Θεόφιλου Τζοχουνίδη.

Ο νέος ιδιοκτήτης θέλει να κάνει το σπίτι ενοικιαζόμενα δωμάτια και ενώ ο 81χρονος είχε προτείνει να του δίνει ένα ποσό προκειμένου να νοικιάζει τον κάτω χώρo, έλαβε αρνητική απάντηση.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Τζοχουνίδη, Φώτης Μπαμπάνης έχει καταθέσει αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα τα οποία επρόκειτο να εκδικαστούν τις επόμενες ημέρες. «Έχω μεταφέρει την εκδίκαση της υποθέσεως στα δικαστήρια Αθηνών. Τα Δικαστήρια Πολυγύρου κλείνουν από αύριο λόγω εκλογών. Στην Αθήνα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας για να δικάζει τις προσωπικές διαταγές. Αύριο ή μεθαύριο θα γίνει η εκδίκαση», επισημαίνει ο κ. Μπαμπάνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, κάτοικοι των Νέων Φλογητών πραγματοποίησαν διαμαρτυρία ενάντια στην έξωση του 81χρνου ενώ έχουν αναρτήσει πανό στην είσοδο του σπιτιού.

Σύμφωνα με το xalkidikipolitiki.com, οι κάτοικοι και οι φορείς που συγκεντρώθηκαν εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την παντελή απουσία της πολιτείας, ενώ την ίδια ώρα, ο 81χρονος δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν θα απομακρυνθεί από τη βεράντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας