Προκλητικός Ζελένσκι ζητάει 1τρισ.δολ.-Οι ΗΠΑ θα δώσουν πυραύλους 100μιλίων την Άνοιξη-2023

639
Ο Zelensky ζητάει 1 τρισεκ. για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας…

Ενώ οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν να στείλουν συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας Patriot στην Ουκρανία σε αυτή την φάση… ωστόσο το αφήνουν ανοικτό για το μέλλον… ωστόσο σχεδιάζουν να στείλουν την Άνοιξη του 2023 πυραύλους εμβέλειας 100 μιλίων…
Το εντυπωσιακό είναι ότι με βάση τον αμερικανικό σχεδιασμό…ο πόλεμος στην Ουκρανία θα συνεχιστεί και την Άνοιξη του 2023…
Εν τω μεταξύ ο Zelensky ο πρόεδρος της Ουκρανίας… που εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι η χώρα του βρίσκεται στο παγκόσμιο επίκεντρο… θεωρεί ότι για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας… θα απαιτηθούν 1 τρισεκ. δολάρια και μάλιστα είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει περιοχές, πόλεις ή χωριά σε κράτη ώστε να τα ανοικοδομήσουν…

Οι ΗΠΑ δεν θα δώσουν… ακόμη… Patriot αλλά σχεδιάζουν την αποστολή πυραύλων βεληνεκούς 100 μιλίων

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σχέδια να παρέχουμε πυραύλους Patriot στην Ουκρανία, αλλά και πάλι, θα συνεχίσουμε να έχουμε αυτές τις συζητήσεις.
Όταν έχουμε περισσότερα να ανακοινώσουμε σε αυτό το μέτωπο, σίγουρα θα το κάνουμε» αναφέρουν οι αμερικανικές αρχές.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Ωστόσο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι εξετάζεται η αποστολή συστημάτων αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία.Οι ΗΠΑ εξετάζουν να προμηθεύσουν πυραύλους εμβέλειας 100 μιλίων για την Ουκρανία με την στήριξη της Boeing

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν νέους πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς στην Ουκρανία, οι οποίοι μπορούν να πλήξουν στόχους 100 μίλια μακριά παρά τις ανησυχίες ότι θα μπορούσαν να πλήξουν ρωσικό έδαφος… οι Ουκρανικές δυνάμεις…
Η Boeing προτείνει ως εναλλακτική την εκτοξευόμενη βόμβα μικρής διαμέτρου (GLSDB) για τους Ουκρανούς, η οποία θα μπορούσε να παραδοθεί την άνοιξη του 2023.
Το σύστημα GLSDB θεωρείται ευέλικτο και ικανό να παραδοθεί γρήγορα στο πεδίο της μάχης δεδομένου ότι συνδυάζει βόμβες μικρής διαμέτρου με μια βασική τεχνολογία πυραύλων που λέγεται ότι είναι ευρέως διαθέσιμη μεταξύ των αποθεμάτων του Πενταγώνου καθώς φέρει κινητήρα πυραύλων M26.

Η Boeing υποστηρίζει ότι μπορεί εύκολα να κατασκευάσει πολλές από αυτές τις μικρές βόμβες ακριβείας που μπορούν να προσαρμοστούν σε μια ποικιλία κοινών πυραυλικών συστημάτων.

Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν απορρίψει αιτήματα για τον πύραυλο ATACMS βεληνεκούς 185 μιλίων (297 χλμ), το βεληνεκές 94 μιλίων (150 χλμ) του GLSDB θα επέτρεπε στην Ουκρανία να χτυπήσει πολύτιμους στρατιωτικούς στόχους της Ρωσίας.

Το GLSDB κατασκευάζεται από κοινού από τη SAAB και την Boeing και βρίσκεται σε ανάπτυξη από το 2019, πολύ πριν από την εισβολή…
Τον Οκτώβριο 2022, ο διευθύνων σύμβουλος της SAAB, Micael Johansson, δήλωσε σχετικά με το GLSDB: «Αναμένουμε σύντομα συμβόλαια για το σύστημα αυτό».

«Ο κινητήρας πυραύλων M26 είναι εύκολα κατασκευάσιμος και το GBU-39 κοστίζει περίπου 40.000 δολάρια το καθένα, καθιστώντας το ολοκληρωμένο GLSDB φθηνό και τα κύρια εξαρτήματά του άμεσα διαθέσιμα»…

Οι Ουκρανικές δυνάμεις… θεωρούν παραλογισμό τις επιθέσεις στο Svatovo

Οι διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θεωρούν τις επιθέσεις στο Svatovo ως παράλογες
Οι διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έστειλαν αναφορές στην ανώτερη ηγεσία ζητώντας να εξηγήσουν τη σκοπιμότητα μιας επίθεσης στην πόλη Svatovo στο Luhansk (LPR) καθώς έχουν υποστεί τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό.
«Οι συνεχείς απώλειες, η ανεπαρκής ποσότητα πυρομαχικών, υλικού, όπλων και εξοπλισμού για την εκτέλεση της εντολής μάχης για τον έλεγχο του Svatovo ανάγκασαν τους διοικητές των μονάδων επίθεσης να συντάξουν αναφορές στην ανώτερη ηγεσία, στις οποίες ζητούν να εξηγήσουν και να δικαιολογήσουν την σκοπιμότητα περαιτέρω επιθετικών ενεργειών ελλείψει των απαραίτητων πόρων»…

Ο Zelensky ζητάει 1 τρισεκ. για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας…

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky δήλωσε ότι θα απαιτηθούν περισσότερα από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας και το Κίεβο σχεδιάζει να εμπλέξει δυτικές χώρες που θα αναλάβουν την άμεση ανοικοδόμηση πόλων ή περιοχών….
«Εμπλέκουμε ήδη δεκάδες χώρες εταίρους στη διαδικασία ανοικοδόμησης της Ουκρανίας.
Το κόστος της ανοικοδόμησης υπολογίζεται σε περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.
Η Ουκρανία σχεδίαζε να ξεκινήσει το πρόγραμμα ανάθεσης της ανοικοδόμησης πόλων και περιοχών της Ουκρανίας σε εθνικές κυβερνήσεις και εταιρείες.
Ορισμένες χώρες, όπως η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Δανία, η Φινλανδία, η Ιταλία, η Τουρκία, η Ελβετία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία και η Αυστραλία έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Εν τω μεταξύ, στις 25 Οκτωβρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος επέκρινε άλλες χώρες για την απροθυμία τους να χρηματοδοτήσουν τις προσπάθειες για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας….

Οι Ρεπουμπλικάνοι ανησυχούν… που καταλήγουν τα κεφάλαια στην Ουκρανία…

Οι αμερικανικές αρχές έχουν διαθέσει τεράστια κεφάλαια για να βοηθήσουν την Ουκρανία, αλλά δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα αυτά, δήλωσε ο γερουσιαστής Bill Hagerty (Ρεπουμπλικανός από το Τενεσί) κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ένας από τους ομιλητές ήταν ο Richard Weiner, ο οποίος προτάθηκε ως Διευθυντής των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη.
Μιλώντας για την πιθανή προσπάθεια της τράπεζας να συγκεντρώσει κεφάλαια για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, ο Weiner είπε:
«Η επίβλεψη είναι κρίσιμη, η λογοδοσία είναι κρίσιμη, η διαφάνεια είναι κρίσιμη».

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα χρήματα δαπανώνται για τις χρήσεις που προορίζονται.
Η Ουκρανία θεωρείται ιστορικά η τρίτη πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη.
Και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι εφαρμόζονται υψηλά πρότυπα ακεραιότητας στα δολάρια των Αμερικανών φορολογουμένων που δαπανώνται σε υποστήριξη της Ουκρανίας».

Σε απάντηση, ο γερουσιαστής Hagerty είπε ότι αυτό το ζήτημα προκαλεί «μεγάλη ανησυχία, δεδομένου του ποσού των χρημάτων των φορολογουμένων που έχει ήδη δεσμεύσει η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και της έλλειψης διαφάνειας για το που καταλήγουν τα κεφάλαια αυτά…
Εν τω μεταξύ, η Αμερικανίδα γερουσιαστής Jeanne Shaheen επεσήμανε επίσης τη σημασία της λογοδοσίας κατά την κατανομή κεφαλαίων στην Ουκρανία.
Όσο περνάει ο καιρός… οι ΗΠΑ θα επικεντρώνονται στο ζήτημα της λογοδοσίας καθώς τα κεφάλαια που ρέουν προς την Ουκρανία είναι πολλά και οι φορολογούμενοι πρέπει να ξέρουν που καταλήγουν τα κεφάλαια αυτά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας