Πολεμική ετοιμότητα στην Κορέα-Εκτόξευση πυραύλων cruise από Β.Κορέα

567

Η Β. Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους cruise από υποβρύχιο.

Στο κόκκινο είναι και πάλι η ένταση στην κορεατική χερσόνησο, καθώς νωρίτερα σήμερα Δευτέρα 13 Μαρτίου η Β. Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους cruise, λίγο πριν την έναρξη των μεγαλύτερων κοινών στρατιωτικών ασκήσεων Ν. Κορέας – ΗΠΑ από το 2017.
Όπως μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, η εκτόξευση των δύο στρατηγικών πυραύλων έγινε από υποβρύχιο στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Sinpo, στην ανατολική βόρεια Κορέας.
Όταν η Β. Κορέα κάνει λόγο για «στρατηγικούς» πυραύλους, αυτό σημαίνει ότι έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές.
Επιπλέον, αναφέρεται πως η εκτόξευση επιβεβαίωσε την αξιοπιστία του συστήματος και δοκίμασε τις υποβρύχιες επιθετικές επιχειρήσεις που αποτελούν μέρος της πυρηνικής αποτροπής της Β. Κορέας.

Αποφασιστικότητα

«Οι εκτοξεύσεις αυτές από τα υποβρύχια είχαν στόχο να δείξουν την αποφασιστικότητα της Βόρειας Κορέας να ελέγξει μια κατάσταση στην οποία, οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και οι νοτιοκορεατικές δυνάμεις – μαριονέτα γίνονται ολοένα και πιο ακάλυπτοι στους στρατιωτικούς ελιγμούς τους κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας» μετέδωσε το KCNA, αναφέροντας πως οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το υποβρύχιο «8.24 Yongung».
Οι πύραυλοι διένυσαν μια απόσταση 1.500 χιλιομέτρων πριν χτυπήσουν έναν στόχο στη θάλασσα.

Συναγερμός στη Ν. Κορέα

Η εκτόξευση αυτή έγινε λίγο πριν την έναρξη των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων Νότιας Κορέας – ΗΠΑ, οι οποίες φέρουν την ονομασία «Freedom Shield».
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού της Νότιας Κορέας υποστήριξε πως ο νοτιοκορεατικός στρατός βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και πως μαζί με τις ΗΠΑ αναλύουν τα χαρακτηριστικά της εκτόξευσης των δύο πυραύλων.
Οι στρατιωτικές ασκήσεις της Νότιας Κορέας με τις ΗΠΑ θα είναι οι μεγαλύτερες που θα γίνουν από το 2017.
Όπως αναφέρεται, τα γυμνάσια αυτά έχουν ως απώτερο στόχο να ενισχύσουν το συντονισμό των αμυντικών δραστηριοτήτων των δύο κρατών ενώ θα περιλαμβάνουν διάφορα σενάρια, ακόμα και αυτό της απόβασης.

Πρόβα εισβολής

Η Β. Κορέα εδώ και καιρό κατηγορεί Ν. Κορέα και ΗΠΑ πως οι ασκήσεις τους αποτελούν πρόβα εισβολής και προειδοποιεί πως σε περίπτωση που επιχειρήσουν κάτι τέτοιο, η απάντηση θα είναι… πυρηνική.
Στο πλαίσιο αυτό εδώ και έναν χρόνο περίπου η Β. Κορέα έχει προχωρήσει σε αριθμό – ρεκόρ δοκιμών και πυραυλικών εκτοξεύσεων, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την πυρηνική της αποτροπή και να καταστήσει τα όπλα της πλήρως λειτουργικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας