Ρωσική πυραυλική επίθεση στην Ζαπορίζιε-Το Κίεβο εγκαταλείπει Σεβεροντονέτσκ-Λιμάν

4963

Οχυρώνει Σλαβιάσνκ-Κραματόρσκ

Οι επόμενες κινήσεις της Μόσχας στο Ντόνμπας

Η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, η Ζαπορίζιε, επλήγη σήμερα το πρωί από τέσσερις ρωσικούς πυραύλους cruise.

Oι Ουκρανοί λένε πως έπληξαν ένα εμπορικό κέντρο αλλά οι Ρώσοι αναφέρουν πως επρόκειτο για αποθήκη οπλισμού και πυρομαχικών των ουκρανικών δυνάμεων μέσα στην πόλη μία πρακτική που χρησιμοποιούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Θυμίσουμε ότι χθες οι Ρώσοι έπληξαν την σιδηροδρομική σύνδεση της Ζαπορίζιε με εμφανή στόχο να μην μπορούν να εφοδιαστούν οι ουκρανικές δυνάμεις.

Τώρα χτυπήθηκε αποθηκευτικός χώρος με τα ήδη υπάρχοντα πυρομαχικά.

Οι κινήσεις αυτές λαμβανομένου υπόψιν της μεγάλης συγκέντρωσης ρωσικών δυνάμεων έξω από την Ζαπορίζιε δείχνουν ότι οι Ρώσοι ετοιμάζουν γενική επίθεση κατά της πόλης.

Tαυτόχρονα πηγές από το Κίεβο αναφέρουν πως το ουκρανικό Επιτελείο βλέποντας το ανώφελο της συνέχισης των μαχών στις πόλεις Σεβεροντονέτσκ και Λίμαν προφανώς κατόπιν δυτικών παροτρύνσεων αποφάσισε να εγκαταλείψει τις πόλεις αυτές και μαζί τους και τις εκεί ουκρανικές δυνάμεις που ξεπερνούν τις 30.000 άνδρες.

Το μόνο που επιζητά το Κίεβο είναι η καθυστέρηση των ρωσικών δυνάμεων ώστε να υπάρξει χρόνο να ενισχυθούν οι άμυνες του Κραματόρσκ και του Σλαβιάσνκ όπου οι Ουκρανοί έχουν δημιουργήσει τα δύο τελευταία τους υπερ-φρούρια στο Ντόνμπας.

Εδώ όμως φαίνεται πως οι Ρώσοι έχουν σκοπό να προχωρήσουν πρώτα στην κατάληψη της Ζαπορίζιε.

Είναι εφικτό διότι με την κατάληψη του Σεβεροντονέτσκ ο άξονας Ιζίουμ-Ζαπορίζιε θα έχει τεθεί υπό ρωσικό έλεγχο που σημαίνει ότι θα είναι εύκολη η επίθεση στην Ζαπορίζιε από Βορά και Νότο.

Σημειώνεται ότι η παρακείμενη πόλη Λίμαν έχει τεθεί τουλάχιστον η μισή υπό τον ρωσικό έλεγχο ενώ σφυροκοπάται ανηλεώς από το ρωσικό πυροβολικό.

Στην Δύση επιχειρούν να εμφανίσουν την κατάκτηση του Ντόνμπας ως κάτι ελάσσονος σημασίας αλλά δεν είναι έτσι.

Το ρωσικό προγεφύρωμα θα μεγαλώσει μέσα στην «καρδιά» της Ουκρανίας ενώ θα υπάρχει απρόσκοπτη συνέχεια με τα ρωσικά σύνορα που θα αποδίδει στα ρωσικά στρατεύματα εύκολο ανεφοδιασμό.

Συν τοις άλλοις ακόμα μεγαλύτερο μέρος του ρωσόφωνου πληθυσμού της Ουκρανίας θα είναι διαθέσιμο για να συμμετέχει ενεργά κατά των δυνάμεων του Κιέβου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας