Ρεκόρ-σοκ για Μητσοτάκη-Η χειρότερη επίδοση στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας

703

Τα ποιοτικά στοιχεία από την τεράστια πολιτική φθορά της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές έχουν προκαλέσει πανικό στο Μαξίμου, καθώς η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της γαλάζιας παράταξης είναι πλέον σε μεγάλη κρίση. Μάλιστα, με βάση τους απόλυτους αριθμούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέγραψε το χειρότερη επίδοση στην ιστορία του κυβερνώντος κόμματος, ξεπερνώντας ακόμη και την επίδοση του Μαΐου το 2012.

Συγκεκριμένα, η επίδοση των 1.125.602 ψήφων που έλαβε η γαλάζια παράταξη στις ευρωεκλογές της Κυριακής είναι χειρότερη από το αποτέλεσμα του Αντώνη Σαμαρά, που τον Μάϊο του 2012 έλαβε 1.192.103 ψήφους, με ποσοστό 18,5%. Την ίδια στιγμή, στις ευρωεκλογές αποτυπώθηκε ότι μέσα σε ένα χρόνο η ΝΔ έχασε περίπου 1.000.000 ψηφοφόρους.

Ο βασιλιάς είναι «γυμνός»

Πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι βαριά εκτεθειμένος, καθώς εν μία νυκτί μετατρέπεται από «ανίκητος» ηγέτης, σε έναν φοβισμένο αρχηγό, που προσπαθεί να λάβει συναίνεση από τις διαφορετικής «φυλές» εντός της γαλάζιας παράταξης που τον περιμένουν στη γωνία. Η κοινωνική αποδοκιμασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι τόσο βαριά, που δημιουργεί όρους για περαιτέρω πολιτική φθορά το επόμενο διάστημα, διότι πλέον στο εσωτερικό του κόμματος, ο πρωθυπουργός «ψαλιδίζεται», ενώ οι διαφορετικές ομαδοποιήσεις ενισχύονται, δημιουργώντας νέες ισορροπίες στο οικοδόμημα συστήματος Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews άλλωστε, ο ανασχηματισμός όχι μόνο δεν θα έχει ριζικό χαρακτήρα, αντιθέτως θα αποτυπώνει τους νέους συσχετισμούς που δημιουργούνται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας