Ρωσία βομβαρδίζει υποδομές ΝΑΤΟ στην Ουκρανία:Φλέγονται κόμβοι επιμελητείας-βάσεις μισθοφόρων-αποθήκες όπλων κλπ

7519

Η Ρωσία εξαπέλυσε τρία κύματα αεροπορικών επιδρομών εναντίον υποδομών του ΝΑΤΟ σε όλη την Ουκρανία. Κτυπήθηκαν φορτία όπλων, στρατιωτικές βάσεις, εργοστάσια συντήρησης, κόμβοι επιμελητείας, αποθήκες όπλων και πυρομαχικών.

Παράλληλα κτυπήθηκε ένα τρένο που μετέφερε οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου και το θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο του Ρίβνε.

Πρόκειται για την πρώτη ρωσική επίθεση στο δίκτυο ηλεκτρισμού της Ουκρανίας εν όψει του χειμώνα που έρχεται.

Εκρήξεις σε ολόκληρη την Ουκρανία: Κτυπήθηκαν στόχοι σε Rivne, Λβιβ, Drohobych, Κίεβο

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν συνδυασμένες επιθέσεις εναντίον ουκρανικών στόχων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, κτυπήθηκαν στόχοι στο Λβιβ. Οι αναφορές κάνουν λόγο για καταστροφή του μεγαλύτερου  συγκροτήματος υλικοτεχνικής υποστήριξης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη δυτική Ουκρανία, μέσω του οποίου πραγματοποιούνταν προμήθειες εξοπλισμού και όπλων από Πολωνία και ΝΑΤΟ.

Περίπου στις 06:25 σημειώθηκαν τρεις πυραυλικές επιθέσεις στο έδαφος της πόλης Drohobych 75 χλμ νότια της Λβιβ. 

Δύο πύραυλοι έπληξαν συγκεκριμένη βιομηχανική εγκατάσταση.

Σειρά εκρήξεων καταγράφηκε στο Κίεβο. Ο δήμαρχος της πόλης, Klitschko, επιβεβαίωσε επιθέσεις εναντίον στόχων σε διάφορες περιοχές του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένων των Goloseevsky και Darnitsky. Οι πυρκαγιές κατέκλυσαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με τον Klitschko, η συνοικία Svyatoshinsky έμεινε χωρίς παροχή ρεύματος όλη τη νύχτα.

Η πόλη Rivne στη δυτική Ουκρανία δέχτηκε μαζική πυραυλική επίθεση Εκεί, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, καταστράφηκε μια εγκατάσταση που στεγάζει στρατιωτικό εξοπλισμό που μεταφέρθηκε πρόσφατα στο Κίεβο από το ΝΑΤΟ.

Τέλος, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, χτυπήθηκε η βάση της διοίκησης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Χερσώνα. Λαμβάνονται πληροφορίες για τον θάνατο τουλάχιστον έξι αξιωματικών που ηγούνταν επιχειρήσεων στη νότια κατεύθυνση.

Δεύτερο κύμα συνδυασμένης ρωσικής επίθεσης: Βομβαρδίστηκε βάση μισθοφόρων στο Τσερκάζι

Στη συνέχεια η Ρωσία εξαπέλυσε ένα δεύτερο κύμα συνδυασμένης αεροπορικής επίθεσης.

Στην πόλη Lviv και στη πόλη Drohobych κτυπήθηκαν βιομηχανικές επιχειρήσεις και αποθήκες. Σύμφωνα με τη Μόσχα βομβαρδίστηκαν στρατιωτικοί στόχοι, αποθήκες πυρομαχικών/όπλων καθώς και καυσίμων και λιπαντικών για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Παρανάλωμα του πυρός έγινε ένα μεγάλο διυλιστήριο πετρελαίου στο Drohobych. Υπενθυμίζουμε ότι χτες κτυπήθηκε και το διυλιστήριο πετρελαίου στο Kremenchug.

Στην πόλη Cherkassy βομβαρδίστηκε εγκατάσταση η οποία σύμφωνα με τους Ρώσους ήταν βάση ξένων μισθοφόρων.

Στόχος του Ρωσικού Στρατού ήταν το Central Hotel στον δρόμο Heavenly Hundred. Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ισχυρίζεται ότι «επτά άτομα τραυματίστηκαν».

Τρίτο κύμα ρωσικής επίθεσης: Καταστράφηκε ο θερμοηλεκτρικός σταθμός του Ρίβνε

Λίγο αργότερα, η Ρωσία εξαπέλυσε και τρίτο κύμα επιδρομών με drones και πυραύλους.

Εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή Sinelnikovsky στο Dnepropetrovsk. Η περιοχή αυτή είναι κόμβος επιμελητείας για τον ουκρανικό Στρατό.

Συγκεκριμένα, οι εγκαταστάσεις στις περιοχές αυτές χρησιμοποιούνται από τον ουκρανικό Στρατό για τη μεταφορά υλικών, τεχνικών μέσων και προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για τη διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων στο Ντονμπάς.

Η περιοχή Sinelnikovsky συνορεύει με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, στην περιοχή Sinelnikovsky, καταστράφηκαν οι βάσεις του προσωπικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Οι δυνάμεις από εκεί θα μεταφέρονταν κοντά στο Μπαχμούτ και την Avdeevka.

Εν τω μεταξύ, επιβεβαιώθηκαν πληροφορίες για την καταστροφή μιας εγκατάστασης ενεργειακής υποδομής στο Ρίβνε. Πρόκειται για τον σταθμό διανομής ενέργειας από τον θερμοηλεκτρικό σταθμό του Rivne.

Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού και της πυρκαγιάς, καταστράφηκε η εγκατάσταση διανομής ηλεκτρικής ενέργειας που προμήθευε βιομηχανικές εγκαταστάσεις για στρατιωτική παραγωγή και ο σιδηρόδρομος για τη μεταφορά στρατιωτικού φορτίου.

Βομβαρδίστηκε τρένο που μετέφερε οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου

Ένας άλλος σημαντικός στόχος που δέχτηκε ρωσική πυραυλική επίθεση ήταν ο σιδηροδρομικός σταθμός Vapnyarka στην περιοχή Vinnytsia.

Εδώ χτυπήθηκε ένα τρένο με πυρομαχικά. Σύμφωνα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, το τρένο μετέφερε επίσης οβίδες που περιείχαν απεμπλουτισμένο ουράνιο.

Να σημειώσουμε ότι η πυραυλική επίθεση που έγινε χθες το βράδυ ήταν από τις μεγαλύτερες του τελευταίου χρόνου.

Προφανώς, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν συγκεντρώσει επαρκή όγκο δεδομένων για τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Κιέβου και αποφασίστηκε η ταυτόχρονη καταστροφή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας