Προέλαση σε παγετό των Ρώσων Αλεξιπτωτιστών προς Σεβέρσκ-Μπαίνουν στο Vesely

1063

Κατέλαβαν 10 ουκρανικά προπύργια

Τα προβλήματα πληθαίνουν για τους Ουκρανούς καθώς η Μόσχα άνοιξε και το μέτωπο του Σεβέρσκ (Seversk). Ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις εξαπέλυσαν ισχυρή επίθεση με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα προς την κατεύθυνση του ουκρανικού προπυργίου.

Οι αναφορές από το μέτωπο είναι εξαιρετικά δυσμενείς για το Κίεβο: Oι ρωσικές τεθωρακισμένες δυνάμεις ξεκίνησαν με αιχμή του δόρατος το Soledar και κατάφεραν να προελάσουν μέσα στο χιόνι καταλαμβάνοντας σειρά ουκρανικών προπυργίων.

Η ρωσική επίθεση διεξάγεται από δύο άξονες από την πλευρά του Soledar προς το Σεβέρσκ ενώ αναμένεται να ενεργοποιηθεί και ο τρίτος άξονας, από την πλευρά του δάσους Serebryansky και της Bilohorivka.

Οι Ρώσοι βάζουν τις βάσεις για ολοκληρωτική συντριβή του ουκρανικού Στρατού σε όλα τα μέτωπα των επιχειρήσεων.

Έναρξη της ρωσικής επίθεσης προς το Σεβέρσκ!

Λίγα 24ωρα πριν, ρωσικές στρατιωτικές πηγές είχαν προαναγγείλει την διεξαγωγή επιχειρήσεων προς την Σεβέρσκ κάνοντας λόγο για “έναρξη επίθεσης στις περιοχές Sporny και Vesely”.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι το μέτωπο του Σεβέρκσ ήταν ήρεμο εδώ και πολύ καιρό καθώς δεν υπήρχαν ενεργές εχθροπραξίες.

Συνεπώς, ο ρωσικός στρατός μετά τις κατευθύνσεις Kupyansky και Krasnolimansky. διευρύνει τους άξονες και τα μέτωπα επιχειρήσεων συμπεριλαμβάνοντας και το Σεβέρσκ. Είναι πιθανό ξεκινήσουν επιθετικές ενέργειες και σε μια σειρά άλλων περιοχών όπου δεν υπάρχουν ισχυρές ουκρανικές εφεδρείες.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν λεπτομερείς πληροφορίες για το πώς ακριβώς μετατοπίζεται η πρώτη γραμμή στην περιοχή Sporny αν και για το Vesely υπάρχουν πληροφορίες.

Παράλληλα, η κατάσταση για τον ουκρανικό Στρατό επιδεινώνεται και στην περιοχή της Μακεγιέφκα (Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ).

Εδώ, τα ρωσικά στρατεύματα κινούνται σταδιακά προς τον ποταμό Oskol και το χωριό Borovaya, καταστρέφοντας ή αναγκάζοντας τους ουκρανικούς σχηματισμούς που δρουν σε αυτό το τμήμα του μετώπου να υποχωρήσουν.

Οι Ρώσοι διέρρηξαν την ουκρανική άμυνα στον οικισμό Vesely

Στην περιοχή αυτή οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν την μεγαλύτερη προέλαση εδώ και μήνες και μάλιστα υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Πιο αναλυτικά, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν αυξήσει την πίεση στις θέσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής, αναγκάζοντας τον ουκρανικό Στρατό να μεταφέρει εφεδρείες από τη μια κατεύθυνση στην άλλη. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν αρκετές εφεδρείες, σε ορισμένες περιοχές η άμυνα του ουκρανικού Στρατού «καταρρέει», κάτι που εκμεταλλεύονται οι Ρώσοι.

Στην περιοχή Soledar, αλεξιπτωτιστές από το 51ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών Φρουρών κατάφεραν όχι μόνο να προχωρήσουν σχεδόν 2 χιλιόμετρα κοντά στο Vesely, αλλά και να πάρουν τον έλεγχο περίπου δέκα ουκρανικών προπυργίων.

Πλέον οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται να εισέλθουν στον οικισμό Vesely.

Κοντά στο χωριό Vesely, το 51ο Σύνταγμα των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων διέρρηξε τις άμυνες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και κατάφερε να προχωρήσει αρκετά χιλιόμετρα προς τα εμπρός, παίρνοντας τον έλεγχο περίπου δέκα εχθρικών οχυρών. Σημαντική είναι και η προέλαση άλλη πλευρά του Μπαχμούτ, την Κλισίφκα” ανέφεραν στρατιώτες της 106ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας.

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις κτυπούν ουκρανικές συγκεντρώσεις κοντά στο δασαρχείο Serebryansky

Tαυτόχρονα με την προέλαση των VDV, η ρωσική Αεροπορία εξαπέλυσε πλήγματα κατά συγκεντρώσεων ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού του ουκρανικού Στρατού στην περιοχή του δασαρχείου Serebryansky στην κατεύθυνση Krasnoliman.

Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής του κέντρου τύπου της ομάδας Center, Alexander Savchuk.

Επιπλέον, στην περιοχή Chervonaya Dibrova, οι ενέργειες των μηχανοκίνητων μονάδων τυφεκίων με την υποστήριξη του πυροβολικού νίκησαν την ομάδα επίθεσης της 63ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι απώλειες του ουκρανικού Στρατού ανήλθαν σε έως και 55 στρατιώτες και δύο οχήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας