Πούτιν: Έκανε πυρηνική δύναμη την Λευκορωσία. Μόσχα-Μινσκ: Στόχοι Πολωνία-Λιθουανία!

690
Έκανε πυρηνική δύναμη την Λευκορωσία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας,  Β.Πούτιν, ανακοίνωσε την μεταφορά πυρηνικών όπλων στην Λευκορωσία στο πλαίσιο νέου πυρηνικού δόγματος με πρώτο στόχο την Πολωνία, και δεύτερο την Λιθουανία και τον διάδρομο Suwalki.

Πλέον  αλλάζει όλη η πυρηνική στρατηγική της Ευρώπης. Ρωσία και Λευκορωσία επί της ουσίας έχουν ενωθεί, με ένα νέο “Ενωσιακό Καθεστώς” με εκτεταμένη πυρηνική αποτροπή. Το είπε ξεκάθαρα ο Β.Πούτιν τονίζοντας πως όλα τα ζητήματα “Ένωσης των δύο χωρών” έχουν λυθεί. Το ζήτημα τελείωσε.

Τον επιβεβαίωσε αμέσως ο Α.Λουκασένκο λέγοντας πως «Το Μινσκ πρέπει να είναι έτοιμο για τα πάντα, ακόμη και για τη χρήση σοβαρών όπλων για την υπεράσπιση της πατρίδας μας από τη Βρέστη μέχρι το Βλαδιβοστόκ» βάζοντας τη Λευκορωσία και  τη Ρωσία κάτω από μια “ενιαία ομπρέλα”.

Η Λευκορωσία αποκήρυξε έγκαιρα, όπως είχε σημειώσει το WarNews247, το Μνημόνιο της Βουδαπέστης, θέτοντας τέλος στην ουδετέροτητα της χώρας και στο καθεστώς απο-πυρηνικοποίησης που ίσχυε μέχρι τώρα. 

Μπορεί σήμερα ο Β.Πούτιν να ανακοίνωσε τον εξοπλισμό της Λευκορωσίας με πυρηνικούς Iskander-M και Su-25 που μπορεί να φέρουν πυρηνικές βόμβες όμως επί της ουσίας αυτό αυτό έχει ήδη συμβεί. Οι Iskander βρίσκονται στην Λευκορωσία επιχειρησιακοί από την πρώτη ημέρα της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.

Συνεπώς τα πυρηνικά αν δεν έχουν αφιχθεί ήδη στην Λευκορωσία, θα γίνει εύκολα και πολύ σύντομα. Υπάρχει άλλος λόγος πίσω από την ημερομηνία που έδωσε ο Β.Πούτιν περί άφιξης τους τέλη του έτους.

Β.Πούτιν: Πυρηνικοί Iskander και Su-25 με πυρηνικές βόμβες στην Λευκορωσία

Η Ρωσία θα προμηθεύσει «τους επόμενους μήνες» την Λευκορωσία με πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνική γόμωση, αποκάλυψε ο Βλάντιμιρ Πούτιν υποδεχόμενος τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο, προτείνοντάς του επίσης βοήθεια για τον εκσυγχρονισμό των πολεμικών του αεροσκαφών ώστε να αποκτήσουν ικανότητα μεταφοράς πυρηνικών όπλων.

«Τους επόμενους μήνες, θα μεταφέρουμε στη Λευκορωσία τακτικά πυραυλικά συστήματα Iskander-M, που έχουν την δυνατότητα χρήσης βαλλιστικών πυραύλων ή πυραύλων Cruise, στις συμβατικές και τις πυρηνικές τους εκδοχές», δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη της συνομιλίας του με τον Λουκασένκο που μεταδόθηκε από την ρωσική τηλεόραση.

«Μεγάλος αριθμός αεροσκαφών Su-25 βρίσκονται σε υπηρεσία στην λευκορωσική Αεροπορία. Θα μπορούσαν να βελτιωθούν με τον κατάλληλο τρόπο. Αυτός ο εκσυγχρονισμός πρέπει να γίνει στα εργοστάσια στη Ρωσία και η εκπαίδευση του προσωπικού να ξεκινήσει σύμφωνα με αυτό», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, αφού ο Λευκορώσος ομόλογός του ζήτησε την «προσαρμογή» των αεροσκαφών για να έχουν την ικανότητα μεταφοράς πυρηνικών όπλων.

Η Ρωσία θα προμηθεύσει τη Λευκορωσία με πυραυλικά συστήματα Iskander-M με πυρηνικές κεφαλές μέσα σε λίγους μήνες, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεοπτική συνάντηση με τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Ο Β.Πούτιν είπε ακόμη:

-Η Αμερική έχει προετοιμάσει 257 αεροπλάνα στην Ευρώπη για πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων.

-Η Αμερική διατηρεί 200 τακτικές πυρηνικές κεφαλές στην Ευρώπη.

-Η Αμερική διατηρεί τακτικές πυρηνικές κεφαλές σε 6 ευρωπαϊκές χώρες που είναι μέλη του ΝΑΤΟ

-Θα παρέχουμε στη Λευκορωσία σύγχρονους πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

-Θα συνεργαστούμε με τη Λευκορωσία για τον εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών της αεροσκαφών ώστε να φέρουν πυρηνικά όπλα

A.Λουκασένκο: Η απομόνωση του Καλίνινγκραντ συνιστά κήρυξη πολέμου – Ζητώ πυρηνικά όπλα”

O πρόεδρος της Λευκορωσίας, Α.Λουκασένκο, έριξε την πρώτη προειδοποίηση προς την Λιθουανία λέγοντας πως “η απομόνωση του Καλίνινγκραντ συνιστά κήρυξη πολέμου”.

Επίσης ανέφερε τα εξής:

“Ζήτησα από τον Πούτιν βοήθεια για να ανταποκριθούμε στις πτήσεις αεροσκαφών του ΝΑΤΟ πολύ κοντά στα σύνορά μας.

«Δεν λέω ότι θα φέρουμε πυρηνικά όπλα εκεί αύριο, αλλά δεν μπορούμε να αστειευόμαστε, θυμόμαστε το 1941, πώς μας καθησύχασαν «όλα θα πάνε καλά, όλα είναι ήσυχα, κανείς δεν θα επιτεθεί» και μετά έγινε δεν ήμασταν έτοιμοι για αυτό.

Οπότε αυτή είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση για εμάς. Δεν είναι η πρώτη φορά που σας κάνω αυτή την ερώτηση. Ξέρω ότι το έχετε αναθεωρήσει στο Υπουργείο Άμυνας. Θα ήθελα να ακούσω πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα.

Η Λευκορωσία ανησυχεί για τις «επιθετικές», «συγκρουσιακές» και «απωθητικές» πολιτικές των γειτόνων της Λιθουανίας και Πολωνίας.

Ζητώ από τον Πούτιν να βοηθήσει τη Λευκορωσία να δώσει μια «συμμετρική απάντηση» σε  πτήσεις αεροσκαφών που μπορεί να φέρουν πυρηνικά όπλα από τη συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας.

«Το Μινσκ πρέπει να είναι έτοιμο για τα πάντα, ακόμη και για τη χρήση σοβαρών όπλων για την υπεράσπιση της πατρίδας μας από τη Βρέστη μέχρι το Βλαδιβοστόκ», είπε, βάζοντας τη Λευκορωσία και τον στενό της σύμμαχο τη Ρωσία κάτω από μια ομπρέλα.

Συγκεκριμένα, ζητώ βοήθεια για να μπορέσουν να φέρουν πυρηνικά τα αεροσκάφη της Λευκορωσίας.

Είμαι έτοιμος να προετοιμάσω τη Λευκορωσική υποδομή για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας