Ρωσικός ηλεκτρονικός πόλεμος “νέκρωσε” ρουμανικό Στόλο-Drone εισήλθε στον ΕΕΧ της Ρουμανίας!

10524

Η Ρουμανία δεν είναι ουδέτερη. Έχει επιβάλλει αναίτια κυρώσεις κατά Ρωσίας, στέλνει Ρουμανικά όπλα στην Ουκρανία και εξοπλισμοί διέρχονται συνεχώς από το ρουμανικό έδαφος προς την Ουκρανία! Να σταματήσετε τους κλαυθμηρισμούς!

Ο αρχηγός του επιτελείου των ρουμανικών ΕΔ, Daniel Petrescu, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στο ΝΑΤΟ αποκαλύπτοντας συστηματικές ρωσικές επιθέσεις ηλεκτρονικού πολέμου(EW) εναντίον πλοίων της Ρουμανίας σε τέτοιο βαθμό που τα ηλεκτρονικά συστήματα των σκαφών επιφανείας “νέκρωσαν”!

Ο Petrescu μάλιστα μιλά για “σοβαρό κίνδυνο σύγκρουσης πλοίων” υπονοώντας πως όλα τα συστήματα των σκαφών είχαν “σβήσει”. Άλλες πηγές αναφέρουν επίσης πως δεν υπήρχαν ούτε επικοινωνίες!

Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτά. Οι Ρουμάνοι περιγράφουν απανωτά επεισόδια με την Ρωσία τα οποία μπορεί να κλιμακώσουν απότομα και επικίνδυνα την κατάσταση.

Η Ρουμανία μιλά για πρώτη φορά ευθέως για παραβίαση του ΕΕΧ της από την Ρωσία

Η Ρουμανία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε σήμερα ότι παρατήρησε ενδεχόμενη παραβίαση του εναέριου χώρου της στη διάρκεια των νυχτερινών πληγμάτων που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον υποδομών στην περιοχή του Δούναβη στην Ουκρανία.

«Μετά τον εντοπισμό ομάδων drones που κατευθύνονταν στο ουκρανικό έδαφος, κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία», οι κάτοικοι των πόλεων Τούλτσα και Γκαλάτσι τέθηκαν σε συναγερμό, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας.

«Το σύστημα ελέγχου ραντάρ του ρουμανικού στρατού έδειξε ενδεχόμενη, μη εγκεκριμένη διείσδυση στον εθνικό εναέριο χώρο, με ένα σήμα να εντοπίζεται σε δρόμο που οδηγεί στην πόλη Γκαλάτσι», διευκρίνισε.

Το Βουκουρέστι μιλά ευθέως για παραβίαση του ΕΕΧ του από ρωσικό drone Geran-2.

Το υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής κανένα αντικείμενο δεν φαίνεται να έχει πέσει στο ρουμάνικο έδαφος. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Χθες Παρασκευή στη μέση της νύκτας οι κάτοικοι των πόλεων Γκαλάτσι και Τούλτσα στη Ρουμανία, απέναντι από το λιμάνι Ρένι της νότιας Ουκρανίας, στην απέναντι όχθη του Δούναβη, έλαβαν εντολή να βρουν καταφύγιο.

Περίπου δύο ώρες αργότερα η εντολή ήρθη.

Νωρίτερα, Ρουμάνοι στρατιώτες κατασκεύασαν αντιαεροπορικά καταφύγια για τους κατοίκους του χωριού Πλάουρου, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, μετά τον εντοπισμό στην περιοχή συντριμμιών drone.

Αρχηγός των Ρουμανικών ΕΔ: Η Ρωσία εξαπέλυσε ηλεκτρονικό πόλεμο στα πλοία μας!

Ο αρχηγός του επιτελείου του ρουμανικού στρατού, Daniel Petrescu, δήλωσε ότι η Ρωσία παρεμποδίζει «ενεργά και διαρκώς» τo σήμα GPS των πλοίων στα ρουμανικά χωρικά ύδατα.

Αυτό, με τη σειρά του, δημιουργεί τον κίνδυνο συγκρούσεων μεταξύ τους, ανέφερε ο στρατηγός σύμφωνα με το Romania Journal.

“Η Ρωσία εμποδίζει το σήμα GPS των πλοίων στα ρουμανικά χωρικά ύδατα. Αυτό συνεπάγεται τον κίνδυνο σύγκρουσης πλοίου.

Η Ρουμανία και το ΝΑΤΟ πρέπει να προετοιμαστούν για μια μακρά αντιπαράθεση με το ρωσικό καθεστώς” είπε ο Πετρέσκου στο Ευρωατλαντικό Φόρουμ Ανθεκτικότητας στο Βουκουρέστι.

“Αυξημένος κίνδυνος να δεχτούμε ρωσική επίθεση”

Όπως αναφέρει το ρουμανικό έντυπο Romania Journal, ο Πετρέσκου σημείωσε την ύπαρξη συνεχούς κινδύνου λόγω της αυξανόμενης πιθανότητας επεισοδίων στα ανατολικά σύνορα των χωρών του ΝΑΤΟ, που προκαλούνται από πιθανές αστοχίες ορισμένων πυραύλων ή μη επανδρωμένων αεροσκαφών, που θα μπορούσαν κατά λάθος να επιτεθούν σε ρουμανικές υποδομές ή εμπορικές πλοία που βρίσκονται στα χωρικά ύδατα αυτής της χώρας.

“Η ρουμανική υποδομή ή εμπορικά σκάφη σε χωρικά ύδατα (ρουμανικά) ενδέχεται να δεχθούν επίθεση κατά λάθος” κατέληξε ο αρχηγός των ρουμανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Αρχηγός του Επιτελείου ζήτησε προετοιμασία για μια μακρά αντιπαράθεση με το «καθεστώς της Ρωσικής Ομοσπονδίας», καθώς δεν βλέπει ακόμη ένα τέλος στην ουκρανική σύγκρουση.

Αισθανόμαστε αυτή την αντιπαράθεση πολύ καλά, ειδικά στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ και ειδικά στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

“Η σύγκρουση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία έχει αποσταθεροποιήσει θεμελιωδώς την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και έχει δημιουργήσει ένα αίσθημα ανασφάλειας μεταξύ των παρόχθιων χωρών, με επιπτώσεις στο περιβάλλον ασφάλειας”  είπε ο Ρουμάνος στρατηγός.

«Ο πόλεμος επέστρεψε στην Ευρώπη. Είναι ένας πόλεμος που επέλεξε η Ρωσία, που για την Ουκρανία είναι πόλεμος εθνικής επιβίωσης και αγώνας για τις δυτικές αξίες. Δεν βλέπουμε το τέλος αυτού του πολέμου τώρα», δήλωσε ο στρατηγός Πετρέσκου. μια δήλωση, που παραδόθηκε στα αγγλικά, στο Euroatlantic Resilience Forum, που διοργανώθηκε στο Βουκουρέστι από το Euroatlantic Center for Resilience.

Ο αρχηγός του ρουμανικού στρατού διευκρίνισε έτσι ότι «η Μαύρη Θάλασσα έχει γίνει περιοχή στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας».

«Από εδώ, οι πύραυλοι εκτοξεύονται προς την Ουκρανία, στην πολιτική ή στρατιωτική της υποδομή. Η περιοχή έχει γίνει το σκηνικό ολοένα και συχνότερων στρατιωτικών ενεργειών, με θαλάσσια επεισόδια και ενέργειες που περιορίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία των πλοίων.

Μόλις χθες το βράδυ, σήμανε αντιαεροπορικός συναγερμός σε πόλεις της Ουκρανίας, κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία, προαναγγέλλοντας επικείμενες επιθέσεις.

Αλλά τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν μόνο στην Ουκρανία: μηνύματα προειδοποίησης, τα οποία προειδοποιούν για την πιθανότητα πτώσης αντικειμένων από τον εναέριο χώρο, στέλνονται συχνά από Ρουμάνους πολίτες που ζουν στο Δέλτα του Δούναβη, κοντά στα ουκρανικά λιμάνια που δέχονται συνεχώς επίθεση από τους Ρώσους», είπε ο Πετρέσκου.

Επιπλέον, ο αρχηγός του επιτελείου του ρουμανικού στρατού ανέφερε τακτικές πτώσεις θραυσμάτων πυραύλων και drone στο έδαφος χωρών που γειτνιάζουν με την Ουκρανία, καθώς και μεγάλο αριθμό ναρκών που παρασύρονται στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Ρουμανία ενισχύει την άμυνα σε περιοχές της χώρας που γειτνιάζουν με την Ουκρανία

Επί του παρόντος, στις περιοχές της Ρουμανίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, υπάρχει σαφής αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας και εφαρμογή μέτρων για τη βελτίωση του επιπέδου άμυνας μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο δικές του πηγές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Ρουμανία ενισχύει το σύστημα αεράμυνας της σε συνοριακές περιοχές και δημιουργεί νέα στρατιωτικά σημεία παρατήρησης. Επιπλέον, οι περιπολίες κατά μήκος των συνόρων έχει ενταθεί.

Το Βουκουρέστι επέκτεινε τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων κοντά στα ουκρανικά σύνορα ενώ οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον F-16 στη χώρα.

Προφανώς, οι πρόσφατες μαζικές επιθέσεις των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων με χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στις υποδομές των λιμανιών του Δούναβη της Ουκρανίας – Ρένι και Ιζμαήλ – έχουν προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στη ρουμανική πλευρά.

Η ρουμανική διοίκηση δεν αποκλείει την πιθανή εξάπλωση της ουκρανικής σύγκρουσης στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας και ως εκ τούτου η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας φαίνεται να είναι απαραίτητη απόφαση των αρχών της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας