Ρωσία κοντά στην τελική νίκη στο Luhansk-Παραδόθηκαν στο Azovstal 2.439 Ουκρανοί

647
Ρωσία κοντά στην τελική νίκη στο Luhansk

Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ κοντά στην τελική νίκη στην Ανατολική Ουκρανία καθώς η μεγάλη μάχη του Severodonetsk εφόσον κερδηθεί θα σηματοδοτήσει την καθολική επικράτεια της Ρωσίας στην περιοχή του Luhansk και κατ΄ επέκταση στο Donbass.
Με βάση πλήθος ενδείξεων, η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων το τελευταίο διάστημα – κόντρα στην προπαγάνδα των δυτικών μέσων ενημέρωσης – είναι εντυπωσιακή.
Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται ότι 2.439 Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στους ρώσους και μεταξύ αυτών ήταν και 78 γυναίκες.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη παράδοση στρατιωτών σε σύγχρονο πόλεμο και αποτελεί μια σημαντική και μαζί συμβολική νίκη για τους ρώσους και ήττα της Ουκρανίας…
Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι οι ηγέτες του Azov Denys Prokopenko, Sviatoslav Palamar και Serhiy “Volyna” (Ουκρανός διοικητής πεζοναυτών) έχουν πλέον όλοι παραδοθεί .

Ο Guardian έγραψε τα ακόλουθα για τουλάχιστον έναν από αυτούς τους διοικητές:

Ένα video με τον Σεργκέι Βολίνσκι, διοικητή της μονάδας της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, δείχνει να δηλώνει ότι η μονάδα του παραδόθηκε.
Η μονάδα ήταν μια από τις κύριες δυνάμεις που υπερασπίζονταν τη χαλυβουργία Azovstal.
Ανάμεσα στους αιχμαλώτους που παραδόθηκαν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στη χαλυβουργία Azovstal στο λιμάνι της Μαριούπολης είναι 78 γυναίκες, δήλωσε φιλορώσος αυτονομιστής ηγέτης της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Μεταξύ των αιχμαλώτων υπάρχουν επίσης αλλοδαποί, σύμφωνα με τον Denis Pushilin που μίλησε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Δεν διευκρίνισε πόσοι, ούτε τις εθνικότητές τους, ενώ δήλωσε πως έξι ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν προσπαθώντας να ανατινάξουν αποθηκευμένα πυρομαχικά προτού αιχμαλωτιστούν.
azovsurrender.png

Προειδοποιούν οι αμερικανοί

«Τώρα αντιμετωπίζουμε δύο παγκόσμιες δυνάμεις – τη Ρωσία και την Κίνα.
Κάθε μία από αυτές χώρες έχει σημαντικό στρατιωτικό δυναμικό και είναι αποφασισμένη να αλλάξει την τρέχουσα τάξη πραγμάτων που βασίζεται σε κανόνες» υποστήριξε ο επικεφαλής του αμερικανού στρατού στρατηγός Milley.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εισέρχονται σε έναν κόσμο που γίνεται πιο ασταθής.
Στον νέο κόσμο μια διεθνή σύγκρουση μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων αυξάνεται και δεν μειώνεται»

Σχέδιο ΗΠΑ να πλήξουν το ρωσικό πολεμικό ναυτικό στην Μαύρη θάλασσα

Οι ΗΠΑ καταρτίζουν σχέδια για να βυθίσουν τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, αναφέρουν ορισμένες πηγές…
Μετά από δημοσίευμα του Reuters που ανέφερε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούσαν να μεταφέρουν προηγμένης τεχνολογίας πυραύλους στην Ουκρανία, ένας αξιωματούχος στην Ουκρανία τόνισε ότι οι ΗΠΑ καταστρώνουν σχέδιο να βυθίσουν τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Ο σύμβουλος του ουκρανικού Υπουργείου Εσωτερικών, Anton Gerashchenko, έγραψε στο Twitter (και αργότερα το διέγραψε) ότι οι «ΗΠΑ προετοιμάζουν ένα σχέδιο για την καταστροφή του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας με στόχο να ελευθερώσουν τα λιμάνια της Νότιας Ουκρανίας.

Ο Gerashchenko επικαλέστηκε την αναφορά του Reuters σχετικά με την προσπάθεια των ΗΠΑ να στείλουν πυραύλους Harpoon και Naval Strike στην Ουκρανία.
Οι πύραυλοι έχουν βεληνεκές έως και 300 χιλιόμετρα και κοστίζουν 1,5 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας.

Τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι και δύο πηγές του Κογκρέσου ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ επεξεργάζονται ακόμη τις λεπτομέρειες για την αποστολή των προηγμένων όπλων στην Ουκρανία.
Απαντώντας σε ερώτηση του Newsweek, το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών δεν αρνήθηκε ότι επεξεργαζόταν ένα σχέδιο καταστροφής του ρωσικού στόλου.
«Καθώς η σύγκρουση αλλάζει, το ίδιο συμβαίνει και με τη στρατιωτική μας βοήθεια για την παροχή των κρίσιμων δυνατοτήτων που χρειάζεται η Ουκρανία στον σημερινό αγώνα, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις επιδίδονται σε μια νέα επίθεση στην ανατολική Ουκρανία».

Αρνείται τα σχέδια το Υπουργείο Άμυνας

Ωστόσο, το Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε μια αιχμηρή ανακοίνωση, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς που έκανε ο Ουκρανός αξιωματούχος.
«Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι αυτό δεν είναι αλήθεια».
Ο Ουκρανός αξιωματούχος Gerashchenko ανέφερε ότι η επίθεση θα βοηθήσει στο άνοιγμα των λιμανιών της Ουκρανίας.
Η Ρωσία ελέγχει επί του παρόντος τη Μαύρη Θάλασσα και η Ουκρανία είναι πλήρως αποκλεισμένη.

Οι ρώσοι έτοιμοι για την μεγάλη νίκη του Luhansk

Οι ρωσικές δυνάμεις ενίσχυσαν τις προσπάθειες να περικυκλώσουν και να καταλάβουν το Severodonetsk στις 21 Μαΐου και πιθανότατα θα συνεχίσουν να το κάνουν τις επόμενες ημέρες, καθώς οι προσπάθειες σε άλλους άξονες προέλασης, συμπεριλαμβανομένου του Izyum, παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ακινητοποιημένες.
Τα ρωσικά στρατεύματα στην περιφέρεια Luhansk, πιθανότατα θα κινηθούν για να αξιοποιήσουν τα πρόσφατα κέρδη στο τόξο Rubizhne – Severodonetsk – Luhansk – Popasna για να περικυκλώσουν και να πολιορκήσουν το Severodonetsk, το τελευταίο ουκρανικό ισχυρό σημείο στην περιφέρεια Luhansk.
Οι ρώσοι χαρακτηρίζουν ήδη ως πολύ κρίση την «Μάχη του Severodonetsk» τονίζοντας ότι πρόκειται για μια μεγάλη εξέλιξη στην μάχη ελέγχου του Donbass.

Τα βασικά σημεία της ρωσικής προέλασης

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν επιχειρήσεις για την αποκοπή των ουκρανικών χερσαίων γραμμών επικοινωνίας (GLOC) μεταξύ Severodonetsk και Lysychansk κατά μήκος του ποταμού Severskyi στο Donetsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν την κατάληψη του εργοστασίου Azovstal στην Μαριούπολη.

Τα ρωσικά στρατεύματα πιθανότατα ενισχύουν τις θέσεις τους γύρω από την πόλη του Kharkiv για να αποτρέψουν περαιτέρω προέλαση της Ουκρανίας προς τα διεθνή σύνορα.

Οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να συγκεντρώνουν δυνάμεις σε ορισμένες περιοχές των περιφερειών Zaporizhia και Kherson για να ξεκινήσουν περαιτέρω επιθετικές επιχειρήσεις στον νότιο άξονα.

Κύρια προσπάθεια – Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν νοτιοανατολικά του Izyum στις 21 Μαΐου.
Πλάνα που δημοσιεύτηκαν από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DNR) στις 21 Μαΐου έδειξαν τις ρωσικές δυνάμεις να ελέγχουν ένα κατεστραμμένο φράγμα στο Oskil, περίπου 10 χλμ. νοτιοανατολικά του Izyum, υποδηλώνοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από το οικισμός πέρα από τον ποταμό Oskil.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις γύρω από το Izyum ετοιμάζονται να επαναλάβουν μια επίθεση προς την κατεύθυνση του Slovyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν επιπλέον την Velyka Komyshuvakha στα νοτιοδυτικά του Izyum και τον Dovehenke στα νοτιοανατολικά του Izyum, υποδεικνύοντας ότι σχεδιάζουν να συνεχίσουν τις επιθετικές επιχειρήσεις στα νότια του Izyum

Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν κέρδη στην περιοχή Rubizhne – Severodonetsk – Lysychansk και ενίσχυσαν τις προσπάθειες για την κατάληψη του Severodonetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να διεξήγαγαν επιθέσεις εναντίον πολλών πόλεων γύρω από την Popasna, κάτι που μπορεί να τους επιτρέψει να κινηθούν βόρεια προς το Severodonetsk

Οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώθηκαν σε επιθετικές επιχειρήσεις γύρω από το Lyman, αλλά δεν έκαναν καμία επιβεβαιωμένη προέλαση στις 21 Μαΐου, ενώ σχεδιάζουν να ξαναρχίσουν τις επιχειρήσεις στην περιοχή Yampil-Siversk (ακριβώς ανατολικά του Lyman) διασχίζοντας τον ποταμό Severskyi.
Η κύρια ρωσική προσπάθεια στην περιοχή του Lyman πιθανότατα θα επικεντρωθεί στην προώθηση προς τα δυτικά για να φτάσει στα διοικητικά σύνορα της Περιφέρειας Donetsk και Kharkiv ώστε να συγχωνευθεί με επιχειρήσεις στα νότια του Izyum.

Νότιος άξονας – Kherson

Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να προετοιμάζονται για μια επίθεση για να καταλάβουν το υπόλοιπο της βόρειας περιφέρειας Kherson με κατεύθυνση προς την πόλη Zaporizhia, παρόλο που δεν πραγματοποιούν καμία επιβεβαιωμένη προέλαση στον νότιο άξονα.
Η περιφερειακή κρατική διοίκηση της Kherson δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα αναπληρώνουν δυνάμεις στη Vysokopillyya και στο Arkhangelske, στη βόρεια περιφέρεια Kherson, εν αναμονή της αυξημένης μαχητικής δραστηριότητας στην περιοχή των συνόρων Kherson – Mykolaiv.
Η Περιφερειακή Στρατιωτική Διοίκηση της Zaporizhia σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στο Inzhenerne, νότια της Huliapole, υποδεικνύοντας ότι τα ρωσικά στρατεύματα προετοιμάζονται δυνητικά για συνεχείς επιθέσεις προς την Huliapole.
Η Περιφερειακή Στρατιωτική Διοίκηση της Zaporizhia ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις κατοχής στη Μελιτόπολη αναρτούν πανό για να γιορτάσουν την 220η επέτειο της κυβέρνσηης της Ταυρίδας, που μπορεί να υποδηλώνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις σκοπεύουν να κάνουν τις κατεχόμενες περιοχές στη Χερσώνα και τη Zaporizhia μια οιονεί δημοκρατία όπως στο Luhansk και Donetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν και εξαπέλυσαν επιπρόσθετα πυραυλικά πλήγματα στις περιφέρειες Mykolaiv, Οδησσό, Zaporizhia και Kherson.

Ευρωπαϊκή διπλωματία – Reynders (Κομισιόν): Δεν θα μείνουν ατιμώρητα τα εγκλήματα και οι φρικαλεότητες του πολέμου στην Ουκρανία

Ο Eυρωπαίος επίτροπος Δικαιοσύνης Didier Reynders δεσμεύθηκε ότι τα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία θα αποτελέσουν αντικείμενο ποινικών διώξεων και ότι οι φρικαλεότητες που έχουν διαπραχθεί αφότου εισέβαλε στη χώρα ο ρωσικός στρατός την 24η Φεβρουαρίου «δεν θα μείνουν ατιμώρητες».
Στο πλαίσιο συνέντευξής του που δημοσίευσε χθες η ιταλική εφημερίδα La Stampa, ο κ. Reynders διευκρίνισε πως ένδεκα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν αρχίσει να διενεργούν έρευνες για εγκλήματα πολέμου και έχουν ταυτοποιήσει πάνω από 600 υπόπτους μέχρι στιγμής.
Τόνισε ωστόσο ότι τα αποδεικτικά στοιχεία για τα εγκλήματα πολέμου πρέπει να συγκεντρωθούν σωστά, καθώς “αν περιλαμβάνουν ψευδείς πληροφορίες ή ψευδείς ειδήσεις, θα πρόκειται για καταστροφή.
cc.png

cc2_3.png

cc3_3.png

Σύγκριση της προόδου της ρωσικής προέλασης
bb1_2.png

cc4_3.png
cc5_3.png

Πηγή: bankingnews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας