Ρώσοι στα προάστια της Αβντίφκα–Προκάλεσαν εκατόμβη νεκρών Ουκρανών στρατιωτών

1756

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της Αβντίφκα καθώς οι ρωσικές στρατιές συγκλίνουν από βορρά και νότο με ταχύτερο ρυθμό απ’ ότι υπολόγιζε το Κίεβο. Οι Ρώσοι προκάλεσαν χάος στις τάξεις των ουκρανικών ΕΔ και εκατοντάδες απώλειες.

Σήμερα η ρωσική τανάλια έκλεισε κατά 1.5 χλμ και πλέον απομένον 5 χλμ για φυσική περικύκλωση της Αβντίφκα.

Πρακτικά, οι Ρώσοι έχουν ήδη περικυκλώσει την πόλη καθώς όλοι οι άξονες διαφυγής και ανεφοδιασμού της ουκρανικής Φρουράς βρίσκονται εντός εμβέλειας πυροβολικού.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες έχουν πετάξει λευκή πετσέτα. Αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με ελλείψεις πυρομαχικών ενώ πολλοί στρατιώτες αρνούνται να εκτελέσουν διαταγές με την κόντρα Ζελένσκι-Ζαλούζνι να βρίσκεται στο απόγειο της.

Βίντεο: Οι στρατιώτες της 110ης ορεινής ταξιαρχίας εφόδου υφίσταται μεγάλες απώλειες σε επιθέσεις πεζικού σε μάχες στον σωρό απορριμμάτων. Διαμαρτύρονται ότι η ηγεσία εγκατέλειψε την πόλη και εξακολουθεί να στέλνει δεκάδες από αυτούς στον θάνατο καθημερινά.

Οι Ρώσοι συνεχίζουν την προέλαση στην Αβντίφκα

Τα ρωσικά στρατεύματα προέλασαν και πάλι με επιτυχία και κατέλαβαν αρκετές θέσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτό αναγνωρίζεται και από Ουκρανούς στρατιωτικούς αναλυτές που δημοσιεύουν χάρτες.

«Βορειοανατολικά του Vodyanoye, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προχώρησαν προς την κατεύθυνση της Αβντίφκα. Οι ενεργές εχθροπραξίες συνεχίζονται προς την κατεύθυνση των Σεβερνόγιε, Avdeevka και βόρεια του αρχηγείου Novoavdeevsky.

Δυτικά του σωρού απορριμμάτων Avdeevsky, νοτιοανατολικά και ανατολικά του Στεπόβογιε, οι ενεργές στρατιωτικές επιχειρήσεις συνεχίζονται κατά μήκος και πίσω από τον σιδηρόδρομο».

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε στην πρωινή έκθεσή του ότι στη ζώνη ευθύνης της μονάδας διοίκησης και ελέγχου Tavria στην κατεύθυνση Avdeevsky, ο ρωσικός στρατός δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες περικύκλωσης της Αβντίφκα.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποιούν επιθετικές επιχειρήσεις στις περιοχές του χωριού Ν. Κεραμίκ, Στεπόβογιε, Αβντεέβκα, Σεβερνόγιε, Περβομαΐσκογιε.

Οι ρωσικές Στρατιές συγκλίνουν η μία προς την άλλη στα πλευρά της Αβντίφκα – Στα νότια προάστια οι Ρώσοι

Η ρωσική τανάλια γύρω από την Αβντίφκα έχει στενέψει αισθητά τις τελευταίες 24 ώρες.

Μονάδες του ρωσικού στρατού έχουν προχωρήσει η μία προς την άλλη από τις βόρειες και νότιες πλευρές πάνω από 1,5 χιλιόμετρο. Τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο πολλών μεγάλων ουκρανικών οχυρών και χάρη σε αυτή την προέλαση βρίσκονται πλέον στα νότια προάστια της Αβντίφκα.

Ουκρανικές πηγές υποστηρίζουν ότι στην κατεύθυνση Avdeevsky οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν σημαντικό αριθμό ομάδων πεζικού και πολλά drones. Οι τακτικές που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός σε αυτόν τον τομέα του μετώπου ποικίλουν.

Οι Ρώσοι επιχειρούν από τρεις κατευθύνσεις.

-Στα βόρεια της Αβντίφκα, επιτυχίες των ρωσικών στρατευμάτων σημειώνονται στην περιοχή Stepnoye, που βρίσκεται βορειοδυτικά της Krasnogorovka. Το έδαφος της σύμπραξης κηπουρικής έχει τεθεί υπό έλεγχο.

-Επιπλέον, το ρωσικό πυροβολικό και η αεροπορία συνεχίζουν να πραγματοποιούν εντατικές επιθέσεις στις θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων  στο εργοστάσιο οπτάνθρακα και στα όρια της πόλης Αβντίφκα.

Σε ορισμένα τμήματα του μετώπου, η απόσταση από τα περίχωρα της Ανβντίφκα δεν υπερβαίνει τα πεντακόσια μέτρα. Υπό το βάρος των συνεχών επιθέσεων ου ρωσικού στρατού, ο ουκρανικός στρατός αναγκάζεται να  αποσυρθεί από τα περίχωρα βαθιά μέσα στην κατοικημένη περιοχή.

Την ίδια στιγμή, Ουκρανοί παρατηρητές αναφέρουν ότι η Αβντίφκα μετατρέπεται σε ομαδικό τάφο για τις επίλεκτες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Οι Ρώσοι ασφαλίζουν την βόρεια πλευρά – Μετρά αντίστροφα η Αβντίφκα

Ουκρανικές πηγές επιβεβαιώνουν την προέλαση μονάδων του ρωσικού στρατού βόρεια της Αβντίφκα, στην περιοχή του οικισμού Στεπόβογιε.

Σύμφωνα με την ουκρανική στρατιωτική δημόσια υπηρεσία Deep State, η επίθεση του ρωσικού στρατού συνεχίζεται σε δύο περιοχές δυτικά του σιδηροδρόμου. Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατάφεραν να πλήξουν  πολλά σημεία παρατήρησης του ουκρανικού Στρατού

Επιπλέον, ρωσικές μονάδες εισήλθαν και κατέλαβαν το παραθεριστικό χωριό Tochmash dacha, γνωστό και ως σύμπραξη κηπουρικής Tochmash, βόρεια του Στεπόβογιε.

Ο οικισμός βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές Krasnogorovka και Στεπόβογιε και συνορεύει με τον σιδηρόδρομο βόρεια της Αβντίφκα στα ανατολικά.

Ο έλεγχος του Tochmash δίνει τη δυνατότητα στα ρωσικά στρατεύματα να φτάσουν στο πίσω μέρος των ουκρανικών μονάδων στο Στεπόβογιε και στο τμήμα Στεπόβογιε -Berdychi.

Κατά συνέπεια, ο ρωσικός Στρατός μπορεί πλέον να ασφαλίσει ολόκληρη την βόρεια πλευρά και να καταλάβει τους δύο οικισμούς, Berdychi και Στεπόβογιε.

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός που μεταφέρθηκε από την κατεύθυνση Ζαπορίζια στην Αβντίφκα καταστρέφεται με τη βοήθεια ρωσικών πυρών πυροβολικού και drones FPV.

Οι δυνάμεις του Κιέβου πραγματοποιούν αντεπιθέσεις για να ωθήσουν τα ρωσικά στρατεύματα πίσω από τις σιδηροδρομικές γραμμές, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η προέλαση του ρωσικού στρατού στην περιοχή Στεπόβογιε επιβεβαιώνεται από το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας