Σεργκέι Σεμεζόφ: «Η Μόσχα τελικά θα βγει νικήτρια από τις κυρώσεις»

475

«Η Ρωσία στη διάρκεια όλης της Ιστορίας της μαχόταν εναντίον διάφορων κυρώσεων και πάντα έβγαινε νικήτρια»

Ο Σεργκέι Σεμεζόφ, επικεφαλής της ρωσικής κρατικής αμυντικής εταιρείας Rostec και στενός σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία απέτρεψε μια επίθεση εναντίον της Ρωσίας, ενώ τόνισε ότι η χώρα του θα βγει νικήτρια από τις κυρώσεις που της έχει επιβάλει η Δύση.

«Δεν θα είναι μια εύκολη ζωή», επεσήμανε ο Σεμεζόφ. «Οι κυρώσεις είναι αρκετά σοβαρές», πρόσθεσε. «Αλλά αν κοιτάξετε την Ιστορία της Ρωσίας, η Ρωσία στη διάρκεια όλης της Ιστορίας της μαχόταν εναντίον διάφορων κυρώσεων, εχθρών που την περικύκλωναν και πάντα έβγαινε νικήτρια», τόνισε.

«Το ίδιο θα συμβεί και τώρα», κατέληξε.

Σταματά την αγορά πετρελαίου από τη Ρωσία η ΕΝΙ

Η δημόσια εταιρεία ενέργειας της Ιταλίας, ENI, ανακοίνωσε σήμερα πως αποφάσισε να σταματήσει την αγορά πετρελαίου από την Ρωσία.
Οι εισαγωγές φυσικού αερίου έως τώρα συνεχίζονται κανονικά. Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι όμως έχει διαμηνύσει πως μέχρι τα τέλη του Ιουνίου θα έχει μειώσει κατά 50% τις εισαγωγές ρωσικού αερίου.

Όπως σημειώνει ο ιταλικός Τύπος, πρόκειται για απόφαση που επεκτείνεται σε πεδίο το οποίο δεν είχε θιγεί ακόμη από τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Μόσχας.

H ιταλική εταιρεία εξήγησε με ανακοίνωση Τύπου ότι «αναστέλλει την υπογραφή νέων συμβολαίων για την αγορά πετρελαίου από την Ρωσία» και παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα του φυσικού αερίου.

Την περασμένη εβδομάδα η ENI ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τον Blue Stream, τον αγωγό που μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Τουρκία. Η ENI ήταν μέτοχος στην κοινοπραξία που λειτουργεί τον αγωγό, μαζί με την Gazprom.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας