Πρόταση “βόμβα” Ρώσου διεθνολόγου-Χρήση πυρηνικών για ανακοπή επιθετικότητας της Δύσης

1133

Να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά εναντίον ευρωπαϊκών χωρών ως μέσο για να σταματήσει με αυτόν τον τρόπο η Μόσχα την επιθετικότητα της Δύσης, προτείνει Ρώσος κορυφαίος διεθνολόγος.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του Open στη Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός: «Η πρόταση προέρχεται από έναν πάρα πολύ γνωστό ακαδημαϊκό στη Ρωσία, έναν από αυτούς μάλιστα που ανήκε στο στρατόπεδο των φιλελεύθερων. Πρόκειται για τον Σεργκέι Καραγκάνοφ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Ευρώπης και γνωστό και σε Ευρωπαίους πολιτικούς, διπλωμάτες, δημοσιογράφους».

Σύμφωνα με τον Θανάση Αυγερινό: «Ο Καραγκάνοφ λέει ότι έτσι όπως έχουν οδηγηθεί τα πράγματα, η ανθρωπότητα έχει ξεχάσει την απειλή ενός πυρηνικού πολέμου και ότι υπάρχει μια εσφαλμένη βεβαιότητα στη Δύση ότι δεν θα μπορούσε ενδεχομένως να υπάρχει κάπου πόλεμος αλλά και ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα. Το ακούμε και δημοσιογραφικά πως ‘’δεν θα τολμήσει ο Πούτιν να χρησιμοποιήσει στο τέλος πυρηνικά’’. Αυτός προτείνει, εάν τα πράγματα οδηγηθούν με την ίδια κλιμάκωση από την πλευρά του ΝΑΤΟ να υπάρξει αυτή η κίνηση».

Ο διεθνολόγος μάλιστα προτείνει η χρήση των πυρηνικών να μην γίνει στην Ουκρανία αλλά σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα που στηρίζει το Κίεβο ενεργά -φωτογραφίζοντας την Πολωνία– «για να ξεκαθαρίσει πως οι Ρώσοι δεν αστειεύονται όταν λένε πως θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να υπερασπιστούν την κυριαρχία τους».

Οι Αμερικανοί, εκτιμά ακόμα o Καραγκάνοφ, δεν θα αντιδράσουν με συντριπτικό τρόπο αλλά θα κατανοήσουν πως το επόμενο βήμα είναι ένας παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος που τότε όντως θα εξαφανίσει τον πλανήτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας