Spetsnaz: Εγκλωβίσαμε δυνάμεις 4-χωρών ΝΑΤΟ-Aν.Διοικητής Ταξιαρχίας Αζοφ: “Αργοπεθαίνουμε παρατημένοι στο Κίεβο”

2667
Εγκλωβίσαμε δυνάμεις

Μήνυμα προς την Δύση και το ΝΑΤΟ έστειλε πριν λίγο η Ρωσία καθώς δημοσίευσε ρεπορτάζ αποκαλύπτοντας αυτό που ακούγεται εδώ και ημέρες, πως στην Μαριούπολη έχει εγκλωβιστεί αριθμός Αξιωματικών χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Προφανώς η Ρωσία θέλει να χρησιμοποιήσει τους αιχμαλώτους ως διαπραγματευτικό χαρτί με το ΝΑΤΟ.

Στην συνέντευξη, που μπορείτε να δείτε παρακάτω, ο Ρώσος Αξιωματικός τονίζει:

“Μιλάνε Αγγλικά – Είναι από 4 χώρες”

“Η απόσταση των μεταξύ των κτιρίων είναι 50-70 μέτρα, μερικά είναι ακόμη πιο κοντά. Ο εχθρός αντιστέκεται αλλά τους σπρώξαμε στο εργοστάσιο Azovstal.

Toυς έχουμε ακούσει να μιλάνε αγγλικά…

Είναι είτε εθελοντές είτε αξιωματικοί του ΝΑΤΟ. Πάντως είναι επαγγελματίες. Επιχειρούν σε μικρές ομάδες.

Θα ήταν αδύνατο να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς σε τέτοιο επίπεδο ακόμη και σε 8 χρόνια. Έχουμε δει πολλούς ξένους ακόμη και σκουρόχρωμους”.

Ο ρεπόρτερ του RT σημειώνει με έμφαση:

“Αξιωματικοί από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και συγκεκριμένα από Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία ακόμη και την “ουδέτερη” Σουηδία έχουν εγκλωβιστεί στην Μαριούπολη μετά την κατάρρευση των γραμμών άμυνας τους.

Προσπαθούν να διαπραγματευτούν με τις ρωσικές δυνάμεις για ένα διάδρομο εκκένωσης .

Σύντομα θα μάθουμε ποιοι ακριβώς είναι οι εγκλωβισμένοι και γιατί έγιναν τόσες προσπάθειες εκκένωσης τους”.

36η Ταξιαρχία Πεζοναυτών: “Αργοπεθαίνουμε”

Ανακοίνωση προς το ουκρανικό έθνος εξέδωσε η 36η Ουκρανική Ταξιαρχία Πεζοναυτών τονίζοντας πως έρχεται «μια ύστατη μάχη» στη Μαριούπολη.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

«Σήμερα θα είναι πιθανόν η ύστατη μάχη, επειδή τα πυρομαχικά μας εξαντλούνται. (…) Θα σημάνει το θάνατο για μερικούς από εμάς και την αιχμαλωσία για τους άλλους», έγραψε στο Facebook η 36η ουκρανική ταξιαρχία Πεζοναυτών.

«Αργοπεθαίνουμε», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί, αλλά σας ζητούμε αληθινά να μας θυμάστε με μια καλή κουβέντα», ζήτησε η Ταξιαρχία «από τους Ουκρανούς».

«Μιλήσαμε με τον Κίεβο και μας εγγυήθηκαν είτε πολιτική είτε στρατιωτική λύση της κατάστασης. Για περισσότερο από ένα μήνα, οι Πεζοναύτες πολέμησαν χωρίς αναπλήρωση πυρομαχικών, χωρίς τροφή, χωρίς νερό, πίναμε νερό από λακκούβες και πέθαναν αρκετοί απ’ αυτό. Έχουν πεθάνει ήδη οι μισοί στρατιώτες της Ταξιαρχίας..

Για 47 ημέρες μάχης, η Ταξιαρχία βρισκόταν κάτω από πυρά της αεροπορίας, του πυροβολικού και αρμάτων μάχης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, λάβαμε μόνο 50 οβίδες των 122 χιλιοστών, 20 νάρκες, πολλά αντιαρματικά συστήματα NLAW και το σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών Starlink από τον Έλον Μασκ – τίποτα άλλο δεν μας παραδόθηκε.

Ως αποτέλεσμα, το φορτίο πυρομαχικών τελείωσε και, υπό την πίεση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι Πεζοναύτες απωθήθηκαν πίσω στην τοποθεσία του εργοστασίου Azovmash.

Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και ο Πρόεδρος της χώρας, με τον οποίο διεξήχθη η επικοινωνία, δεν έλαβαν μέτρα για να εξασφαλίσουν μια σημαντική πρόοδο από την περικύκλωση ή την απελευθέρωση, τα ελικόπτερα που υποσχέθηκαν δεν έφτασαν ποτέ και το «πολιτικό» ζήτημα της εκκένωσης ήταν δεν επιλύθηκε:

Είπαν «περιμένετε, δουλεύουμε» […] Χωρίς ανεφοδιασμό πυρομαχικών, χωρίς τροφή, χωρίς νερό, σχεδόν πίνουμε από μια λακκούβα και πεθαίνουμε κατά ομάδες[…].

Έχουμε ήδη παροπλιστεί.

Ο αριθμός των τραυματιών έφτασε το μισό του προσωπικού των επιζώντων, όσοι μπορούν να κινηθούν βρίσκονται στις τάξεις, ακόμη οδηγοί και μάγειρες.

Για κάποιους έρχεται ο θάνατος και για κάποιους η αιχμαλωσία”.

Αναπληρωτής Διοικητής Αζοφ: Δριμύ κατηγορώ κατά Κιέβου

Δριμύ κατηγορώ και από τον αναπληρωτή Διοικητή του Aζοφ στην Μαριούπολη, Svyatoslav Palamar κατά της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της Ουκρανίας. Σε βίντεο που κοινοποίησε ακούγεται να λέει:

«Οι πολιτικοί που μιλούν για υποστήριξη, αλλά δεν απαντούν στο τηλέφωνο και δεν επικοινωνούν για περισσότερες από 2 εβδομάδες, κρύβονται και φοβούνται να έρθουν στη διάσωση.

Πρόκειται για πολιτικούς που λένε συνεχώς «ναι, τους υποστηρίζουμε (τον Αζόφ), είμαστε συνεχώς σε επαφή μαζί τους», αλλά για περισσότερες από δύο εβδομάδες κανείς δεν σηκώνει τηλέφωνο και κανείς δεν μιλάει σε κανέναν»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας