Πρώην Ανώτατος αξιωματικός Πληροφοριών ΗΠΑ-Έρχεται μεγάλη σφαγή Ουκρανών την άνοιξη

1415

Αναπόφευκτη η κατάρρευση Zelensky

Η Ρωσία κλιμακώνει την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση και αυτό πρόκειται να οδηγήσει σε μία πραγματική σφαγή την Ουκρανία, δηλώνει πρώην ανώτατος αξιωματικός στον τομέα Πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ.
Η δήλωσή του έρχεται καθώς πολλές εικασίες κυκλοφορούν μετά τον διορισμό του Valery Gerasimov ως διοικητή της συνολικής εκστρατείας στην Ουκρανία, με εξέχουσα την ιδέα ότι υπήρξε «ανασχηματισμός».
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε στις 11 Ιανουαρίου μια αναδιάταξη των διοικητών που ηγούνται του πολέμου στην Ουκρανία, με τον στρατηγό Valery Gerasimov, αρχηγό του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, να γίνεται ο γενικός διοικητής της εκστρατείας.
Ο πρώην διοικητής, Sergey Surovikin, είναι τώρα ένας από τους τρεις αναπληρωτές του.

Αλλάζει η φύση του πολέμου

«Ήρθε η ώρα που 300.000 έφεδροι έχουν επιστρατευθεί, εκπαιδευτεί, εξοπλιστεί. Η Ρωσία ετοιμάζεται να αλλάξει τη φύση της σύγκρουσης», δήλωσε ο Scott Ritter, πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ που υπηρέτησε στον Περσικό Κόλπο κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Desert Storm και στο Ιράκ επιβλέποντας την καταστροφή των WMD (όπλα μαζικής καταστροφής).
Ο Ritter είπε πώς το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας προφανώς προετοιμάζεται να επεκτείνει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία σε μια πλήρη πολεμική προσπάθεια.
Από την εμπειρία του, δεν υπήρξε μεγάλη ρωσική αποτυχία, όπως θα έλεγαν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, και μάλλον, η τοποθέτηση του Gerasimov στη θέση του είναι ένδειξη ότι η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα επεκταθεί.
Ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών πιστεύει ότι η Ρωσία θα ολοκληρώσει την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας το 2023.
Ο Gerasimov που έχει μεγαλύτερες ευθύνες είναι μια ένδειξη αυτού.

Πραγματική σφαγή

«Όταν η Ρωσία ολοκληρώσει αυτήν την στρατιωτική εκστρατεία, πιστεύω ότι ο ουκρανικός στρατός θα καταστραφεί πλήρως», είπε.
«Τραγικά αυτό σημαίνει ότι δεκάδες χιλιάδες, αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες θα χάσουν τη ζωή τους.
Αυτό θα είναι μια σφαγή, μια σφαγή, αλλά επέλεξαν αυτό για να πληρώσουν το τίμημα».
Προειδοποίησε επίσης ότι πιθανότατα θα υπάρξει μια «εκτεταμένη στρατηγική αεροπορική εκστρατεία» με στόχο την καταστροφή της Ουκρανίας τόσο πολύ, ώστε «να μην υπάρξει βιώσιμο λειτουργικό κράτος».

Κατάρρευση Zelensky

Ο Ritter εξήγησε ότι αυτό θα οδηγήσει στην οριστική κατάρρευση του καθεστώτος Zelensky και θα επιτρέψει σε μια νέα κυβέρνηση να έρθει στην εξουσία και να αποδεχθεί ή διαπραγματευθεί την παράδοση.
Ωστόσο, για να στεφθεί με επιτυχία η επόμενη φάση της διευρυμένης εκστρατείας, o Gerasimov είναι ο καταλληλότερος, καθώς θα συμβάλει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της λήψης αποφάσεων και του συντονισμού των ενεργειών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στη ζώνη μάχης και της παροχής τους του εξοπλισμού.

H αναδιάταξη

Αν και η Ρωσία είχε ήδη έναν διοικητή, η εξουσία του δεν κάλυπτε όλο το φάσμα των καθηκόντων που ήταν απαραίτητα για να είναι επιτυχής η στρατιωτική επιχείρηση.
Με τη Ρωσία να προετοιμάζεται προφανώς για μια μεγάλη επίθεση, πολλά ζητήματα πρέπει να επιλυθούν και γρήγορα, όπως η αποτελεσματική προμήθεια όπλων και εξοπλισμού στα στρατεύματα, η εκκένωση των τραυματιών και άλλα.
Υπενθυμίζεται ότι ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας, Στρατηγός Sergei Surovikin, ο οποίος διορίστηκε διοικητής της στρατιωτικής επιχείρησης της Ουκρανίας τον Οκτώβριο του 2022, ήταν υπεύθυνος μόνο για τις μονάδες που βρίσκονταν απευθείας στην πρώτη γραμμή των μαχών.
Ωστόσο, ορισμένες στρατιωτικές μονάδες που συμμετείχαν σε πολεμικές επιχειρήσεις, κυρίως της αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, βρίσκονταν εκτός της περιοχής της επιχείρησης, γεγονός που προκάλεσε ορισμένα προβλήματα στο συντονισμό των αποφάσεων και στο συγχρονισμό των ενεργειών.
Τώρα, ο Gerasimov θα βρίσκεται στο έδαφος ανάμεσα στους στρατιώτες του στην πρώτη γραμμή.

Τα δυτικά όπλα θα γίνουν παλιοσίδερα

Στον σύγχρονο πόλεμο, η φυσική παρουσία του αρχιστράτηγου στο πεδίο της μάχης είναι εξαιρετική, ειδικά δεδομένης της υβριδικής φύσης των σύγχρονων συγκρούσεων που ενισχύει η προηγμένη τεχνολογία.
Παρόλα αυτά, η τεχνολογία δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τα στρατεύματα στο έδαφος και η παρουσία του Gerasimov θα είναι σίγουρα μια τεράστια τόνωση του ηθικού.
Καθώς ο Gerasimov θα έχει μεγαλύτερη δύναμη για να εξασφαλίσει καλύτερο συντονισμό των ρωσικών αεροπορικών, χερσαίων και ναυτικών δυνάμεων ενάντια στον ουκρανικό στρατό, μπορεί να υποτεθεί με ασφάλεια ότι θα υπάρξει ένταση της σύγκρουσης, πιθανότατα την άνοιξη, σημειώνει ο ανώτατος Αμερικανός αξιωματικός σύμφωνα με τον ιστότοπο South Front.
Αυτό ευθυγραμμίζεται επίσης με την πεποίθηση του Ritter ότι η ολοκληρωτική καταστροφή του ουκρανικού κράτους είναι ένα αναπόφευκτο ενδεχόμενο το 2023.
Γι’ αυτόν τον λόγο, μόλις εβδομάδες πριν από την πρώτη επέτειο της στρατιωτικής επιχείρησης, η Δύση προσπαθεί να στείλει μια σειρά από επιθετικά τεθωρακισμένα οχήματα και άλλο εξοπλισμό στον ουκρανικό στρατό, παρόλο που αρχικά υπήρχαν φόβοι για το πώς θα αντιδρούσε η Ρωσία.
Δυστυχώς όμως για τη Δύση, ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει φτάσει σε μια φάση όπου όλος ο νέος εξοπλισμός μετατρέπεται γρήγορα σε παλιοσίδερα.
Τώρα, η σημερινή κατάσταση πρόκειται να γίνει ακόμα πιο δύσκολη για την Ουκρανία με την επανατοποθέτηση του Valery Gerasimov.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας