Σ.Σοϊγκού (από Κίνα): «Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πυρηνικής σύγκρουσης εξαιτίας της Δύσης»

815

Ο Ρώσος ΥΠΑΜ Σεργκέι Σοϊγκού προειδοποίησε τη Δύση για τον κίνδυνο μίας «άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων», με αφορμή την σύγκρουση στην Ουκρανία.

Μόνο που τις δηλώσεις αυτές τις έκανε από την Κίνα που σημαίνει πως σε μία στρατιωτική σύγκρουση, οι ΗΠΑ θα έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός της Ρωσίας και την κινεζική υπερδύναμη.

«Η δυτική γραμμή σταθερής κλιμάκωσης της σύγκρουσης με τη Ρωσία ενέχει τον κίνδυνο μιας άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων, η οποία είναι γεμάτη με καταστροφικές συνέπειες για τον πλανήτη», ανέφερε ο Σόιγκου.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε επίσης ότι η Δύση σκοπεύει να επιφέρει “στρατηγική ήττα” στη Ρωσία σε έναν “υβριδικό πόλεμο” και επαίνεσε το μοντέλο των σχέσεων Ρωσίας-Κίνας ως “υποδειγματικό”.

Τον «χορό» των δηλώσεων τον ξεκίνησε χθες ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν από την Κίνα ο οποίος κατηγόρσε ευθέως τις ΗΠΑ και για το αιματοκύλισμα στην Γάζα και ανέφερε ότι «οι ελίτ που κυβερνούν στις ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους βρίσκονται πίσω από τη σφαγή Παλαιστινίων, πίσω από τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, την Ουκρανία, το Ιράκ, τη Συρία».

Σκληρή επίθεση κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε και ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας:

«Οι ΗΠΑ είναι εθισμένες στον πόλεμο. Η ιστορία των ΗΠΑ είναι 240 ετών, αλλά οι ΗΠΑ πέρασαν μόνο 16 χρόνια χωρίς να διεξάγουν πολέμους!

Επίσης, οι ΗΠΑ έχτισαν 800 στρατιωτικές βάσεις σε 80 χώρες/περιοχές παγκοσμίως.

Όπου πηγαίνει η στρατιωτική μηχανή των ΗΠΑ, υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν».

Οι δηλώσεις αυτές από κινεζικό έδαφος δείχνουν ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση Μπάιντεν κατάφερε να ενοποιήσει τις έτερες υπερδυνάμεις του πλανήτη κατά των ΗΠΑ.

Είναι και αυτό ένα από τα… κατορθώματά της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας