Πνιγμένοι μέχρι το λαιμό σε φοροχρέη το 40% των πολιτών-Απλήρωτα 5 δις το 10-μηνο

8312

Πνίγονται στους φόρους οι Έλληνες , οι οποίοι πηγαίνουν, χωρίς αναπτυξιακό αντίκρυσμα , στις τσέπες μιας ολιγαρχίας και σε πελατειακές σχέσεις άπειρων μορφών και εσχάτως σε ψευδο-επιδοματικές πολιτικές

Την στιγμή που ο Κ.Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του μιλούν συνεχώς για μια ισχυρή οικονομία και μάλιστα απορούν που οι πολίτες δεν το αναγνωρίζουν , οι αριθμοί “μιλάνε” και λένε την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη ότι οι Έλληνες βουλιάζουν στα χρέη.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά καθώς μόνο οι φόροι που δεν έχουν πληρωθεί ανέρχονται σε επιπλέον 5 δισ. ευρώ (και δεν έχει υπολογιστεί το 4ο τρίμηνο) με το 40% των πολιτών να βρίσκονται στα “μαύρα βιβλία” της εφορίας.

Την ίδια στιγμή το οικονομικό επιτελείο κάνει μαθήματα επί χάρτου και προϋπολογίζει επιπλέον φόρους όπως των ελευθέρων επαγγελματιών, η ακρίβεια με τις συνεχείς αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης να καλπάζουν και ον Κ.Μητσοτάκη να θεωρεί ότι πρέπει να του λένε “ευχαριστώ” γιατί δίνει pass!

Στα περίπου 5 δισ. ευρώ έφθασαν οι απλήρωτοι φόροι στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2023  με τον αριθμό των οφειλετών να παραμένει πάνω από τα 4 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών ξεπέρασε τα 106 δισ. ευρώ με τα “φρέσκες” ληξιπρόθεσμες οφειλές  να φθάνουν τον Οκτώβριο στα 5,771 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ:

–  Το 10μηνο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο έφθασαν συνολικά σε 5,771 δισ. ευρώ.

–  Το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος έχει ανέλθει σε 106,020 δις. ευρώ εκ των οποίων 26,311 δις. ευρώ είναι ανεπίδεκτα είσπραξης και το καθαρό ληξιπρόθεσμο χρέος διαμορφώνεται σε 79,7 δις. ευρώ.

–  Ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία έχουν 4.031.138 φυσικά και νομικά πρόσωπα. Από τους οφειλέτες αυτούς, 2.041.234 απειλούνται με κατασχέσεις ενώ σε 1.479. 507 έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ:

Στοιχεία ληξιπρόθεσμων οφειλών Οκτωβρίου 2023

Την αντίστοιχη περίοδο του 2022, ο αριθμός των οφειλετών ήταν 4.176.249 (αυξημένος κατά 4%).

ΒΑΣΙΚΗ ΠΗΓΗ PRONEWS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας