Ρωσική «απάντηση» στη Βρετανία-Καταρρίψαμε δύο Storm-Shadow και ένα Su-24 των Ουκρανών

5861

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αναχαίτισαν δύο πυραύλους Storm Shadow μακράς ακτίνας δράσης τύπου κρουζ τους οποίους διέθεσε η Βρετανία στην Ουκρανία.

Την είδηση μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο μία σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας στη Μόσχα.

Η επίθεση των Stom-Shadow λέγεται ότι έγινε στην πόλη Μπερντιάνσκ στην Θάλασσα του Αζόφ. Είναι η δεύτερη φορά που οι Ουκρανοί κτυπούν την συγκεκριμένη πόλη μετά τις 26 Μαΐου όταν είχε σημειωθεί το πρώτο κτύπημα.

Να σημειωθεί ότι με τον  όρο «αναχαίτιση» οι Ρώσοι εννοούν την κατάρριψη  του πυραύλου.

Κατέρριψαν 19 drones

Σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο, αναχαιτίστηκαν επίσης, αμερικανικής κατασκευής πύραυλοι με μικρότερη ακτίνα δράσης που είχαν εκτοξευτεί από το σύστημα εκτοξευτών HIMARS, όπως και πύραυλοι HARM.

Παράλληλα, οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν 19 drones το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την αναφορά του πρακτορείου RIA.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ρώσοι κατέρριψαν και ένα Su-24 της ουκρανικής Αεροπορίας, στην περιοχή του Ντόνετσκ.

Να σημειωθεί ότι τα Su-24MR (αναγνωριστική έκδοση του Su-24)   χρησιμοποιούνται ως φορείς των πυραύλων Storm-Shadow όπως είχε αναφέρει και ο  Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ ο οποίος είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφία ενός Su-24MR να φέρει κάτω από τη δεξιά του πτέρυγα ένα Storm-Shadow.

Καθώς ο πύραυλος έχει βάρος 1.300 χλγρ. μόνο το Su-24 ή το Su-27 θα μπορούσαν  να τον μεταφέρουν.

Με την εμβέλεια των 250 χλμ. (ουσιαστική εμβέλεια 500 χλμ.) , το Storm Shadow έχει τη δυνατότητα  να χτυπήσει βαθιά σε ρωσικά εδάφη στην Ανατολική Ουκρανία, αλλά δυτικός αξιωματούχος είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει λάβει διαβεβαιώσεις από την ουκρανική κυβέρνηση ότι αυτοί οι πύραυλοι θα χρησιμοποιηθούν μόνο εντός ουκρανικού κυρίαρχου εδάφους και όχι εντός της Ρωσίας.

Οι Bρετανοί αξιωματούχοι έχουν κάνει συχνές δημόσιες δηλώσεις προσδιορίζοντας την Κριμαία ως κυρίαρχο έδαφος της Ουκρανίας, περιγράφοντάς την ως «παράνομα προσαρτημένη», κάτι που σημαίνει βέβαια πως η Κριμαία τίθεται αυτυομάτως στο στόχαστρο των ουκρανικών Storm-Shadow.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας