Πεσκόφ-Απέρριψε την ερμηνεία του Reuters για τους όρους ειρήνευσης του Πούτιν

674

Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας, τόνισε ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου

ΜΙΝΣΚ, 24 Μαΐου. /TASS/. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, αλλά αυτή η διαδικασία πρέπει να οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας. Έτσι, ο γραμματέας Τύπου του αρχηγού του κράτους, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολίασε στο δημοσίευμα του Reuters ότι ο Πούτιν είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των συνόρων κατά μήκος της τρέχουσας γραμμής του μετώπου.

«Αυτό δεν είναι έτσι», εκτίμησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου την ακρίβεια των πληροφοριών του Reuters. Αυτοί οι στόχοι είναι ξεκάθαροι, η πραγματικότητα είναι επίσης ξεκάθαρη!

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι έτοιμος να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και να διαπραγματευθεί μια κατάπαυση πυρός, με την προϋπόθεση ότι η Ουκρανία και την Δύση θα αναγνωρίσουν τα εδάφη που έχουν καταληφθεί την δεκαετία 2014-2024, ως «ρωσικά».

Πρόκειται για τα εδάφη πέντε περιφερειών: Νότια Χερσώνα, νότια Ζαπορίζια, ανατολικό Χάρκοβο, Λουγκάνσκ και Ντoνέτσκ.

Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από τέσσερις ανώνυμες πηγές που είναι κοντά στον Πούτιν όπως ισχυρίζεται το πρακτορείο ειδήσεων.

Ωστόσο, ο Β.Πούτιν δηλώνει έτοιμος να συνεχίσει τη σύγκρουση αν το Κίεβο και η Δύση δεν ανταποκριθούν στα ρώσικα αιτήματα.

Οι δυσκολίες της Ουκρανίας

Η Ουκρανία επιδιώκει κατάπαυση πυρός λόγω σοβαρής έλλειψης προσωπικού.

Οι απώλειες στο πεδίο της μάχης και οι συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν φέρει τη χώρα σε δύσκολη θέση, αναγκάζοντάς την να αναζητήσει τρόπους για να περιορίσει την αιματοχυσία και να ανασυντάξει τις δυνάμεις της.

Ο ρόλος του Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με τρεις πηγές με γνώση των συζητήσεων στο περιβάλλον του, έχει εκφράσει απογοήτευση για τις υποστηριζόμενες από τη Δύση απόπειρες να παρεμποδιστούν οι διαπραγματεύσεις και για την απόφαση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να αποκλείσει τις συνομιλίες.

Ο Πούτιν έχει την άποψη ότι τα κέρδη που έχει επιτύχει μέχρι στιγμής στον πόλεμο είναι αρκετά για να παρουσιαστούν ως νίκη στον ρωσικό λαό.

Ο Β.Πούτιν είναι διατεθειμένος να συζητήσει κατάπαυση του πυρός μόνο αν η Ρωσία διατηρήσει τα εδάφη που έχει καταλάβει και αυτό είναι μη διαπραγματεύσιμο.

Άλλωστε ότι κερδίζεται με αίμα χάνεται μόνο με αίμα.

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι ο επικεφαλής του Κρεμλίνου έχει κατ’ επανάληψη ξεκαθαρίσει ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή στον διάλογο για να πετύχει τους στόχους της, λέγοντας ότι η χώρα δεν επιθυμεί «αιώνιο πόλεμο».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι μια ειρήνη με βάση τους όρους του Πούτιν είναι μη βιώσιμη.

Η Δύση, με τη σειρά της, υποστηρίζει ότι οποιαδήποτε πρωτοβουλία για ειρήνη πρέπει να σέβεται την ουκρανική «εδαφική ακεραιότητα, εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της».

Εάν ο Ζελένσκι και η Δύση συνεχίσουν με τις ίδιες απαιτήσεις τότε αποκλείεται εκ προοιμίου η οποιαδήποτε πιθανότητα ειρήνευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας