Σατανικό σχέδιο Ζελένσκι-Επιστρατεύει Ρωσόφωνους Ουκρανίας για να τους «ξεφορτωθεί» στις μάχες

912

Οι ουκρανικές αρχές θα προχωρήσουν σε πλήρη επιστράτευση των κατοίκων στις ρωσόφωνες περιοχές της χώρας, δήλωσε εκπρόσωπος των ρωσικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου στην Xερσώνα, όπως μεταδίδει το RIA Novosti.

Το διάταγμα του Zελένσκι για την επιστράτευση δεν ισχύει για τις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας.

Για παράδειγμα, μόνο 40 άνδρες κλήθηκαν στο Ivano-Frankivsk και 30 — στο Lviv στη δυτική Ουκρανία.

Είναι κυρίως ρωσόφωνοι πολίτες που πηγαίνουν στο μέτωπο ως αποτέλεσμα της συνολικής επιστράτευσης στη νοτιοανατολική Ουκρανία με στόχο να σκοτωθούν σε μάχες με τον ρωσικό στρατό.

Το Κίεβο τους θεωρεί δυνητικά επικίνδυνους και έτσι προσπαθεί να τους «δολοφονήσει» στις εχθροπραξίες, είπε η πηγή στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Στις 16 Νοεμβρίου, το ουκρανικό κοινοβούλιο (Verkhovna Rada) παρέτεινε τον στρατιωτικό νόμο και τη γενική επιστράτευση στην Ουκρανία για 90 ημέρες, έως τις 19 Φεβρουαρίου 2023.

Η Anna Malyar, αναπληρώτρια επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, ανέφερε ότι οι αρχές της χώρας δεν σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν νέο κύμα επιστράτευσης, καθώς «δεν υπάρχει ανάγκη για νέους στρατιώτες και η κατάσταση στο μέτωπο παραμένει σταθερή».

Επιστράτευση στα τυφλά

Πάντως η ίδια, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να χρειαστούν περισσότερα άτομα στο εγγύς μέλλον.

Στις 17 Νοεμβρίου 2022, αναφέρθηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σχεδίαζαν να επιστρατεύσουν πολίτες στρατεύσιμης ηλικίας στην Χερσώνα και στη δεξιά όχθη του Δνείπερου.

Νωρίτερα, αιχμάλωτοι μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσαν πως οι αρχές μπορούσαν να επιστρατεύσουν κυριολεκτικά τους πάντες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αιτήσεις για απαλλαγή δεν κατατίθενται, αφού απορρίπτονται εν τω συνόλων.

«Δεν έχει νόημα να λες ότι έχεις κάτι», διαμαρτυρήθηκε ένας από τους στρατιώτες, προσθέτοντας πως δεν γνωρίζει ούτε ένα άτομο που να έχει αναγνωριστεί ως ακατάλληλο για υπηρεσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας