Η ΜΙΤ παρέδωσε στον Ερντογάν σχέδιο επίθεσης σε Ελλάδα-Πώς ξεκινά κρίση

932
Η ΜΙΤ παρέδωσε στον Ερντογάν

Σε σημαντικές αποκαλύψεις προχωρά ο Τούρκος εξόριστος δημοσιογράφος, Abdullah Bozkurt, ο οποίος μιλά για επικείμενη τουρκική επίθεση στην Ελλάδα με ορίζοντα τις εκλογές του 2023. Σύμφωνα με τον Bozkurt, τα τουρκικά σχέδια έχουν οριστικοποιηθεί και επικεφαλής των επιχειρήσεων είναι ο Kemal Eskintan γνωστός και ως Abu Furqan.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, αποκαλύπτει, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του όπως ισχυρίζεται, ένα σχέδιο που είναι στην διάθεση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για επιχείρηση – «προβοκάτσια» των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (MIT) σε ελληνικό έδαφος, την περίοδο των εκλογών του 2023.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος αναφέρει ότι η επιθετική, απειλητική ρητορική της Τουρκίας και του Προέδρου Ερντογάν ότι «θα έρθουν μια νύχτα» δεν είναι τυχαία, καθώς «προετοιμάζει το έδαφος» για μια προβοκάτσια που θα την εκτελέσει μια ειδικά εκπαιδευμένη μονάδα Τούρκων πρακτόρων, με στόχο την αποκορύφωση των εντάσεων με την Ελλάδα.

«Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έχει απειλήσει επανειλημμένα με εισβολή σε ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, σχεδιάζει να αναπτύξει μια μυστική, ειδικά εκπαιδευμένη μονάδα που συνδέεται με την υπηρεσία πληροφοριών MIT για να κλιμακώσει τις εντάσεις με την Ελλάδα, σύμμαχο και γείτονα του ΝΑΤΟ» επισημαίνει ο Abdullah Bozkurt, εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος.

«Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan εξακολουθεί να εξετάζει τις εναλλακτικές λύσεις που του υπέβαλε ο έμπιστός του, Hakan Fidan, επικεφαλής του MIT, και δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποια πορεία δράσης θέλει να ακολουθήσει» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Πάντως, το βάρος της τουρκικής επίθεσης θα σηκώσει η ΜΙΤ η οποία έχει σχεδιάσει διάφορα σενάρια με σκοπό μια προβοκάτσια που θα κλιμακώσει ραγδαία τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ έχει “σπάσει” σε δύο μέρη με τον αρχηγό της, Χακάν Φιντάν, να έχει δημιουργήσει μια δεύτερη μυστική υπηρεσία στο πρότυπο της ιρανικής Δύναμης Κουντς.

Τα «σενάρια» για προβοκάτσια

Σύμφωνα με το Nordic Monitor, το σχέδιο περιλαμβάνει διάφορα σενάρια όπως δολιοφθορά σε ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στην τουρκική ηπειρωτική χώρα (όπως π.χ το Καστελόριζο), η ύψωση τουρκικής σημαίας σε μια ή περισσότερες ελληνικές νησίδες ή βραχονησίδες (όπως έγινε στα Ίμια), καθώς επίσης και μια επιχείρηση τύπου «false flag» που θα στήσει σκηνικό κλιμάκωσης και θα δώσει την πρόφαση, την «δικαιολογία» και μια «νομιμοποίηση», σε ψευδή βάση, στην Τουρκία ώστε να προβεί σε επιθετική ενέργεια κατά της Ελλάδας.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος τονίζει στη συνέχεια, ότι στο σχέδιο αυτό, που παραδόθηκε στον Πρόεδρο Ερντογάν από τον επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν, «πρωταγωνιστικό ρόλο» θα έχει η ειδική μονάδα Τούρκων πρακτόρων της MIT, η οποία θα κληθεί να φέρει εις πέρας την συγκεκριμένη αποστολή με υλικοτεχνική υποστήριξη από αεροπορικές και ναυτικές των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ρόλος της MIT

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι το σχέδιο αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή κοντά στις εκλογές του 2023, προκειμένου να συσπειρώσει τον τουρκικό λαό γύρω από τον Πρόεδρο Ερντογάν και τους εθνικιστές συμμάχους του και να του δώσει την εκλογική νίκη που θα τον διατηρήσει στην εξουσία.

Ο Μποζκούρτ, προσθέτει ακόμα, ότι η MIT υπό την ηγεσία του Χακάν Φιντάν έχει αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό μετά από μαζικές εκκαθαρίσεις και συλλήψεις παλαιότερων στελεχών, ενώ έχουν εισαχθεί νέες πιο ριζοσπαστικές μεθόδους λειτουργίας και εκπαίδευσης, ενώ φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί και μια στρατιωτικού τύπου μονάδα, από απόστρατους αξιωματικούς και στελέχη των τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Nordic Monitor αναφέρεται σε σχέδια για την δραστηριότητα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών εις βάρος της χώρας μας, ενώ τα όσα ισχυρίζεται ο Τούρκος δημοσιογράφος προκαλούν τεράστια ανησυχία, λόγω των λεπτομερειών που περιγράφονται, ειδικά αν ληφθούν υπόψη οι συνθήκες που επικρατούν την δεδομένη χρονική στιγμή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υπό το φόντο των τουρκικών αβάσιμων αξιώσεων, κλιμακούμενων προκλήσεων και της εθνικιστικής, προσβλητικής ρητορικής.

Ο Bozkurt υποστηρίζει ότι για δεκαετίες, η MIT δεν είχε επιχειρησιακή ικανότητα στρατιωτικού τύπου και η εντολή της περιοριζόταν κυρίως σε επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών για την παροχή των καλύτερων πληροφοριών στους Τούρκος αξιωματούχους.

Έτσι όταν η ΜΙΤ χρειαζόταν δυνάμεις για το πεδίο βασιζόταν σε πολλές ελίτ μονάδες του στρατού, όπως η Combat Search and Rescue (Muharebe Arama Kurtarma, ή MAK), τη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων (Özel Özel Kuvvetler Komutanlığı), την Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών του Τουρκικού Ναυτικού (Su Altı Taarruz, ή SAT), το αντίστοιχο των Πεζοναυτών των ΗΠΑ ή την Sualtı Savunma, ή SAS. Περιστασιακά, η Δύναμη Ειδικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας (Özel Harekat Polis) ενεργούσε για τη ΜΙΤ και τη διεξαγωγή εσωτερικών επιχειρήσεων.

Η ιδέα της ανάπτυξης μιας αυτόνομης μονάδας ειδικών δυνάμεων εντός της MIT διαμορφώθηκε από τον Eskintan το 2012, σύμφωνα με τις φιλοδοξίες του Fidan. Αντί να βασίζεται σε παρόμοιες μονάδες που υπάρχουν ήδη στον στρατό και την αστυνομία, ο Φιντάν ήθελε να έχει πλήρη ελευθερία και δεν ήθελε να αντιμετωπίσει τους περιορισμούς που αντιμετώπισε η ΜΙΤ  όταν χρησιμοποιούσε τις ειδικές δυνάμεις του τουρκικού στρατιωτικού και αστυνομικού τμήματος, οι οποίες έχουν δικούς τους κανόνες και είναι σχετικά υπόλογοι στο δικαστικό σώμα. Αντίθετα η MIT απολαμβάνει ασυλία χάρη στη νομοθεσία του Ερντογάν.

Η “Δεύτερη ΜΙΤ” μέσα στην ΜΙΤ – Επικεφαλής ο Εσκιντάν

Αυτό άρχισε να αλλάζει όταν ο Fidan, ένας σκληροπυρηνικός ισλαμιστής υπέρ του Ιράν διορίστηκε επικεφαλής της υπηρεσίας τον Μάιο του 2010.

«Ο Fidan ξεκίνησε να μεταμορφώσει την υπηρεσία σύμφωνα με τις οδηγίες του αφεντικού του, μεταφέροντας νέα άτομα από άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες και κατά καιρούς στρατολογώντας μερικούς από το εξωτερικό, ειδικά από ισλαμιστικές ομάδες» υποστηρίζει ο Bozkurt.

Παράλληλα, ξεκίνησε μια εκκαθάριση εκατοντάδων πρακτόρων της MIT με κατασκευασμένες κατηγορίες για να δημιουργήσει χώρο για τους νεοσύλλεκτους, να εκφοβίσει τους επικριτές του εντός της υπηρεσίας και να καταστείλει τη διαφωνία στη βαθμίδα και το αρχείο.

Μία από τις βασικές στρατολογήσεις που πραγματοποίησε ο Φιντάν μόλις ανέλαβε τα ηνία της MIT ήταν η μεταφορά του 57χρονου πρώην Αξιωματικού Κεμάλ Εσκιντάν, ο οποίος είχε κάποια εμπειρία πληροφοριών. Ο Εσκίνταν υπηρέτησε ως ταγματάρχης μεταξύ Ιουλίου 2006 και Ιουνίου 2007 στη Διεύθυνση του Γενικού Επιτελείου για την Αντικατασκοπεία και την Ασφάλεια.

Ο Εσκιντάν αρχικά διορίστηκε στο τμήμα που ήταν υπεύθυνο για την παροχή υπηρεσιών προστασίας σε άτομα υψηλής αξίας. Το 2014 τοποθετήθηκε επικεφαλής του Τμήματος Ειδικών Επιχειρήσεων (Özel Faaliyetler Dairesi). Η πρώτη κρίσιμη επιχείρηση που διεξήγαγε ο Εσκιντάν ήταν η εκπαίδευση και ο εξοπλισμός τζιχαντιστικών ομάδων στη Συρία. Ο Εσκιντάν εξαπέλυσε χιλιάδες ένοπλους τζιχαντιστές στη Συρία, πολλοί με διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS).

Ο δεύτερος κρίσιμος ρόλος που έπαιξε ο Εσκιντάν ήταν κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, η οποία ενορχηστρώθηκε για να δημιουργήσει ένα πρόσχημα για μια μαζική εκκαθάριση του τουρκικού στρατού, συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης των δύο τρίτων όλων των αξιωματικών.

Ο Εσκιντάν έφερε πολλές τζιχαντιστικές ομάδες στην Τουρκία προετοιμάζοντας την επιχείρηση. Τους  τοποθέτησε στην Κωνσταντινούπολη και σε πολλές άλλες βασικές πόλεις με σκοπό να προκληθεί αιματοχυσία στους δρόμους. Μάλιστα, μερικοί από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στο λιντσάρισμα άοπλων δόκιμων που είχαν διαταχθεί να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτική άσκηση για την προστασία της Γέφυρας του Βοσπόρου με το πρόσχημα τρομοκρατικής επίθεσης, ήταν τζιχαντιστές του Εσκιντάν.

Όταν η Τουρκία ενεπλάκη στη Λιβύη και έστειλε Σύρους τζιχαντιστές να πολεμήσουν εκεί, ήταν ο Εσκιντάν που είχε πραγματοποιήσει την παράνομη επιχείρηση για λογαριασμό της υπηρεσίας πληροφοριών. Έκανε επανειλημμένα ταξίδια εκεί για να επιβλέπει τις επιχειρήσεις.

Από το 2016 ο Εσκιντάν έχει επίσης εμπλακεί σε διασυνοριακές επιχειρήσεις απαγωγής επικριτών και αντιπάλων του Ερντογάν μεταξύ ομάδων της διασποράς.

Τώρα είναι επικεφαλής της επιχείρησης “false flag” κατά της Ελλάδας με στόχο να πυροδοτήσει σκόπιμα εντάσεις για να εξυπηρετήσει το αφεντικό του.

Θα βασιστεί σε αυτή τη μυστική μονάδα που είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της τουρκικής  υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ μόλις δοθεί το τελικό πράσινο φως από τον Πρόεδρο Ερντογάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας