Ρωσικά ΜΜΕ: Ρουμάνικο MIG-21 κατερρίφθη κατά λάθος από ουκρανική αεράμυνα

783

Ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν, σύμφωνα με πληροφορίες τους, ότι το ρουμανικό πολεμικό αεροσκάφος MiG-21 που πριν επτά ημέρες χάθηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε κοντά στα ουκρανικά σύνορα, όπως και το ελικόπτερο που έσπευσε για τον εντοπισμό του, χτυπήθηκαν από την ουκρανική αεράμυνα που τα εξέλαβε ως ρωσικούς πυραύλους.

Η Ρουμανία ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας στοιχεία για τη χρήση του αντιαεροπορικού της πυραυλικού συστήματος S-300PS στις 2 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης (στη φωτογραφία αρχείου, επάνω, ρουμανικό πολεμικό αεροσκάφος).

Εντυπωσιακά ευρήματα

Σύμφωνα με τοπικούς δημοσιογράφους, στα συντρίμμια του μαχητικού MiG-21 της ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, εντόπισαν εντυπωσιακά στοιχεία και συγκεκριμένα κατάλοιπα από την πυραυλική κεφαλή αυτού του συστήματος αεράμυνας, σημειώνουν.

Το ρουμανικό MiG συνετρίβη πριν επτά ημέρες κοντά στο χωριό Kodzhalak, 95 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία. Ελικόπτερο διάσωσης πέταξε για τον εντοπισμό του, αλλά συνετρίβη και αυτό. Και τα δύο αεροσκάφη δεν διέσχισαν τα ουκρανικά σύνορα και δεν τα πλησίασαν καν σε «ευαίσθητη» απόσταση.


Η πορεία των ρωσικών πυραύλων kalibr από τη δυτική Μαύρη Θάλασσα προς την κεντρική Ουκρανία (χάρτης από ρωσικά ΜΜΕ)

Από το δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, ο ρωσικός στόλος επιτίθετο σε στόχους των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με τη βοήθεια πυραύλων κρουζ kalibr. Την ίδια στιγμή, πολλοί Ουκρανοί πίστευαν ότι οι πύραυλοι εκτοξεύονταν από το έδαφος της Υπερδνειστερίας, κάτι που είναι κατ’ αρχήν αδύνατο, προσθέτουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Τα εξέλαβαν για ρωσικούς πυραύλους

Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τη δράση των ρωσικών πυραύλων κρουζ, οι Ενοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προφανώς αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν αντιαεροπορικά συστήματα κοντά στα ρουμανικά σύνορα.

Η κακή εκπαίδευση των ουκρανών πυροβολητών αντιαεροπορικών συστημάτων καθώς και η παντελής έλλειψη εμπειρίας μάχης, σύμφωνα πάντα με τις ρωσικές πηγές, οδήγησαν στη διαδοχική κατάρριψη του αεροπλάνου και του ελικοπτέρου της Ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας καθώς τα εξέλαβαν για ρωσικούς πυραύλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας