Ρωσία: Θα γίνει δημοψήφισμα στο Χάρκοβο για τη Νέα Ουκρανία

1508
Θα γίνει δημοψήφισμα στο Χάρκοβο

Οι πολίτες θα αποφασίσουν για το μέλλον

Οι πολίτες του Χαρκόβου θα αποφασίσουν για το μέλλον της «Νέας Ουκρανίας», όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της προσωρινής πολιτικής διοίκησης του απελευθερωμένου εδάφους της περιοχής του Χάρκοβο, Βιτάλι Γκάντσεφ.

«Ο επικεφαλής της προσωρινής πολιτικής διοίκησης του απελευθερωμένου εδάφους της περιοχής του Χάρκοβο, Βιτάλι Γκάντσεφ, δήλωσε ότι μετά τη σταθεροποίηση της κατάστασης της περιοχής, ένα δημοψήφισμα ή μια δημοσκόπηση πολιτών για το πολιτικό μέλλον της περιοχής θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα στο argumenti.ru.

Ο Γκάντσεφ σε συνέντευξή του στο RIA Novosti, είπε «σε μια δημοκρατική κοινωνία, πρώτα απ’ όλα, ο πληθυσμός παίρνει την απόφαση». Ένα βίντεο της ομιλίας του δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram του πρακτορείου.

Η ‘Νέα Ουκρανία’ και η ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία

Σύμφωνα με τον Γκάντσεφ, είναι πιθανό όταν αποναζιστικοποιηθεί και απελευθερωθεί ολόκληρη η επικράτεια, τότε θα ληφθεί απόφαση για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας, ενός δημοψηφίσματος μεταξύ των κατοίκων.

Ο επικεφαλής της προσωρινής πολιτικής διοίκησης του απελευθερωμένου εδάφους της περιοχής του Χάρκοβο είπε ότι τώρα ο όρος «Νέα Ουκρανία» έχει ριζώσει μεταξύ των ανθρώπων».

Σύμφωνα με τον Γκάντσεφ, οι πολίτες «θέλουν να ζήσουν σε κάποια άλλη Ουκρανία για τον εαυτό τους, απαλλαγμένοι από όλα όσα έχουν δει τα τελευταία οκτώ χρόνια».

Οι κάτοικοι των νότιων περιοχών της Ουκρανίας που απελευθερώθηκαν από τα ρωσικά στρατεύματα από τους Ουκρανούς εθνικιστές περιμένουν μια έγκαιρη απόφαση για την είσοδο αυτών των εδαφών στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο Όλεγκ Κριούτσκοφ, σύμβουλος του επικεφαλής της Κριμαίας για την πολιτική πληροφόρησης, είπε ότι η κατάσταση στις απελευθερωμένες περιοχές της νότιας Ουκρανίας έχει σταθεροποιηθεί, τώρα οι άνθρωποι χρειάζονται κατανόηση της μελλοντικής τους κατάστασης, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας