Πρόεδρος εμπόρων-“Στην αγορά Θεσ/κης έχει σταματήσει ο χρόνος-καταναλωτές με δεμένα χέρια”

840

«Οι καταναλωτές ουσιαστικά είναι με δεμένα τα χέρια, και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντέξουν»

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, ανέφερε πως καθημερινά μπαίνει λουκέτο σε πολλά μαγαζιά της πόλης, αφού οι καταναλωτές αδυνατούν πλέον να αγοράσουν ακόμα και τα βασικά.

«Στην αγορά της Θεσσαλονίκης είναι λες και έχει σταματήσει ο χρόνος», περιέγραψε την ζοφερή κατάσταση ο κ. Φιλιππίδης και σημείωσε ότι η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης και στα καύσιμα, έχουν κάνει διστακτικούς τους πολίτες, οι οποίοι περιμένουν το δώρο Πάσχα για να κινηθούν.

«Δεν γίνεται όμως κάθε φορά να περιμένουμε τις γιορτές για να έχουμε κάτι να ελπίζουμε. Τόσα χρόνια στην αγορά, τέτοια κρίση δεν έχω ξαναδεί. Οι καταναλωτές ουσιαστικά είναι με δεμένα τα χέρια, και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντέξουν, αλλά παλεύουν να παραμείνουν ανοιχτές» ανέφερε ο κ. Φιλιππίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχει παρατηρηθεί κίνηση στην αγορά παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο:

«Ο κόσμος θα δώσει τα χρήματα του για να έχει ένα γεμάτο πασχαλινό τραπέζι, ή θα φύγει κάποιο ταξίδι για να ξεσκάσει. Δεν θεωρώ ότι θα ξοδέψει τα χρήματά του σε ρούχα και παπούτσια, γεγονός το οποίο βέβαια εύχομαι. Δυστυχώς εδώ και καιρό δεν πάνε καλά τα πράγματα».

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ο τζίρος είναι χειρότερος από το 2019, ακόμη και από το 2021: «Με το να δουλεύουμε μια εβδομάδα καλά, ή κάποιες μέρες, και τον υπόλοιπο χρόνο να καθόμαστε, προφανώς και είναι αντιληπτό πως δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Οι επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης δεν είναι καν βιώσιμες πλέον, είμαστε σε τραγικά επίπεδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας