Ρωσία έπληξε στρατιωτική βάση στο Κίεβο-Καταιγισμός πυραύλων και από Λευκορωσία

931
Άλλοι Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ρωσικούς βομβαρδισμούς σε πολλές περιοχές σήμερα 28/7

Ρωσικοί πύραυλοι κρουζ είχαν ως στόχο στρατιωτική βάση κοντά στο Κίεβο, καταστρέφοντάς την μερικώς, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων.
«Γύρω στις 05.00 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση εκτοξεύοντας έξι πυραύλους Kalibr κατά στρατιωτικής μονάδας στο Λιούτιζι, στην περιοχή του Κιέβου», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υψηλόβαθμος αξιωματικός του επιτελείου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, καταστράφηκε ένα κτίριο στη βάση και δύο άλλα υπέστησαν ζημιές, ενώ ένας από τους έξι πυραύλους καταρρίφθηκε από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα. Οι πύραυλοι αυτοί εκτοξεύθηκαν από την Κριμαία, χερσόνησο που προσαρτήθηκε το 2014 από τη Μόσχα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Άλλοι βομβαρδισμοί από πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών είχαν ως στόχο την περιοχή του Τσερνίχιβ, στη βόρεια Ουκρανία, και εκτοξεύτηκαν από τη γειτονική Λευκορωσία, χώρα-σύμμαχο της Μόσχας, πρόσθεσε ο Γκρόμοφ, κάνοντας λόγο για «απώλειες» στον ουκρανικό στρατό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προσπαθούν να προχωρήσουν προς το Σιβέρσκ και το Μπακμούτ, στο Ντονμπάς, μια βιομηχανική περιοχή που η Μόσχα φιλοδοξεί να κατακτήσει.
Η κατάσταση εκεί είναι «δύσκολη, αλλά απολύτως υπό έλεγχο», δήλωσε ο Gomorov.
Στην κατεχόμενη περιοχή της Χερσώνας, στο νότιο τμήμα τα χώρας, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποιούν αντεπίθεση, τρία χωριά έχουν ανακαταληφθεί από τους Ρώσους τις δύο τελευταίες εβδομάδες, πρόσθεσε ο ίδιος.
Άλλοι Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ρωσικούς βομβαρδισμούς σε πολλές περιοχές σήμερα 28/7.

www.bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας