Ρουμανία: Τουρκικό πλοίο κτύπησε σε νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα

805

Τουρκικό φορτηγό πλοίο προσέκρουσε σε νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα, ανοικτά των ρουμανικών ακτών, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά περιορισμένης έκτασης, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, υπογραμμίζοντας ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές.

Η βρετανική ασφαλιστική εταιρία Ambrey, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές, ανέφερε πως το πλοίο προσέκρουσε σε θαλάσσια νάρκη 11 ναυτικά μίλια βόρεια των ακτών της Σούλινα, στη Ρουμανία.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 12:20 το μεσημέρι. Το πλοίο αγκυροβόλησε προκειμένου να αξιολογηθεί η ζημιά που υπέστη και συνέχισε το ταξίδι του τρεις ώρες αργότερα, σύμφωνα με την Ambrey.

Η Μαύρη Θάλασσα έχει χαρακτηριστεί «ζώνη υψηλού κινδύνου» από τις ασφαλιστικές εταιρίες, καθώς οι θαλάσσιες νάρκες αποτελούν κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα.

Αξιωματούχος της ουκρανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε την πρόσκρουση πλοίου σε νάρκη, χωρίς να είναι σε θέση να πει με σιγουριά εάν συνδεόταν με τον πόλεμο στην Ουκρανία ή ήταν από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Τούρκος αναλυτής Γιορούκ Ισίκ δήλωσε στο Reuters πως το ατύχημα αφορούσε το φορτηγό πλοίο Kafkametler, το οποίο υπέστη ζημιά περιορισμένης έκτασης σε μια από τις δεξαμενές έρματος, αλλά τα μέλη του πληρώματος είναι σώα και ασφαλή.

Η πλοιοκτήτρια εταιρία, με έδρα την Κωνσταντινούπολη, δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Το φορτηγό πλοίο Kafkametler είχε αγκυροβολήσει στο κανάλι του Δούναβη, κοντά στον ουκρανικό τερματικό σταθμό του Βίλκοβε, σύμφωνα με δεδομένα του MarineTraffic στις 11:20 το βράδυ.

Η βρετανική ασφαλιστική εταιρία Ambrey σημειώνει πως είχε ενημερώσει τους πελάτες της για «ενδεχόμενη διασπορά ναρκών από το ρωσικό ναυτικό» με σκοπό «να παρεμποδίσει τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας