Σουδάν εξελίξεις: Παραστρατιωτικοί αιχμαλώτισαν άνδρες αιγυπτιακών ειδικών δυνάμεων και MiG-29!

981

Αιφνιδιασμός στο Κάιρο έπειτα από την επίθεση της παραστρατιωτικής οργάνωσης του Σουδάν Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) σε κυβερνητικούς στόχους και την απόπειρα πραξικοπήματος.

Όπως αναφέρεται οι δυνάμεις της RSF  έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το διεθνές αεροδρόμιο του Χαρτούμ και την αεροπορική  βάση στην Μέροβε, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Στην συγκεκριμένη βάση όμως βρίσκεται σημαντική αιγυπτιακή αεροπορική δύναμη και όπως φαίνεται ακρίτα αιγυπτιακά MiG-29 περιήλθαν στα χέρια της οργάνωσης όπως και Αιγύπτιοι στρατιώτες.

Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε στο AFP ότι συγκρούσεις ξέσπασαν νωρίτερα σήμερα στο Χαρτούμ όταν οι Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης του στρατηγού Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο, γνωστού ως «Χεμέντι» και μεγάλου αντιπάλου του ντε φάκτο ηγέτη του Σουδάν και αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν, επιτέθηκαν σε βάσεις του στρατού.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν «στο Χαρτούμ και σε άλλα μέρη του Σουδάν», διευκρίνισε ο στρατηγός Νάμπιλ Αμπντάλα. «Γίνονται μάχες και ο στρατός κάνει το καθήκον του για να προστατεύσει την πατρίδα», πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας