Οι Ρώσοι ξεκινούν επίθεση σε Χάρκοβο-Εκκένωση πληθυσμού ζητούν Ουκρανοί-Ατελείωτες ρωσικές φάλαγγες

990
Οι Ρώσοι ξεκινούν επίθεση σε Χάρκοβο

Την χαριστική βολή στον ουκρανικό Στρατό ετοιμάζονται να δώσουν οι Ρώσοι καθώς μεγάλες στρατιωτικές φάλαγγες συγκλίνουν από διάφορες περιοχές προς την περιοχή του Ντονέτσκ. Ταυτόχρονα οι Ρώσοι έστησαν “mega” βάση ανεφοδιασμού για επίθεση στο Χάρκοβο.

Οι Αμερικανοί είδαν δορυφορικές φωτογραφίες με το ρωσικό Στρατό να συγκεντρώνει τεράστια ισχύ πυρός και να στήνει μεγάλη βάση ανεφοδιασμού και επιμελητειακής υποστήριξης με επιπλέον σιδηροδρομικούς άξονες μεταξύ Belgorod-Χάρκοβο ώστε να ξεκινήσει η επίθεση προς την ουκρανική πόλη.

Στο τέλος του κειμένου μπορείτε να δείτε τις δορυφορικές φωτογραφίες οι οποίες επιβεβαιώνουν την εκτίμηση μας εδώ και καιρό πως οι Ρώσοι πηγαίνουν για το Χάρκοβο.

Τι δυνάμεις μεταφέρουν οι Ρώσοι

Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως πρέπει τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει επείγουσα εκκένωση του πληθυσμού από το Χάρκοβο..

Στο πλαίσιο αυτό θα δείτε μεγάλες ρωσικές στρατιωτικές φάλαγγες να συγκλίνουν από Ποπάσναγια, Μαριούπολη, Λουγκάνσκ, Ντονέτσκ, Ίζιουμ Severodonetsk μεταφέροντας άρματα μάχης Τ-62Μ τα οποία πλέον περνούν στην κυριότητα της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς του Ντονέτσκ.

-Παράλληλα εντοπίστηκαν δυνάμεις Αλεξιπτωτιστών VDV με  BMD-4, BMD-2, 2S9 Nona-S.

-Ρωσικά τρένα μεταφέρουν άρματα μάχης  T-80BV και T-62 από το Irkutsk .

-Μια μεγάλη στρατιωτική φάλαγγα των δυνάμεων της Νότιας Οσσετίας με  T-62M και  T-62MV.

-Ρωσικά άρματα μάχης  T-80BV και MT-LB μπήκαν στην διοικητική περιοχή του Χάρκοβο.

-Τέλος η ευρύτερη περιοχή του Ντονέτσκ θωρακίζεται με επιπλέον αντιαεροπορικά συστήματα S-300 και Pantsir S1

– TOS-1 μεταφέρονται στα πεδία των μαχών.

Στόχος το Χάρκοβο – Δημιουργεί υποδομές ο ρωσικός Στρατός

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν στην ζεύξη του ποταμού Oskol στην περιοχή του Χάρκοβο κοντά στο χωριό Kupyansk-Uzlovaya.

Πρόκειται για ένα σημαντικό κόμβος μεταφορών και οδικό άξονα στην ευρύτερη περιοχή. 

Από αυτόν τον οικισμό διέρχονται σημαντικοί δρόμοι και σιδηροδρομικοί άξονες. Για παράδειγμα, ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος P79, ο οποίος εκτείνεται από τα σύνορα με τη Ρωσική Ομοσπονδία έως το Izyum στην περιοχή του Χάρκοβο και πέρα ​​από αυτήν.

Στη ρωσική πλευρά βρίσκονται οι οικισμοί Urazovo και Valuiki στην περιοχή Belgorod, όπου έγινε η συσσώρευση δυνάμεων που συμμετείχαν στην επιχείρηση στην Ουκρανία. Από εκεί η σιδηροδρομική γραμμή οδηγεί στο ουκρανικό έδαφος ενώνοντας τις δύο περιοχές.

Η πρώτη δορυφορική φωτογραφία, με ημερομηνία 3 Ιουνίου, δείχνει ότι οι Ρώσοι ξεκίνησαν την κατασκευή της ζεύξης ποταμού. Κοντά στο σημείο της πλωτής διάβασης διακρίνονται οι είσοδοι που δημιουργούνται και απέναντι είναι μια αδρανής σιδηροδρομική γέφυρα.

Η δεύτερη δορυφορική φωτογραφία, με ημερομηνία 19 Ιουνίου, δείχνει ότι η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί. Τώρα η πλωτή γέφυρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά  με τη σιδηροδρομική γέφυρα που βρίσκεται πάνω για τη διέλευση οχημάτων όπως τεθωρακισμένα οχήματα.

Η σιδηροδρομική γέφυρα θα επισκευαστεί αργότερα, τα τρένα εκφορτώνονται ψηλότερα στο σταθμό και η μη λειτουργική εγκατάσταση υποδομής δεν ενοχλεί πλέον τον ρωσικό στρατό.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι το Kupyansk-Uzlovoi μπορεί να μετατραπεί σε μια ισχυρή βάση ανεφοδιασμού και ένα συγκρότημα υλικοτεχνικής υποστήριξης για τη συσσώρευση δυνάμεων και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων για περαιτέρω διεξαγωγή στρατιωτικής επιχειρήσεων κατά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην Ουκρανία.

Επιπλέον, αυτή η περιοχή είναι ιδανική τόσο για την υποστήριξη του μετώπου στο Donbass από τα βόρεια όσο και για τη διεξαγωγή επίθεσης κατά του Χάρκοβο από τα ανατολικά.

Πλέον η διάβαση Oskol έχει κατασκευαστεί και η σιδηροδρομική επιμελητεία έχει εγκατασταθεί.

Προς την κατεύθυνση αυτή δείχνουν και ουκρανικές στρατιωτικές πηγές οι οποίες αναφέρουν ότι « τα ρωσικά στρατεύματα σχεδιάζουν να χαράξουν πρόσθετες σιδηροδρομικές γραμμές».

Όλα δείχνουν ότι οι Ουκρανοί περιμένουν ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο. Φαίνεται ότι και αυτή η πόλη, παρεμπιπτόντως, η δεύτερη μεγαλύτερη μετά το Κίεβο, θα περικυκλωθεί από τον ρωσικό στρατό

Ρωσικό τεθωρακισμένο τρένο εισήλθε στο έδαφος της περιοχής του Χάρκοβο

Ήδη ρωσικό τεθωρακισμένο τρένο, συνοδευόμενο από επιθετικά ελικόπτερα Ka-52, εισήλθε στο έδαφος της περιοχής του Χάρκοβο.

Το ρωσικό θωρακισμένο τρένο εντοπίστηκε 80 χιλιόμετρα από το Χάρκοβο να διασχίζει συνοδευόμενο από επιθετικά ελικόπτερα Ka-52, τον ποταμό Oskol κατά μήκος της σιδηροδρομικής γέφυρας που κατασκευάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο Kupyansk.

Αυτό επιβεβαιώνει ότι τα ουκρανικά στρατεύματα δεν ελέγχουν την περιοχή.

Οι Ρώσοι προετοιμάζουν την επίθεση προς το Χάρκοβο.

Δείτε τις εικόνες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας