Σε καταστροφικά ύψη τα τριετή επιτόκια ομολόγων της Alpha-6,5% με 7%

651
Σε καταστροφικά ύψη τα τριετή

Εντολή στη Morgan Stanley έδωσε η Alpha bank για την έκδοση senior τριετούς preferred oμολόγου, στο πλαίσιο των επιλέξιμων υποχρεώσεων.
Το ποσό δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο -πιθανότατα- πρόκειται για μικρότερη έκδοση, περί τα 300 εκατ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο, με βάση το τριετές swap, το οποίο σήμερα κινείται στο 3,10%, συν το δανειακό περιθώριο (400 μονάδες) αναμένεται να κινηθεί στο 7% ή και ελαφρά υψηλότερα.
Σημειώνεται ότι η Αlpha Bank έχει αξιολογηθεί από τη Moodys στην βαθμίδα B2 και στην Β+ από τη Standard & Poors.
Σε έκθεσή της για τις τράπεζες και τις εκδόσεις MREL, αναφερόμενη στην Alpha Bank, η Axia Ventures σημείωνε ότι η Τράπεζα ανακοίνωσε δείκτη MREL στο 19% για το β’ εξάμηνο, ενώ σε σχέση με το «capital stack» η διοίκηση είχε προτείνει ότι θα ήθελε να προσθέσει ένα ακόμη AT1.
Eπίσης, η Axia αναγνωρίζει ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει να καλύψει κάποια σημαντική απόσταση, αν και υπάρχουν ορισμένα ελαφρυντικά, όπως η μεγαλύτερη περίοδος εφαρμογής, η μη απαίτηση μειωμένης εξασφάλισης και η εγχώρια νομοθεσία που επιτρέπει ορισμένες καταθέσεις εντός του MREL.
Εκτιμά ακόμη ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα φθάσει το 27% του MREL, συμπεριλαμβανομένων των νέων εκδόσεων ύψους 9 δισ. ευρώ, μέχρι το 2025.
Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας