Σκληραίνει την στάση του ο «νεοφεουδαρχισμός» στην Ευρώπη απέναντι σε θεσμούς-κοινωνία

739
ΝΊΚΟΣ ΣΊΜΟΣ
«Δεν είναι στραβός ο γιαλός… Το πλοίο στραβά αρμενίζει»…
Μία παροιμία, που βρίσκει εδώ και αρκετό καιρό, την απόλυτη επαλήθευσή της στην πορεία της συλλογικής (άλλοτε) Δύσης.
Έχουμε γεγονότα τα τελευταία εικοσιτετράωρα που μαρτυρούν ότι η Δύση σκληραίνει την στάση για να αντιμετωπίσει την πολλαπλή ήττα της σε όλα τα πεδία των παγκόσμιων πολιτικών εξελίξεων.
Είναι καταπληκτικό το πως «μωραίνει ο κύριος όν βούλεται απωλέσαι».
Με άλλα λόγια πόση μωρία και πόσες κινήσεις απελπισίας των πολιτικών εκφραστών της νεοφεουδαρχικής δυστοπίας έχουμε τελευταία στην Ευρώπη.
Ξεκινάμε από την απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου ηγέτη Robert Fitco από έναν τύπο που «δηλώνει» λογοτέχνης(!!!) – ακτιβιστής(;;;) αλλά μπορεί ταυτόχρονα να είναι και δολοφόνος, με την αστεία όσο και περίεργη ομολογία του, αποδίδοντας την πράξη του στο γεγονός ότι διαφωνούσε με την πολιτική του κυβερνώντος κόμματος στην Σλοβακία!
Σαν διαπρύσιος υποστηρικτής της «δυτικής δημοκρατίας» να υποθέσω ότι θεωρούσε ότι «παρέδωσε» μαθήματα δημοκρατικότητας με την πράξη του αυτή;
Δηλαδή την Δημοκρατία την αντιλαμβάνονται οι υποστηρικτές του παρηκμασμένου Δυτικού αστικοδημοκρατικού μοντέλου, σαν μια μορφή κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας, όπου όποιος διαφωνεί με τον «πλουραλισμό της μονοφωνίας» δολοφονείται ή με τον όποιο τρόπο βγάνει από την μέση;
Δεν θα ήθελα να το πιστέψω, αλλά τα γεγονότα των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, με την επέλαση της ψυχότροπης, νεοφεουδαρχικής πολιτικής και της αντίστοιχης προπαγάνδας των απόλυτα και κατά πλειοψηφία ευθυγραμμισμένων με το κυρίαρχο δυστοπικό αφήγημα ΜΜΕ στον άλλοτε Δυτικό κόσμο, δεν μου αφήνουν και πολλά περιθώρια αμφιβολιών.
Η προχθεσινή απόπειρα δολοφονίας ενός εκλεγμένου ηγέτη Ευρωπαϊκής χώρας, που αντιτίθεται στην υποδειγμένη από τα δυστοπικά κέντρα συλλογική ευρωπαϊκή παράνοια της Ρωσοφοβίας και προκρίνει την διπλωματία, αντί των όπλων, στις μεγάλες κρίσεις στο έδαφος της Ευρώπης, είναι ένα από μόνο του συνταρακτικό γεγονός.
Το ποιοι κρύβονται πίσω από την αποτρόπαια αυτή πράξη και εάν υπάρχουν υπηρεσίες που η «καθοδήγησή» τους όπλισε το χέρι του εβδομηντάχρονου «ακτιβιστή» μένει να το μάθουμε στην εξέλιξη των ερευνών που έτσι κι αλλιώς ξεκίνησαν.
Υπάρχει όμως κάτι που προσωπικά με εντυπωσίασε αρνητικά και αφορά τα πολιτικά αντανακλαστικά και τα προσχήματα, που φαίνεται ότι στην ευρωπαϊκή μεταπολιτική αποτελούν απλώς…. λεπτομέρειες!
Μέχρι αυτή την ώρα, που γράφονται αυτές οι γραμμές, ΚΑΝΈΝΑ ΕΠΊΣΗΜΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΊΑ ΠΟΥ ΥΦΊΣΤΑΤΑΙ Ο ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΈΦΤΑΣΕ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΆΒΑ!
Στην Ευρώπη οι πάντες αρκέστηκαν σε δηλώσεις καταδίκης – από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρακαλώ, γιατί στην μεταπολιτική ρόλο έχει μόνο η εντύπωση και όχι η ουσία – η ειλικρίνεια των οποίων ελέγχεται ισχυρά, μια και ο Fitco ήταν το κόκκινο πανί και ο διαρκής πονοκέφαλος της δυσμορφικής Ευρωπαϊκής κολεκτίβας από την εκλογή του, εξαιτίας της στάσης του σε μια σειρά ζητήματα που αφορούσαν τις εκφάνσεις της δυστοπίας, από την υπόθεση των σκευασμάτων για τον Covid, έως την στάση του στον Ρωσοουκρανικό πόλεμο, αρνούμενος να συνεργήσει στους πολιτικούς αυτοχειριασμούς της ΕΕ.
ΜΌΝΟ η Ρωσία και ο πρόεδρος Πούτιν έστειλαν μήνυμα στην πρόεδρο της Σλοβάκικης δημοκρατίας με ευχές για την ανάρρωση του πρωθυπουργού της χώρας.
Περίεργα «δημοκρατικά» ήθη καθιερώνονται στην, αγνώριστη πια, Ευρώπη που μόνο πολιτισμό και δημοκρατία – όπως για δεκαετίες γνωρίσαμε στην γηραιά ήπειρο – δεν αναδύουν.
Από την άλλη φαίνεται ότι και η ΕΕ ακολουθεί σταθερά μια σκλήρυνση στάσης απέναντι στην ουσία της αστικής δημοκρατίας, της ελευθερίας διακίνησης της είδησης αλλά και των ιδεών, μπροστά στην επερχόμενη καθολική ήττα και κατάρρευση όσων η Νεοφεουδαρχική ελίτ διακυβεύει, στην αναμέτρηση της με την Ευρασία και τον Παγκόσμιο Νότο.
Έχουμε επιβολή νέων κυρώσεων σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης από την Ε.Ε.
Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Αξίες και τη Διαφάνεια Věra Jourová, ανακοίνωσε μέσω του «Χ» – αυτό είναι το κατάντημα της υποτιθέμενα σύγχρονης πολιτικής, να ανακοινώνει πολιτικές στα κοινωνικά δίκτυα… ο απόλυτος ξεπεσμός – ότι οι πρεσβευτές των κρατών μελών στην ΕΕ (Coreper) συμφώνησαν την Τετάρτη, να επιβάλουν κυρώσεις σε τέσσερα δίκτυα προπαγάνδας, όπως τα αποκαλεί η ΕΕ, που συνδέονται με το Κρεμλίνο:
Αυτά είναι το Voice of Europe, το RIA Novosti, η Izvestija και η Rossiyskaya Gazeta.
Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Επιτροπής, τα κράτη-μέλη αποφάσισαν επίσης να απαγορεύσουν τη ρωσική χρηματοδότηση μέσων ενημέρωσης της ΕΕ, ΜΚΟ και πολιτικών κομμάτων.
Οι κυρώσεις στα τέσσερα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν εγκριθεί από το Coreper και είναι μέρος του 14ου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, το οποίο συνολικά βρίσκεται ακόμα υπό επεξεργασία.
Ακόμα είναι γνωστό πλέον ότι το δίκτυο Voice of Europe, με έδρα την Πράγα, έχει βρεθεί από τον περασμένο Μάρτιο στο επίκεντρο των ερευνών για παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν από τις ευρωεκλογές, έπειτα από καταγγελίες των υπηρεσιών πληροφοριών της Τσεχίας ότι χρηματοδοτείται από τη Μόσχα για τη διάδοση ρωσικής προπαγάνδας στην Ευρώπη.
Σχεδόν από την αρχή της ρωσικής ΕΣΕ, θυμίζουμε, έχει αποκλειστεί το ειδησεογραφικό πρακτορείο Russia Today, σαν δείγμα του «πλουραλισμού» και «δημοκρατίας» της δυστοπικά κολεκτιβοποιημένης και δυστυχώς, έως ώρας, μονοδρομημένης πολιτικά Ευρώπης.
Είναι νομίζω διαπιστωμένο και από τους λιγότερο πολιτικοποιημένους πολίτες στην ήπειρο αυτή πλέον ότι η πολιτική στην ουσία της ,σαν το εργαλείο για την ανάπτυξη και την πρόοδο των κοινωνιών στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, έχει τελειώσει.
Το γεγονός πως οι νεοταξίτες και οι πολιτικοί εκπρόσωποί τους σχεδίασαν από κοινού με το ΝΑΤΟ και επέτρεψαν τον πόλεμο στην Ουκρανία, σαν αιχμή του δόρατος της «τελικής αναμέτρησης» με τις ήδη υπάρχουσες υπερδυνάμεις, που βρίσκονται έξω από την επίδραση του νεοαγγλοσαξονικού, νεοαποικιακού τόξου ισχύος, μας δίνει καθαρά την εικόνα του τι έρχεται για τις κοινωνίες της Ευρώπης.
Ολόκληρη η Ευρώπη οδεύει ταχύτατα σε περιπέτειες και πιθανότατα , όπως έχω ξαναγράψει, να αποτελέσει το θέατρο των επιχειρήσεων του Γ’ παγκόσμιου πολέμου, που ήδη διεξάγεται άτυπα, σε όλα τα πεδία της γεωπολιτικής και της γεωοικονομίας στον πλανήτη.
Οι «λογιστές» των παγκοσμιοποιημένων τραστ, που εμφανίζονται σαν πολιτικοί στην ήπειρο μας, είναι τα πρόσωπα που η δράση τους διαμορφώνει την λογική της «ψευδούς συνείδησης» για την ουσία της πολιτικής και αποτελούν τα εργαλεία με τα οποία θέλει να επιβάλλει αυτή την μορφή της – απροκάλυπτα ήδη ονομαζόμενης – «μεταπολιτικής» ο νεοφεουδαρχισμός στην συνείδηση των υποψήφιων «μεταπολιτών – μεταανθρώπων» της δυσμορφικής πραγματικότητας του «ανάποδου κόσμου» που θέλουν να επιβάλλουν.
Ένα σχέδιο δυσμορφίας, εκ προοιμίου καταδικασμένο σε αποτυχία, που όμως θα δοκιμάσει σοβαρά τους θεσμούς της οργανωμένης πολιτείας στα ευρωπαϊκά κράτη και την ζωή εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών και θα στοιχήσει ίσως εκατόμβες, που θα χαθούν στο πηχτό σκοτάδι που σκεπάζει το μέλλον και την προοπτική της Ηπείρου μας.
Τα σέβη μου
Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα και κείμενο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας