Ρωσία: Κατάφεραν, μετά 14-ώρες, να λειτουργήσουν στο 70% την γεφυρα Κερτς!

1334

Δύτες έλεγξαν τη ζημιά που προκάλεσε η έκρηξη – Χθεσινός φωτισμός

Δύτες έλεγξαν τη ζημιά που προκάλεσε η έκρηξη – Χθεσινός φωτισμός

Σαν ένα μικρό θαύμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ρωσική ταύχτατη αντίδραση στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας τόσο αυτοκινήτων όσο και τρένων από την Γέφυρας της Κριμαίας μέσα στο χρονικό διάστημα των 14 ωρών.

Αν και μεγάλες ουρές αυτοκινήτων δημιουργήθηκαν στην είσοδο της γέφυρας του Κερτς, η οποία έχει υποστεί σοβαρές ζημιές μετά την έκρηξη το Σάββατο καθώς πρόκειται για ζωτικής σημασίας υποδομή της χερσονήσου της Κριμαίας, όμως δεν υπάρχει αποκοπή και μάλιστα η αποκατάσταση και της δεύτερης λωρίδας της πλευράς κίνησης οχημάτων θα είναι ταχύτατη καθώς το κατάστρωμα δεν υπέστη ζημιά πέραν της ένωσης με το υπόλοιπο τμήμα.

Η Ρωσία ανέφερε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων έχει αποκατασταθεί εν μέρει ενώ τη ζημιά που προκλήθηκε από την ισχυρή έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας εξέτασαν σήμερα Ρώσοι δύτες και δεν υπάρχουν ζημιές.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Μάρατ Κουσνούλιν δήλωσε ότι οι δύτες ξεκίνησαν τις εργασίες το πρωί. Η λεπτομερής επιθεώρηση στα ίσαλα αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της ημέρας ώστε από αύριο κι όλας να ξεκινήσουν οι εργασίες και στην δεύτερη λωρίδα.

«Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη – είναι δυσάρεστη αλλά όχι μοιραία», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ρώσος κυβερνήτης της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ. «Φυσικά, προκάλεσε συναισθήματα και υπάρχει υγιής επιθυμία για εκδίκηση».

Τόσο ο σιδηρόδρομος όσο και ο δρόμος που υπάρχουν στη γέφυρα, βγήκαν εκτός λειτουργίας για ώρες αλλά πλέον η κίνηση είναι ομαλή. Μάλιστα και παρά τις εντυπωσιακές εικόνες του φλεγόμενου τρένου η γέφυρα που αφορά την σημαντικότερη κίνηση βαρέων φορτίων μέσω σιδηροδρομικής γραμμής έχει αποκατασταθεί στην μία γραμμή καθώς στην άλλη είναι εν εξελίξει η μετακίνηση της καμένης αμαξοστοιχίας.

Μάλιστα οι ρωσικές δυνάμεις χθες το βράδυ όχι μόνο είχαν αποκαταστήσει (μερικώς) την κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά τη φώτισαν και στα χρώματα της εθνικής σημαίας (μπλε, λευκό και κόκκινο χρώμα) χθες βράδυ.

Η Ρωσία ανέφερε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο φορτηγό αλλά το ρωσικό μηχανικό έδωσε το δικαίωμα στην Ρωσία να δημοσιεύσει εικόνες που δείχνουν τρένα να ξαναδιασχίζουν τη γέφυρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας