Ρωσία: Κατέστρεψε τέσσερις εκτοξευτές και ένα όχημα μεταφοράς MLRS HIMARS

731

«Την περίοδο από τις 5 Ιουλίου έως τις 20 Ιουλίου»

Από τις 5 Ιουλίου έως τις 20 Ιουλίου, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέστρεψαν τέσσερις εκτοξευτές και ένα όχημα μεταφοράς MLRS HIMARS με όπλα υψηλής ακρίβειας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

”Την περίοδο από τις 5 Ιουλίου έως τις 20 Ιουλίου, τέσσερις εκτοξευτές και ένα όχημα μεταφοράς καταστράφηκαν από όπλα υψηλής ακρίβειας”, είπε ο Konashenkov.

Σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, δύο εκτοξευτές καταστράφηκαν στην περιοχή Μαλοταράνοβκα, ένας άλλος HIMARS και ένα όχημα μεταφοράς – στην περιοχή Krasnoarmeysk, ο τέταρτος εκτοξευτής – στις ανατολικές παρυφές της Konstantinovka της DPR.

Το M142 HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) είναι ένα κινητό σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης που αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin. Μια εγκατάσταση με έξι ράγες για εκτόξευση πυραύλων διαμετρήματος 227 mm ή έναν κατευθυνόμενο επιχειρησιακό-τακτικό βαλλιστικό πύραυλο της ATACMS (Army Tactical Missile System).

Το σύστημα έχει υιοθετηθεί από πολλές χώρες, όπως η Ιορδανία, ο Καναδάς, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σιγκαπούρη και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας