Ποιος είναι ο πιθανότερος διάδοχος του Γ.Πριγκόζιν και νέος επικεφαλής της Wagner

17516

Ο υποστράτηγος Andrey Averyanov, ο οποίος είναι επικεφαλής της Μονάδας Μυστικών Επιχειρήσεων της GRU, φέρεται να είναι ο διάδοχος του Γεβγκένι Πριγκόζιν στην ηγεσία της Wagner Group.

Τον συγκεκριμένο τον κατηγορούν οι Δυτικοί και ειδικότερα οι Βρετανοί για την δηλητηρίαση του πρώην Ρώσου κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του οι οποίοι το 2018 βρέθηκαν μισοπεθαμένοι σε ένα παγκάκι στο Σάλσμπερι της Βρετανίας. 

Ο Averyanov εθεάθη τον Ιούλιο στη Σύνοδο Ρωσίας – Αφρικής όπου συστήθηκε στους Αφρικανούς ηγέτες.
Για τον λόγο αυτό πολλοί πιστεύουν πως ο Ρώσος υποστράτηγος θα αναλάβει επικεφαλής της οργάνωσης στην αφρικανική ήπειρο.

Πηγές ισχυρίστηκαν στο Telegram ότι μία πιθανή ανάληψη της ηγεσίας της Wagner από τον Averyanov είναι μέρος σχεδίου του Κρεμλίνου προκειμένου να βάλει τέλος στις επιρροές του Πριγκόζιν στην Αφρική με σκοπό την αντικατάσταση της Wagner από μία ιδιωτική εταιρεία που ελέγχεται από την GRU.

Πρόκειται για την μονάδα 29155 η οποία εκτελεί επιχειρήσεις σε ξένα εδάφη με εντολές από την ρωσική κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι η μονάδα 29155 είναι γνωστή στους κόλπους της Μόσχας ως «κέντρο εκπαίδευσης 161», καθώς πολλοί μελλοντικοί Ρώσοι κατάσκοποι εκπαιδεύονται υπό τη διεύθυνση του στρατηγού Αβεριάνοφ.

Ρώσοι αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν τους Αφρικανούς ηγέτες δηλαδή τους πελάτες της Βάγκνερ πως οι υπηρεσίες που λάμβαναν θα συνεχίσουν να «λειτουργούν κανονικά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας